לאחר מותה המצער של הצעירה ,אושר דרעי ז"ל, מתגובה אלרגית לאחר שאכלה בטעות קינוח חלבי במסעדה, החלו בעיריית נתניה בנקיטת צעדים על מנת להבטיח הימצאות מזרקי אפיפן במוסדות ציבור ובתי העסק בעיר, מסעדות בפרט. בעירייה הודיעו כי בכוונתם לבחון היתכנות המשפטית לחייב בתי עסק מסוימים בהחזקת מזרק אפיפן, כתנאי הכרחי לקבלת רישוי עסק.
2 צפייה בגלריה
אביר קארה
אביר קארה
אביר קארה
(צילום: פרטי)
כעת נראה שהיוזמה נתקלת במכשול בלתי צפוי: התנגדות נחרצת של אביר קארה, ממייסדי עמותת 'אני שולמן' שפועלת למען העצמאים והעסקים הקטנים. את ההצעה של עיריית נתניה, כמו גם של ערים נוספות וביניהן פתח תקוה, הגדיר קארה כ'פופוליסטית ולא מקצועית' שעלולה לפגוע בעסקים.
"אם היה בזה צורך וזה היה מציל חיים אז אחלה, אבל זה יגרום לנזק", אומר קארה ל'מיינט נתניה"
קראו גם:
מדוע אתה מתנגד?
"יש כרגע מחסור במזרקים בארץ. אז עכשיו יתחיל הטירוף, יתחילו להכשיר צוותים, ואלו צוותים שגם כל הזמן מתחלפים. כל בעל עסק ימצא עצמו מתמודד עם דברים שהוא לא צריך להתמודד איתם. גם מבחינת המקרים לנפש בישראל, היו שני מקרים בודדים בעשור האחרון. טעויות יכולות לקרות, אנחנו בני אנוש, אבל הטעות הכי גדולה היא להשית על כלל הציבור את העניין. יש פה טרלול שצריך להיפסק. אלו הצעות שפוגעות בחלשים בחברה הישראלית".
2 צפייה בגלריה
מזרקי אפיפן במסעדות
מזרקי אפיפן במסעדות
מזרקי אפיפן במסעדות
(צילום המחשה: שאטרסטוק)
איפה אתה רואה בעיה?
"אתה למעשה מצפה מבעל מסעדה שיידע להבחין בין אדם שיש לו אלרגיה לבין אדם שבלע עגבנייה ונחנק או אדם שסובל מהתקף אפילפטי? שיקום סועד ויצעק 'מזרק! מזרק!' על כל אירוע כלשהו ויבוא עובד במקום פראמדיק ויזריק לאנשים? הדרישה הזו מבעלי עסקים והעברתם קורס עזרה ראשונה מטילה עליהם גם אחריות משפטית כבדה, שיכול להביא לתביעות משפטיות כלפיהם במידה ויקרה אסון. כך שבשטח זה נראה פחות נחמד מאותן הצעות חוק. בסופו של דבר אם זה יעבור הנזק יהיה גדול מהתועלת".
מה כן צריך לעשות?
"יש במד"א שירות במסגרתו תוך חמש דקות יכול להגיע גורם רפואי מוסמך עם מזרק שיודע לאבחן את המקרה ולהזריק גם. צריך לעשות קמפיין להעלאת המודעות שבפועל יהיה זול יותר ולא ישית רגולציות נוספות על בעלי העסקים הקטנים. נכון, קורים מקרים מצערים אבל אין הגיון באותן החלטות. למה לעשות דברים שהם כל כך משוגעים?".
מעיריית נתניה נמסר בתגובה: "מותה הטראגי של הנערה אושר דרעי ז"ל שהייתה אלרגית למוצרי חלב העלה את נושא נחיצות מזרקי האפיפן להצלת חיים במקרים של אלרגיה, לסדר היום הציבורי. חברת מועצת העיר הממונה על הבריאות, תרצה גרינפלד, פועלת בנושא מזה שנים במסגרת המדיניות העירונית אותה מובילה ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, תוך דאגה ותשומת לב לנושא האלרגיות.
בחודש האחרון ביוזמת סגנית ראש העיר, שירי חגואל-סיידון, נתלה שילוט חדש בגני השעשועים ובפארקים ברחבי העיר תחת הכותרת "בנתניה מתחשבים בילדים אלרגיים" בו מתבקשים המבקרים להימנע מלהביא מוצרי חלב, חטיפים ומזונות בהם גלוטן ובוטנים לגני השעשועים והפארקים.
כמו כן, החל משנת 2018 יצא החוק המחייב הצבת מזרקי אפיפן במוסדות החינוך, עיריית נתניה מקפידה לחלק מזרקים בכל מוסדות החינוך תוך מעקב תוקף ומינון.
בנוסף, הנחתה ראש העיר את אנשי המקצוע להגדיל את מלאי המזרקים בעיר למוסדות ציבור נוספים ובימים אלו נבדק הנושא מול הלשכה המשפטית ורישוי עסקים במטרה לחייב בהחזקת מזרקים גם בעסקים פרטיים ומקומות חדשים הנבנים בעיר כחלק מהליך הרישוי. העיר נתניה שותפה ברשת ערים בריאות בישראל ומפעילה מיזמים רבים לקידום הבריאות בעיר".
לעדכונים: חדשות נתניה