נכון שהמילה ממ"ד מעוררת בנו סוג של שעמום? בדמיון אנו מדמיינים חלל אפרורי, במקרה הטוב החדר של אחד הילדים, עם דלת כבדה, שהייה שמלווה בתחושת מחנק ומילות מפתח כמו פיקוד העורף, תקנים, טופס 4 וכו'. מעבר לעובדה שהיום כל בית חדש שנבנה או עובר שיפוץ חייב להיבנות ביחד עם עוד ועוד הגבלות, מידות, חומרים וחוקים. כמו כן, בבתים פרטיים שיש בהם מרתף יש נטייה לתכנן את הממ"ד שם.
אז גם אם הוספנו ממ"ד וגם אם קיבלנו דירה חדשה עם ממ"ד מובנה, החדר עצמו לא תמיד נעים לעין במראהו, מראה אפרורי. מעצבת הפנים קרן גנס ממליצה לרהט את הממ"ד בריהוט נמוך. זאת ועוד, מכיוון שמדובר בחדר קטן יחסית, מומלץ שלא להעמיס עליו ברהיטים ואביזרים לא הכרחיים כך הוא יהפוך למרווח ודינמי. במידה שהחדר לא משמש בשגרה כחדר שינה מומלץ למקם מול דלת הממ"ד ספה מרופדת, רכה ונוחה. רבים עושים שימוש בחדר הממ"ד כחדר משחקים, סלון משני, פינת משפחה, או חדר אורחים.
מעצבת הפנים מיטל צימבר מסבירה: "כדי לעדן את החלל, אפשר לחפות את הדלת בטפט בהתאם לקונספט של החדר, לתלות וילון רך שמגיע עד לרצפה, ולעדן את העיצוב עם חלל רך ונעים. את החוסר בתאורה אני מפצה בתאורה משלימה וחזקה שמספקת אור חזק אך נעים לחדר. אם ויתור על החלון היא איננה אופציה, אני מעצב את החלל כך שהעין תפנה אל אלמנטים אחרים בחדר ולא אל החלון והדלת לדוגמת תוספת טפט, ספריה גדולה בתכנון אישי, פריטי טקסטיל ואביזרים עם נוכחות יתנו את המענה לכך".
שירלי דן, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב הבית, מסבירה: "ממ"ד יכול להיות חדר לכל דבר. עיצוב מתאים וסטיילינג נכון, הופך אותו לחדר מפנק. אני מקפידה להתייחס אליו כמו ליתר חללי הבית, ועדין לשמור על התקנות, לשלב בו פרקט, טפט, תאורה וצבע, ונגרות יפה, דלת נסתרת ורגילה לשימוש יומיומי, והופ אפשר לעשות שם הכל". עוד מסבירה דן: "בדרך כלל אני נוטה למקם את הממד במרתף ושם הוא הופך להיות חדר אורחים, חדר עבודה, ואפילו חדר ארונות, כל שימוש שעולה על הדעת".
מעצבת הפנים צביה קזיוף מסבירה "חשוב שההרגשה תהיה של חדר, לא של מחסן או אזור נידח וארעי שלא מטופל. חשוב לסדר את החדר, זו גם הזדמנות להיפטר מהבלגן אחת ולתמיד. במידה שיש ילדים בבית, עדיף להפוך את החדר למעין חדר ילדים, כי דווקא התפאורה יכולה מאוד להרגיע ולהשפיע על הילדים".
"ראשית כל, חשוב להכניס הרבה חום לחדר. זאת באמצעות כל מיני אביזרים שימנעו אקוסטיקה לא נעימה, כמו פריסת שטיח (אפילו שטיח בצורת דשא שמכניס את הטבע בדרך משעשעת), וילונות, מזרונים בצורת האות 'ר', כריות, פופים, וכן תלייה על הקירות תמונות של המשפחה ובכלל – אפשר לרכוש לוח שעם פשוט ועליו לשים תמונות משפחתיות מאירועים שמחים. אין מדובר בהשקעה כספית גדולה, אלא עיצוב שיספק תחושה של חום וביחד", אומרת קזיוף.
"בממ"ד ממוקם בדרך כלל גוף תאורה סטנדרטי, אפשר הלביש עליו אהיל מנייר אורז (לא יקר וקל ביותר) שנתפס על המנורה עצמה ותורם רבות לתחושת החמימות. חשוב למקם פינת קפה נחמדה עם צנצנות, עוגיות, כלים נעימים. צבעים שמחים יכולים לתרום רבות. צבעים אופטימיים, צבעי גלידה שיבואו לידי ביטוי באביזרים השונים כמו כריות ופופים. הפריטים הבסיסיים כמו מזרונים שיהיו בצבעים סטנדרטיים לשימוש נוסף בחללים אחרים", מסבירה מיטל צימבר מעצבת פנים.
"דלת הברזל בכניסה לממ"ד יכולה לשמש כמגנט מדליק. קישוטים זמניים שיכולים לעשות שמח ואפשר להחליף בקלות. על הדלת מגנט אפשר ליצור משחקים ולעשות בה שימוש כלוח משחק. דרך טובה להעביר את השהות הלא נעימה היא בחשיבה איך לשדרג את המקום שיעשה לנו קצת שמח. בחירת נושא עיצוב החדר, כמו מוטיבים של קיץ, מסטר שף, ספרי ילדים, סרטים מצוירים, פיות ועוד, היא אפקטיבית ביותר", מסכמת צימבר.
קראו גם:
לדברי מעצבת הפנים טל גל ממשרד "סטודיו טולה", "אנחנו בסטודיו אוהבות לשחק בצבע וטקסטיל. חשוב לתכנן מראש ולהבין מה נעשה בו על מנת להכין מבעוד מועד את התשתיות. ההתייחסות לממ"ד היא כחדר לכל דבר. הקירות מטופלים בגוונים מיוחדים, עם אמנות, תמונות וכו', דווקא בשל היותו ממ"ד. אני ממליצה גם היום בתקופה הנוכחית, ודווקא בתקופה הנוכחית, לשדרג את הממ"ד בעדינות, להכניס בו צבע ורוך. אפשר לבחור קיר אחד ולצבוע בצבע שאנחנו אוהבים (כחולים וירוקים תמיד מתחברים לגוונים נוספים) ואפילו לרתום את הילדים לעשייה. ממליצה לזרוק מה שמיותר, להכניס כריות רביצה, פופים, שטיח נעים שיספק חמימות - זה יעשה לכם טוב על הלב".