התושבים התריעו - והמבנה קרס: אתמול (יום א') קרס מבנה בטון כבד הממוקם על גבי גג בבניין המשותף ברחוב לוי אשכול 13, ובאורח נס לא נפל לגמרי מקומת הגג אל הרחוב, ונשאר על מפלס הגג העליון. כעת מתברר, מתכתובות שהגיעו ל-"מיינט נתניה", כי התושבים בבניין התריעו בפני העירייה על המפגע הבטיחותי כבר זמן מה.
3 צפייה בגלריה
הבטונדה שקרסה
הבטונדה שקרסה
הבטונדה שקרסה
(צילום: פרטי)
קראו גם:
ב-15 למאי, פנתה אחת התושבת למוקד העירוני בעיריית נתניה וסיפרה כי ישנם שני לוחות בטון טרומיים על הגג המטים ליפול, וכי מדובר "בסכנת נפשות". התושבים מספרים כי מספר ימים לאחר מכן, ב-19 למאי, הגיע נציג מטעם העירייה כדי לאמוד את הנזק וצילם מספר תמונות של המפגע הבטיחותי. ב-22 במאי, פנתה תושבת הבניין שוב לעירייה, דאז כתבה "מאחר ומדובר בנושא של פיקוח נפש ואחריות אני מבקשת את טיפולך הדחוף". במקביל, נפתח בעירייה "תיק למבנה מסוכן" בשל סכנת הקריסה.
למחרת, אותה תושבת שלחה מייל למפקח בנייה בעירה, והתריעה שוב על המחדל. "הבטונדות הענקיות האלה עומדות על כרעי תרנגולת", כתבה, "בכל רגע נתון, הן יכולות לצנוח, תוך עשיית נזק לדירות וחשש לחיי אדם".
3 צפייה בגלריה
הבטונדה לפני הקריסה
הבטונדה לפני הקריסה
הבטונדה לפני הקריסה
(צילום: אפרת רז)
"אני פונה אליך, בבקשה דחופה ביותר לבדוק ולטפל בעניין לפני שיקרה אסון שכולנו נצטער עליו", הוסיפה.
כאמור, אתמול בשעת אחר הצהריים, אותו מבנה בטון כבד, ה-"בטונדות" המדוברות, קרס לחלוטין, ובאורח מזל נחת על מפלס הגג ולא מחוץ לשטח הבניין, אל הרחוב.
3 צפייה בגלריה
הבטונדה שקרסה
הבטונדה שקרסה
הבטונדה שקרסה
(צילום: פרטי)
"זה יכל להימנע לגמרי", טוענת תושבת הבניין, "קיבלנו התעלמות מוחלטת מכל המיילים וההודעות שלנו. אתמול הגיעו המהנדסים של העירייה, ועד היום בבוקר המהנדס אמר לי 'זה יכל להימנע אם התושבים היו דואגים לבניין של עצמם'. אנחנו פנינו כמה פעמים לעירייה בניסיון למנוע את זה, העירייה מפילה את זה על התושבים, היא יכלה לעשות יותר ולמנוע את הדבר הזה כשהתרענו על כך. העירייה הגיעה מאוחר מדי, ואז היא עוד מאשימה אותנו".
מעיריית נתניה נמסר בתגובה: "מדובר בנכס פרטי (בניין מגורים), שתחזוקתו הנאותה נמצאת באחריותם הבלעדית של דיירי הבניין, עפ"י פקודת העיריות וחוק העזר העירוני. מיד עם קבלת דיווח בעירייה על סכנה בטיחותית בו, ננקטו פעולות בדיקה והליך להתראה על מבנה מסוכן בהתאם לחוק העזר העירוני, לרבות בדיקה של יציבות מבנה הגג, וכן ניתוק אזור הסכנה (בגג ובמפלס הקרקע) באמצעות חבלול. בתום האירוע הראשוני הופעלו גורמים נוספים, ובכלל זה מהנדסים של העירייה וקבלן וננקטו פעולות להסרת הסכנה.
"כמו כן, בשעות הקרובות מתווה הפעולה יכלול הגעת מנוף להסרת המפגע הבטיחותי כמו גם האלמנטים שהתפרקו מגג הבניין. יודגש כי הפעולות שננקטו ע"י העירייה במטרה לסייע לדיירי הבניין, אין בהם כדי לצמצם את אחריותם החוקית של הדיירים לפעול לשמירה על תקינות המבנה שלהם".
כל העדכונים - חדשות נתניה