ביום חמישי שעבר התעוררו תושבי שדרות בנימין לרעש מסורים הכורתים עצי דקל ותיקים. ברק סוויד, פעיל חברתי ותושב הרחוב, העלה סרטונים ותמונות לעמוד הפייסבוק שלו ואף שלח מכתב לעירייה בבקשה לדעת מדוע נכרתו העצים.
לדבריו, ''כרתו בשעות הבוקר כעשרה עצים לאורך השדרה. רואים את הגזעים של העצים לאחר הכריתה. הם לא חלולים ולא חולים אלא עצים חזקים ובריאים שעומדים שם שנים. אני יודע את זה כי אני גר באזור הזה כל החיים שלי. אלו עצים בני חמישים שנה. למה צריך לכרות אותם?".
1 צפייה בגלריה
אחד העצים שנכרת
אחד העצים שנכרת
אחד העצים שנכרת
( צילום: ברק סוויד)
סוויד מסביר כי הפוסט שהעלה עורר תגובות מצד תושבים רבים. "הרבה אנשים התעוררו ועדכנו כי גם ברחובות נוספים בוצעה כריתת עצים על ידי העירייה ולא יודעים למה", הוא מסביר.
איזה תגובה קיבלת מהעירייה?
"האמת שהם ענו לי ממש מהר. הם טוענים שזה חלק מניהול הסיכונים של המרחב הציבורי וחלק מפעילויות יזומות של העירייה. הם גם פרסמו שעץ אחד חולה ורקוב. אז בגלל עץ אחד מורידים עשרה? אני דורש שהעירייה תפעל באופן רגיש ובשקיפות. הטבע הולך ונעלם".
מאז הכריתה רוחות הפעילים סוערות. לטענתם, לא מדובר בפעם ראשונה בה נכרתים עצים ללא סיבה נראית לעין.
קראו גם:
רז משולם, מוועד מרכז העיר, מנהל את פורום ''תושבים מטפחים סביבה בנתניה''. "לדעתי, הם החליטו לכרות יותר מדי עצים לאחרונה", הוא אומר. "למה כורתים עצים ולא מעתיקים או משמרים אותם? האם הבטון חשוב יותר? פנו אלי תושבים שהעלו תמונות של כריתת עצי דקל בכיכר בן ארי. בדקתי ומצאתי באתר של העירייה קובץ אקסל של איזה עצים כורתים או כרתו, תחת הגדרה של סקר או בטיחות. איפה המסמך עצמו של האגרונום שביצע את הסקר. זה נחמד שמעלים שורת אקסל אבל שיעלו משהו רשמי יותר, חתום על ידי אגרונום. מדובר בהרבה מאוד עצים".
מהעירייה נמסר: "בעקבות סקר בטיחות ממוקד לעצי דקל התמר שבוצע באחרונה ברחבי העיר, ולצורך שמירה על בטיחות תושבי העיר, ייכרתו עצים בעלי כשלים בגזע העלולים לגרום לשבר או נפילה. במסגרת בחינה מעמיקה שהתקיימה בנושא עצי הדקל ומתוך אחריות ובטיחות עבור תושבי העיר, בוצע סקר בטיחות על ידי אגרונום מומחה לעצי הדקל במספר רחובות בעלי אופי אורבני הכולל תעבורת רכבים והולכי רגל רבים. ממצאי הסקר נבחנו, והוצאו רישיונות אשר פורסמו כדין באתר העירייה כפי שמחייב נוהל פקיד יערות ארצי".
כל העדכונים - חדשות נתניה