עץ ותמרות עשן - בשנת2011 עלה הסניף של איקאה נתניה באש. המחזה שכלל עשן מיתמר מחנות הענק בפולג, נצפה מכל רחבי העיר. גג המבנה קרס וענקית הרהיטים סיפרה כי הנזק נאמד במאות מיליוני שקלים. מספר תיאוריות לפרוץ הדלקה עלו בעת השריפה, כאשר בין היתר עלתה השערה כי מדובר בתוצאה של ניסיון סחיטה של העסק, מה שהוכחש לחלוטין על ידי הרשת עצמה. בסופו של דבר, צוות חוקרי שריפות מטעם מכבי אש הגיע למסקנה כי השריפה הייתה תוצאה של כשל טכני. בשל קיומם של מוצרים דליקים רבים בסניף, העשויים בין היתר מפלסטיק ועץ, התפשטות האש הייתה מהירה וקטלנית. לאחר שנה של המתנה ושיקום, הסניף נפתח מחדש במרץ 2012.
קראו גם:
החניון בתשלום - בחודש ספטמבר אשתקד, עיריית נתניה הודיעה כי תתחיל לגבות תשלום על חניון איקאה הנמצא בבעלותה, "במטרה לפתור את מצוקת החנייה ולאפשר תחלופת רכבים". חניון הענק, שמשמש במשך שנים לא רק את לקוחות ענקית הרהיטים השוודית, אלא גם לקוחות ועובדים במתחמים סמוכים כמו מתחם סוהו, ממשיך לעמוד ללא תשלום לרשות המבקרים - אך לאחר שלוש שעות, ייגבה תשלום של חמישה שקלים לשעה. לטענת העירייה, ההחלטה התקבלה בעקבות מצוקת חנייה באזור, וכי מבדיקה שערכה העירייה, עלה כי החניון הפך למקום להעמדת כלי רכב למכירה.
הוריאנט השוודי - לאחר פרוץ מגפת הקורונה ותום הסגר הראשון, בעלי עסקים רבים הופתעו לגלות כי רשת איקאה פתחה את שעריה - ופועלת כרגיל באישור משרד הבריאות. החלטת הממשלה לאפשר לסניפי הענק לפעול בזמן שאלפי עסקים קטנים בהרבה נשארו סגורים, זכתה לביקורת רבה מצד העצמאים בישראל. ההחלטה אף זכתה לגינוי נרחב מצד משפחות שכולות, שביקשו להגיע לטקסי זיכרון של קרוביהם שנפלו, אך לא יכלו לעשות זאת משום שבתי העלמין נותרו סגורים במהלך יום הזיכרון לחללי צה"ל. כמחאה, הגיעו מספר בני אדם בסמוך לסניף איקאה נתניה, והחליטו לערוך טקס זיכרון בחניית הסניף, במסגרתו הציבו כיסא ועליו נרות נשמה, ואף קראו "יזכור" וקטעי שירה לזכר הנופלים.
200 מיליון סיבות לשמור על הסביבה - אם השריפה לא הייתה מספיקה כדי לדכא את מורל הרשת, בקשה לתביעה ייצוגית כנגד איקאה עלתה לכותרות מספר חודשים לאחר השריפה, שדרשה מהרשת לפצות את צרכניה בסכום שנאמד בסך של כ-200 מיליון שקלים. בתביעה, שהוגשה על ידי תושב נתניה, נטען כי הרשת מטעה לקוחות, וגובה בקופות תשלום עבור שקיות מפלסטיק המוצגות כירוקות יותר משקיות פלסטיק רגילות, ואף מציגה את אותן השקיות כשקיות ממוחזרות, למרות שהן לכאורה מזיקות לסביבה בדיוק כמו שקיות "רגילות". ומה קרה מאז? שנה אחרי שהגיש את הבקשה לתביעה הייצוגית, החליט התובע מנתניה לחזל"ש את העניין ולבטל את תביעתו.
הרבנות הראשית נ' איקאה - אי שם בשנת 2015, הרבנות הראשית החליטה לפרסם אזהרה לציבור, כאשר לטענתה במתחם האוכל של איקאה נתניה היו אז מסעדות שהציגו עצמן ככשרות, אך לא החזיקו בתעודת כשרות מטעם הרבנות, אלא רק בתעודת כשרות של גוף השגחה פרטית. הודעה דומה פרסמה הרבנות הראשית גם בשנת 2012. ומה המצב כיום? איקאה מפרסמת כי המסעדות במתחמיה מחזיקות בכשרות למהדרין.
כל העדכונים - חדשות נתניה