ההחלטה כי הבחירות לרשויות המקומיות יתקיימו בעוד כחודש, ב-30.1, מעוררת זעם בקרב מתמודדים לראשות עיריית נתניה ולמועצת העיר.
2 צפייה בגלריה
בחירות לרשויות המקומיות
בחירות לרשויות המקומיות
הבחירות לרשויות המקומיות יידחו?
(המחשה: קובי קואנקס)
נזכיר כי בעקבות מתקפת הפתע של החמאס ב-7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל שפרצה בעקבותיה הוחלט לדחות את הבחירות שהיו אמורות להתקיים ב-30.10 בשלושה חודשים.
בעקבות נייר עמדה עדכני שהגישה בסוף השבוע האחרון לשכת הרמטכ"ל לדחיית מועד הבחירות בשל הפגיעה בזכות של חיילי המילואים לבחור ולהיבחר, פנה שר הפנים משה ארבל לראש הממשלה בנימין נתניהו בבקשה לקיים דיון בישיבת הממשלה שבו תוכרע סוגיית הבחירות. הדיון היה אמור להתקיים ביום ראשון, אך בסופו של דבר הוא נדחה.
בנוסף לעמדת לשכת הרמטכ"ל התומכת בדחיית הבחירות, שתי חברות האופוזיציה במועצת נתניה מסיעת "פעימה חדשה", טלי מולנר וציפי קפל, יחד עם 355 מתמודדים לרשויות המקומיות, מוחים נגד ההחלטה הזאת. הם אף פנו לשר הפנים משה ארבל בבקשה לדחות את הבחירות המוניציפליות לאחרי המלחמה.

קראו גם:

"מדובר בהחלטת שר הפנים המנותקת לגמרי מהמציאות", אומרת מולנר שמתמודדת על ראשות העירייה. "אם מישהו חושב שאפשר לנהל קמפיין בחירות בשעת מלחמה הוא טועה ומנותק מהמציאות. ישנם מועמדים רבים הנמצאים בעזה בלחימה. הטענה שצה"ל ישחרר אותם בשביל קמפיין בחירות היא מצב אבסורד המעמיד אותם בצורך לבחור בין החיילים שלהם לתושבים שלהם. המדינה כולה נמצאת במלחמה, אף אחד לא מתעניין ובצדק בבחירות ובהחלפת השלטון המקומי.

2 צפייה בגלריה
טלי מולנר
טלי מולנר
טלי מולנר. "החלטה מנותקת מהמציאות"
(צילום: יעל אלזם)

"מצפים שנתלה שלטי בחירות לצד מודעות אבל? הראש של כולנו עם הלוחמים, עם החטופים ומשפחותיהם. מדובר בהחלטה שאינה מידתית ופוגעת בערכי הדמוקרטיה והשוויון. מועמדים בלחימה בעזה לא ינהלו קמפיין כמו ראשי ערים מכהנים או מתמודדים שאינם במילואים. מאות אלפי החיילים שנמצאים בעזה ובצפון בסבירות גבוהה מאוד לא יגיעו כלל לקלפי מה שנותן יתרון למתמודדים אחרים. לאף מתמודד אין את הרצון לפתוח בקמפיין פוליטי כשמדי יום אנו קוברים את חיילינו ולכן יש צורך לסיים את המלחמה, להניח לפוליטיקה ולהפנות את כל המשאבים ותשומת הלב רק למלחמה".