מזכיר המועצה הדתית בנתניה דוד זאב שולמן הלך השבוע לעולמו בגיל 77, שבועיים בלבד לאחר שקיבל את אות יקיר העיר לשנת 2023.
שולמן היה חבר המועצה הדתית בשנים האחרונות ושימש כחבר הנהלת קבוצת הכדורסל אליצור נתניה. הוא השאיר אחריו אישה (שרה), חמישה ילדים ו-12 נכדות ונכדים.
מותו היכה בתדהמה רבים, בהם בני משפחתו, חבריו ותושבים שהכירו את האיש ופועלו. ביום ראשון התקיימה הלווייתו בבית העלמין שיכון ותיקים, כשמאות אנשים הגיעו לחלוק לו כבוד בדרכו האחרונה, בהם ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-איכר.
"מעבר להיותו אבא שלנו, הוא היה איש ציבור בכל רמ"ח איבריו וכל חייו פעל למען האחר", מספר בנו שלמה. הוא מספר שאביו עשה מעשים רבים בסתר בלי לקבל תמורה. "אבא אף פעם לא ניסה ליחצן את מעשיו. הוא דאג לכולם וראה כל אחד בגובה העיניים. לא היה אצלו אחד בפה ואחד בלב, הוא תמיד אמר את האמת. בנוסף, אבא היה ממקימי מרכז הספורט הקהילתי "אליצור" בעיר ושימש כחבר הנהלת קבוצת הכדורסל אליצור נתניה בימיה הזוהרים בשנות ה-80 כסגנית אלופת המדינה וסגנית מחזיקת גביע המדינה. בשנים האחרונות הוא חזר לשמש כחבר המועצה הדתית".
בני משפחתו יושבים שבעה בביתו שברחוב פרומקין 11 א' בנתניה. הם מספרים כי הבית מלא אנשים שהכירו את האב ומגיעים לנחם את המשפחה. "מאז שהוא נפטר כל אדם שבא לנחם מגיע עם סיפור אישי שהיה לו איתו והשאיר חותם", הוא מספר בכאב ומוסיף כי בכל השנים בהם אביו היא איש ציבור הוא היה מוקף אהבה. "בכל מקום שהלכנו תמיד שמענו על פועלו ושמו הלך לפניו. אנשים אהבו אותו והוא אהב את כולם. תמיד היינו הילדים של דוד שולמן".
שלמה מוסיף: "במשך יותר מ-13 מערכות בחירות, אבא שימש כמנהל הבחירות למועצת העיר ולכנסת ישראל", מספר בנו. "בנוסף, אבא הקים בשנת 1996 את עמותת 'אור לישרים', לחלוקת סלי מזון למעוטי יכולת בחגי ישראל וציוד לימודי לתלמידי בתי הספר השונים. בכל שנה, במיוחד בפורים, פסח וראש השנה, הוא היה מחלק אלפי סלי מזון למעוטי יכולת בנתניה".
קראו גם:
שולמן נולד בשנת 1946 בצרנוביץ' בברית המועצות לשעבר ועלה ארצה עם הוריו בשנת 1953. הוא התגורר עמם בבני ברק. שולמן למד במחזור המייסד של ישיבת בני עקיבא בנתניה, לאחר שאביו מרדכי אמר לו "הוי גולה למקום תורה" והמשפחה עברה להתגורר בנתניה. בשנת 1971 התחתן עם שרה, תושבת נתניה, והם בנו את ביתם בעיר. ילדיהם ונכדיהם נולדו, גדלו והתחנכו בנתניה.
בשנות ה-80 החל לשמש כמזכיר המועצה הדתית, שם בין השאר פעל רבות להקמת מקוואות ופיתוח בתי הכנסת בעיר. הוא גם התנדב במשך שנים רבות במשמר האזרחי בעיר בדרגת רב פקד. הוא הקים את הוועד המרחבי למען השוטר - מרחב שרון ומדי שבוע היה מתפנה מכל עיסוקיו ויוצא למשמרות במשמר האזרחי. הוא פעל רבות לסייע בקידום הביטחון הקהילתי בעיר. בנוסף, הוא פעל נמרצות למען שיפוץ מחלקת פנימית ב' בבית החולים לניאדו בעיר, והיה ממייסדי העמותה לאיסוף התרומות ושיפוץ המחלקה ועל כך זכה לקבל "אות עמית מרפא".