במהלך דיון בוועדה המקומית לתכנון ובניה, הוחלט שלא לאשר תכנית ענק של פינוי בינוי במרכז נתניה, ולקיים דיון נוסף בתכנית בעוד כחודשיים.
מדובר בתכנית שמחלקת את מרכז העיר למעל מאה מתחמים, כאשר בכל מתחם נקבעים התנאים לפרויקטים בפינוי בינוי, בהם פוטנציאל הרווח של הקבלן. בין היתר, נקבע כמה דירות "ירוויח" וכמה מ"ר כל דייר יקבל בבניין החדש, לאחר הריסת הבניין הישן.
2 צפייה בגלריה
פינוי בינוי באסירי ציון
פינוי בינוי באסירי ציון
פינוי בינוי
(צילום ארכיון: יח"צ)
קראו גם:
התכנית שכוללת כ-1,100 בניינים ברחבי העיר שנבנו לפני 1980, לא התקבלה בברכה בקרב נציגי הקבלנים בועדה, וכן בקרב כל חברי המועצה, בישיבת הועדה המקומית שהייתה מתוחה מהרגיל. מספר חברי מועצה טוענים כי לא ניתן מספיק זמן כדי ללמוד את התכנית המדוברת, שכן מדובר בתכנית ענק שצפויה להשפיע רבות על נוף העיר בשנים הקרובות.
"מדובר בתוכנית מפורטת ומעמיקה שעתידה להשפיע על מרכז העיר נתניה בשני העשורים הקרובים", אומר חבר המועצה עו"ד אדיר בנימיני, "בסוגיה בעלת חשיבות כזאת אין מקום להיחפז, אלא לקיים דיון מעמיק, בו יתאפשר לכל חבר וועדה לומר את דעתו בהרחבה. טוב עשתה ראש העירייה שנענתה לבקשת החברים לדחות את הדיון לצורך לימוד מעמיק של התוכנית והשלכותיה. מאז שזכיתי לכהן במועצת העיר נתניה, לראשונה לפני כ-17 שנה, לא זכור לי מקרה שיצר כל כך הרבה שתדלנות ולוביזם משני הכיוונים כמו התוכנית הזאת".
2 צפייה בגלריה
מתוך התוכנית לפינוי בינוי בנתניה
מתוך התוכנית לפינוי בינוי בנתניה
מתוך התוכנית לפינוי בינוי בנתניה
(צילום: פרטי)
״ההחלטה שקיבלה הועדה המקומית לדחות את ההצבעה על מסמך המדיניות בחודשיים הייתה הדבר הנכון לעשות", אומר המשנה לראש העיר אהרון אורגד, "ומה שדרשתי כבר כמה שבועות לפני כינוס הועדה, משהבנתי שהאווירה בעיר הופכת להיות יותר ויותר מתוחה כי באמת מדובר בנושא די דרמטי לחיי התושבים הותיקים.
"אני מעריך את מהנדס העיר ארז טל, את מקצועיותו ואת יושרתו ולאורך כל השנה האחרונה בדרך כלל תמכתי בהמלצותיו. יחד עם זאת הבהרתי שאלפי תושבים בנתניה שבחרו אותי אישית למועצת העיר מכירים אותי היטב ומצפים שלא אהיה חותמת גומי, ואבדוק כל נושא לגופו, בפרט שמדובר בנושא כה חשוב שהוא אחת הסיבות לכך שבכלל נכנסתי לחיים הציבוריים. בענייני התחדשות עירונית אני מתכוון לפקוח שבע עיניים על כל מהלך מתוך מחויבות לתושבינו הוותיקים שמחכים כבר שנים להתפתחות כלשהי שתשפר את איכות חייהם.
בעת הצגת התכנית, נציגי הקבלנים טענו כי אין כדאיות כלכלית לקבלנים ליזום פרויקטים של פינוי בינוי על פי התכנית הנוכחית. לדבריהם, התכנית אינה מאפשרת גמישות בבנייה, ופוטנציאל הרווח של הקבלנים שירצו ליזום פרויקטים בהתחדשות עירונית - יהיה נמוך מדי.
"פינוי בינוי, על האופי המורכב שלו, לא יכול לצאת לדרך אם אין בו כדאיות כלכלית", אומר רפי זנזורי, יו"ר ארגון הקבלנים בנתניה, "צריך לעשות את העבודה הכלכלית בתכנית הזאת. לפי הפרמטרים הראשוניים שראינו בתכנית הנוכחית, התכנית לא מייצרת באמת ברוב האזורים כדאיות כלכלית".
ואם היא הייתה עוברת?
"לא היו נבנים פרויקטים בסוף. קח לדוגמא פרויקטים בפינוי בינוי של משרד הבינוי והשיכון בעיר שלא יצאו לפועל בעבר, כי לא הייתה בהם כדאיות כלכלית. חשוב להגיד שצריך דו שיח בינינו לבין העירייה, וזמן ללמוד את התכנית לעומק ולהתייחס. הקמנו צוות פעולה משותף של כל בעלי המקצוע, ונלמד את הדברים מול העירייה. אנחנו מצפים לדיון פורה שיביא להתחדשות אמיתית".
"יש לנו בעיה לא פשוטה עם העירייה, ואנחנו נוקטים בכל מיני דרכים, בצורה הכי קורקטית", מוסיף מנכ"ל ארגון הקבלנים, ויקטור דורון, "אנחנו לא רוצים להגיע למלחמות, אבל אם צריך, זה יגיע לזה".
לעדכונים נוספים היכנסו לחדשות נתניה