טרנד הרולאפס מסרב לרדת מהכותרות וילדים ובני נוער רבים ממשיכים במרדף להשיג את הממתק האמריקאי, שהפך לטרנד עולמי בעקבות סרטונים שהופצו בטיקטוק והפכו לוויראליים.
3 צפייה בגלריה
מאיה בסיס ורולאפס
מאיה בסיס ורולאפס
מאיה בסיס ורולאפס
(צילום: פרטי)
על אף שמשרד הבריאות שחרר אזהרה והבהיר כי מדובר בממתק לא בריא, צעירים רבים מיישמים את האתגר הוויראלי מהטיקטוק, ומוכנים לנסוע עד העיר השכנה ולפעמים אפילו רחוק מזה, בשביל לשים יד על הממתק הפופולרי, גם במחיר מופרז.
גם מאיה בסיס בת ה-11, הלומדת בכפר ויתקין ומתגוררת באחד מיישובי עמק חפר, התלהבה מהטרנד החדש ובשבוע שעבר היא החליטה לבדוק אותו בעצמה. היא רכשה את הממתק, עטפה איתו גלידה ואכלה אותו, אבל אז חיכתה לה הפתעה לא נעימה - על כל גופה הופיעה פריחה מלווה בגירודים ועקצוצים.
"הבת שלי קנתה את הממתק מילד בכיתה ועוד במחיר מטורף של 20 שקל", מספרת האם הילה. "חשוב לי להבהיר שהילדים שלי לא ברשתות או באינסטגרם, אבל כמו כל החברים שלה גם אליה הגיע לינק של הטרנד הזה והיא ממש רצתה לעשות אותו, ולכן באותו הערב הבת שלי שמאוד שמחה שהיא הצליחה לשים את היד שלה על רולאפס אחד, החליטה שהיא עושה את הטרנד הזה של שילוב הממתק עם גלידה".

3 צפייה בגלריה
התגובה האלגית של מאיה בסיס
התגובה האלגית של מאיה בסיס
התגובה האלגית של מאיה בסיס
(צילום: פרטי)

הילה מספרת שהיא היתה מודעת להודעות משרד הבריאות כי מדובר בממתק לא בריא, אבל לנוכח הלחצים של מאיה לקנות את הממתק, גם במחיר מופקע, היא הסכימה. "הסכמתי שהיא תקנה את הממתק, למרות שבעיני זה הזוי לשלם 20 שקל על אחד בודד, כשלפני הטרנד שילמו מחיר כזה על קופסה שלמה. אבל אחרי שהיא השיגה וקנתה זרמתי. לא חשבתי שזה עלול להגיע למצב של אלרגיה, שעלולה להתפתח לסכנת חיים של ממש".
מה קרה לה?
"אחרי שהיא הכינה גלידה ברולאפס, טעמה מזה ונתנה גם לאחיה הקטן לטעום, היא התחילה להרגיש גירודים בכל הגוף. זה התחיל אצלה ברגליים, עבר לבטן, המשיך לצוואר ולגב ומהר מאוד התפשט לה לכל הגוף. מיד יצרנו קשר עם רופא בשביל לברר מה עושים במקרה שכזה. במקרה של הבת שלי הוא נמשך כמה ימים ואחרי טיפול תרופתי המצב השתפר והפצעים נעלמו, אבל עד שזה קרה הבת שלי ממש סבלה מגירודים ועקצוצים, שהחריפו בחשיפה לשמש ובמים חמים. היא ממש סבלה".

3 צפייה בגלריה
רולאפס
רולאפס
רולאפס
(צילום: מתוך יוטיוב)

עכשיו, אחרי שזה קרה והיא טופלה, היא תנסה שוב?
"ממש לא. היא בעצמה אומרת לכולם שזה לא שווה את זה. ברור לי שאחרי מה שקרה, הבת שלי לא תאכל יותר את הממתק הזה. זה לא בא ממני, אלא ממנה. לא רק שהיא לא רוצה לאכול את זה יותר, היא גם מזהירה את החברים שלה בכיתה לא לאכול את זה כי זה עלול לגרום לתגובה אלרגית".

קראו גם:

על אף שהמקרה של בתה לא היה מסכן חיים, הילה מבקשת שהנושא ימשיך להיות במודעות ומציינת כי המקרה של הבת שלה אינו המקרה היחיד עליו שמעה. "אחרי שיצאנו עם המקרה שלנו לתקשורת, יצרו איתי הרבה אנשים קשר בפייסבוק וסיפרו לי שגם להם זה קרה, שגם הילדים סבלו מדרגה כזו או אחרת של גירוי לאחר אכילת הממתק. מה שהכי מפריע לי זה שידוע לכולם שזה ממתק לא בריא שיכול לגרום לתגובה אלרגית קשה, אבל בתקשורת ממשיכים לדבר על הטרנד הזה בצורה חיובית".
ד"ר עדי וייס-פינק, מומחית לרפואת ילדים בקופת חולים כללית, המנהלת את מרפאת רום כללית בפתח תקוה אומרת: "המקרים שאני שמעתי עד כה התייצגו עם מעורבות עורית בלבד ואכן יכולים להיות קשורים לצריכת הרולאפס - ככל הנראה חשיפה לחומרי טעם וריח או חומרים משמרים שיש שם".
לדבריה, "יש כל מיני דרגות של אלרגיה. הקלה ביותר מתבטאת בתגובה עורית, כלומר פריחה אורטיקארוידית שמופיעה בדרך כלל עד חצי שעה לאחר צריכת מאכל חדש כלשהו. כמובן ככל שהמאכל מכיל יותר חומרים משמרים, חומרי טעם וריח ולמיניהם לא מוכרים, הסיכון לתגובה אלרגית גדל, שכן הגוף לא נחשף בעבר לאותם חומרים ולכן לא ידוע אם יש אלרגיה או לא. תגובות בדרגה חמורה יותר יכולות להיות מלוות במצוקה נשימתית או בהקאות ושלשולים או אפילו בליווי לחץ דם נמוך. מה עושים כשזה מגיע למצב כזה? אם חולה מגיב בצורה אלרגית כזו חמורה, זו נקראת תגובה אלרגית חמורה מסכנת חיים שדורשת הערכה דחופה בבית חולים ומתן אדרנלין לחולה, אחרת הוא בסכנת מוות".