תושבים המתגוררים ברחוב אריק לביא בשכונת עיר ימים פתחו במאבק נגד הרחבת בית ספר ''קרליבך''. לטענתם, הרחבת בית הספר מ-450 תלמידים ל-700, תגביר את בעיות התחבורה באזור ואת מטרדי הרעש.
בית הספר ''קרליבך'' התחיל את דרכו בקריית החינוך ברחוב בני ברמן אולם הוצא משם לפני שבע שנים לטובת מבנה קבע ברחוב אריק לביא. במוסד החינוכי לומדים כיום כ-450 ילדים. לטענת תושבים הגרים בסמיכות, בית הספר ממוקם ברחוב קצר וצר וגורם לעומסי תנועה חריגים ובעיות בטיחותיות. לטענתם, הורים ומבקרים בבית הספר מחנים את רכביהם בכל מקום וחוסמים את המעבר עבור הדיירים שגרים ברחוב. בנוסף, לטענתם בית הספר מהווה מטרד רעש בלתי פוסק.
בעקבות התוכנית להרחבת בית הספר פרסמו התושבים עצומה עליה חתמו עשרות. "יש לעצור מייד את המשך התכנון להרחבת בית הספר והחזרתו למקומו המקורי בקריית החינוך, כפי שתוכנן בחוכמה", כתבו. "אנו קוראים לעיריית נתניה, ולראש העירייה מרים פיירברג-איכר להחזיר את בית הספר חזרה לקריית החינוך ולא להחמיר את המטרדים והנזקים שנגמרים ממנו כיום". בנוסף נכתב בעצומה: "קריית החינוך נבנתה לשם בניית בתי ספר לא בתוך אזור מגורים שבו יש דיירים מבוגרים, ילדים ותינוקות שסובלים ממפגע רעש בלתי פוסק. אנחנו קוראים לתושבים להצטרף אלינו למאבק ולחתום על עצומה שמבקשת למנוע את התכנון הזה להגדלת שטח בית הספר".
"זהו רחוב צר מאוד", מסבירה אמא לילד הלומד בבית הספר ומתגוררת בבניין סמוך. "מדי יום יש בבוקר בסביבות השעה שמונה למשך עשר דקות עד חצי שעה, תוהו ובוהו של פקקים וצפירות, וזאת בגלל רכבים שחונים או עוצרים ליד ועל המדרכה, בשביל לקרב את הילדים כמה שיותר לכניסה לבית הספר. ואותו הדבר קורה גם אחר הצהריים. צריך להתחשב גם בדיירים שגרים ברחוב, ולא רק בתלמידים".
קראו גם:
"בית ספר קרליבך קם עוד לפני שהיה לו מבנה קבע, לפני כתשע שנים, וישב בתוך בית ספר חיים חפר שבקריית החינוך, למשך כשנתיים. אז הוא היה בית ספר קטן וצומח''. מסביר דורון אייד, יו"ר הנהגת ההורים בקרליבך. לדבריו, "העירייה בזמן הזה בנתה מבנה ברחוב אריק לביא. ובשנים האחרונות לאור הביקוש לבית הספר, יש צורך בהרחבתו. אנחנו מודעים לבעייתיות שקיימת בשל עומס תלמידים בשעות האיסוף, אולם מדובר בגידול מתון שנבחן מול העירייה ומהווה פתרון מתאים למצב. העצומה היא פרי יצירתם של התושבים הגרים בסמיכות ולא של ההורים בבית הספר, ולכן לא אוכל להגיב לטענותיהם. הרעש לטענתם הוא בשעות הפעילות של בית הספר בלבד. יחד עם זאת אנחנו במגעים מול מחלקת הנדסה בנושא העומס וממתינים לביצוע החלטות שכבר התקבלו בנושא".
מעיריית נתניה נמסר: "בעיר ימים גרים יחד משפחות דתיות וחילוניות. כפי שיש בית ספר ממלכתי המכיל 24 כיתות, נדרש גם בית ספר יסודי ממלכתי-דתי. משרד החינוך נתן אישור והכרה בצורך להרחבת בית הספר ל-18 כיתות. העירייה פועלת למימוש ההכרה".