ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-איכר הודיעה ביום חמישי שעבר כי הכניסה לחוף צאנז בעיר תוגבל מסיבות בטיחותיות ל-1,000 מבקרים. בנוסף, עד השעה 10:30 בבוקר הכניסה תתאפשר לתושבי נתניה בלבד בהצגת תעודה מזהה.
2 צפייה בגלריה
חוף צאנז
חוף צאנז
חוף צאנז. הפקחים בדקו תעודות זהות בכניסה
(צילום: אושרי עמר)
עם פרסום ההודעה, הוצבו ביום חמישי שעבר פקחים בכניסה לחוף, שמשרת את המגזר החרדי ומאפשר להם רחצה נפרדת לגברים (בימים ב', ד', ו') ונשים (בימים א', ג', ה'). הפקחים בדקו תעודות זהות של תושבים ומנעו כניסה של מבקרים ברגע שהחוף הגיע לתפוסה מלאה, מה שעורר את זעמם של המבקרים שטענו כי "מדובר במהלך לא חוקי, שמטרתו לפגוע במגזר הדתי''.
בעירייה ציינו כי לחוף הנפרד מגיעים מדי יום אלפי מבקרים מבני ברק, אלעד ועוד והמליצו להם להתעדכן מול המוקד העירוני במצב תפוסת החוף לפני הגעה למקום. בנוסף, בהתאם להנחיית ראש העירייה, יוצבו בכניסה לחוף פקחים שלא יאפשרו לאוטובוסים מאורגנים להוריד נוסעים בזמן שהחוף בתפוסה מלאה, זאת מאחר שהכניסה לחוף תוגבל ל-1,000 מתרחצים בכל רגע נתון, כולל ילדים מגיל שנה.

פקחים הוצבו בכניסה לחוף צאנז
(צילום: אושרי עמר)

אושרי עמר, תושב העיר שהגיע ביום שישי לחוף יחד עם ילדיו, מספר כי הופתע נוכח העומס הגדול שנוצר במקום. "עמדתי כמו כולם בתור כי לא ידעתי שיש תקנה חדשה שמגבילה כניסה של מתרחצים", הוא מספר. "כשראיתי שההמתנה מתארכת ואני עומד עם הילדים הקטנים שלי מעל שעה ונוצר ממש לחץ, ביקשנו מהמאבטחים במקום שיתנו לנו לצאת. מאוד חששנו לילדים שנדחסו שם נוכח מספר האנשים הרב. רק אחרי שביקשנו מספר פעמים הביאו עוד שוטר ופקח למקום ופתחו את השער. הרגשתי שעושים לי סלקציה, מה שבטח לא היה קורה בחוף אחר כמו סירונית או פולג".
לאחר המקרה, החל עמר להוביל מאבק נגד העומס בחופים ונגד ההגבלה במספר המבקרים שמורשים להיכנס לחוף צאנז. לדבריו, "פתחנו קבוצה שנקראת 'די לאפליה', שהמטרה שלה היא להעביר את המסר שהציבור החרדי בעיר לא מקבל את אותו היחס שיתר הציבור מקבל, ולכן אנחנו מבקשים שינוי. אני אבא לשמונה ילדים שעובד ומשלם מסים וארנונה גבוהה ואני לא מוכן להמשיך לקבל את המצב הזה. אני רוצה לקבל בדיוק מה שמגיע למגזר שלנו''.

2 צפייה בגלריה
חוף צאנז
חוף צאנז
חוף צאנז. "הרגשתי שעושים לי סלקציה"
(צילום: יאיר שגיא)

בנוסף לעמר עולים קולות של תושבים שטוענים כי העירייה מתעלמת מהמגזר, ובמקום לעזור ולפתור את הבעיה של החוף באמצעות הרחבתו והוספת סוכות מציל, נגישות ומקלחות חדשות, היא מתעלמת מהמצב ומגבילה את מספר המבקרים בו.
"יש למעלה משנה מאבק לפתוח עוד חוף'', מספרת תושבת שבעלה עמד למעלה משעה בחום של יום שישי נוכח ההגבלה החדשה וניסה לדבר אל לבם של השוטר והפקח שעמדו בכניסה, שיאפשרו לו להיכנס עם שלושה ילדים קטנים לחוף. "ברור שאם נתלונן, העירייה תמצא דרך יצירתית להגביל את הכניסה לחוף. עובדה שבזמן שאנשים חיכו למעלה, החוף לא היה מלא ואנשים עמדו שעתיים בחום עם ילדים וחיכו שאחרים ייצאו בשביל שהם יוכלו להתקרר קצת במי הים. זה לא הגיוני. ברור שאנשים כעסו והגיבו בצעקות".

קראו גם:

מהעירייה נמסר: "תושבי נתניה נהנים מחופי הים היפים ביותר והנקיים ביותר. הים שלנו פתוח ומאפשר לכל האוכלוסיות להנות מהחופים הנפלאים שלנו. בנתניה ישנם חמישה חופים לטובת באי החוף והסיכוי כי הולחו"ף יאשר מתחם נוסף הינו אפסי. אף על פי כן פנתה ראש העירייה בבקשה חריגה לשר הפנים ולמנכ"ל המשרד לבחינת אפשרות להרחיב את חוף צאנז בצורה משמעותית ולאפשר הקמת סוכה נוספת לתקופת בין הזמנים. בקשתה נמצאת כעת בבחינת אנשי המקצוע.
"באשר להגבלות – בתקופה זו של השנה מגיעים רבבות רוחצים מחוץ לעיר לחוף צאנז הנפרד לציבור הדתי ונוצר עומס גדול על החוף המוכרז. מתוך רצון להטיב עם תושבי נתניה ערכנו ניסיון שלצערנו לא צלח ולפיכך הוחלט לחזור למתכונת ללא הגבלה. יש לציין כי חלוקת הימים נותרת בעינה וכעת נבחנת בקשת הנשים לרחוץ גם בימי שישי, שהינו יום עבור רחצת גברים. אנו ניצור בימי שישי בלבד חלוקה על בסיס שעות: בבוקר הנשים ובצהריים הגברים, הודעה על כך תצא בימים הקרובים".
ממשרד הפנים נמסר: "האחריות והסמכות להכשרת חופי רחצה הינה בידי הרשות המקומית כמו גם כניסת הרוחצים לחוף. מבדיקה מול הרשות המקומית עולה כי ההגבלה לא נעשתה בהתאם להנחיות/ הוראות משרד הפנים אשר כאמור אינו צד לנושא. משרד הפנים בראשות השר ארבל אשר מודע לעומס הרב על החופים הנפרדים ובמיוחד בתקופת 'בין הזמנים' הנחה את הרשות המקומית לפעול על מנת שתתאפשר כניסה חופשית לחוף, בין השאר על ידי בחינת ההיתכנות להרחבת שטח החוף כולל סוכת מציל נוספת לתקופה זו".