קפצנו אל מרכז Rotshtein's המרהיב במרכזה של שכונת רמת אמיר, על מנת להתרשם מקרוב מהסניף החדש, חזרנו מאוהבים מהשירות שקיבלנו, מהניחוחות ומהטעמים.
טאבון הצועני – אימפריית המאפיות בשרון עושה זאת שוב
2 צפייה בגלריה
טאבון הצועני
טאבון הצועני
טאבון הצועני
(צילום: קלייר הרשליקוביץ)
סביר להניח כי אם אתם מתגוררים באזור השרון, יצא לכם לעבור ולטעום מהמגוון יוצא הדופן של המאפים, לחמים ושאר המטעמים תוצרת "טאבון הצועני".
אך אם במקרה פספסתם עד כה את אחד משני סניפי הרשת, הראשון ברחוב השקד 1 בתל מונד והשני ברחוב החשמל 21 באזור התעשייה בקדימה (שם ממוקם גם המפעל של הרשת) מהיום כבר לא תוכלו עוד לתרץ את העניין,
כדאי לכם למהר ולקפוץ אל סניף החדיש שקרם עור וגידים לאחר זמן המתנה ממושך, והפעם במרכז Rotshtein's בצורן.
הבעלים של הרשת הוא יאיר ריעאני, דמות מוכרת באזור ואחד השמות הבולטים בענף המאפיות כבר קרוב לשני עשורים.
פגשנו אותו מספר ימים לאחר הפתיחה החגיגית של הסניף בשכונת רמת אמיר בצורן, ושאלנו אותו מה חדש בסניף הזה שאין באחרים?
"בסניף הזה אפשר למצוא את כל מה שיש בשני הסניפים הוותיקים יותר שלנו, וזה אומר לחמים, מאפים, סמבוסקים ועוד, הכל כמובן תוצרת בית, רק שהפעם החלטנו לשים דגש גדול יותר על חווית הקנייה בדמות מקומות ישיבה.
כיוון שמרכז Rotshtein's הוא אחד המרכזים הכי יפים בארץ, הוא מושך אליו קהל גדול לאורך כל שעות היום.
לכן חשבנו שכדאי לספק להם מקום שבו אפשר יהיה לשבת ולשתות קפה איכותי, ליהנות מסנדוויצ'ים מטורפים בשלל טעמים, בין היתר מפרנות מיוחדות, ולצד כל אלו יש מקום גדול לקונדיטוריה, עם מבחר עצום של עוגות, ביסקוויטים מיוחדים והפתעות נוספות".
הסניף החדש בצורן - מבחן הטעימה שלנו
2 צפייה בגלריה
טאבון הצועני
טאבון הצועני
טאבון הצועני
(צילום: קלייר הרשליקוביץ)
האסוציאציה הראשונה שעברה במוחנו כאשר נכנסו אל תוך הסניף החדש של "טאבון הצועני" בצורן, היתה כי הגענו אל אירופה הקלאסית.
הניקיון המופתי מסביב, הריחות המשכרים שבקעו מתוך המטבח הפנימי,
הלבנים החומות שעל הקירות, וחלקים של רצפת פסיפס הקסימו אותנו כליל. ניגשנו אל שולחן שהיה פנוי באזור הישיבה בחוץ, ומתוך התפריט המגוון בחרנו לשלב בין הטעם המתוק למלוח.
תוך זמן קצר קיבלנו כמה חתיכות של רוגלעך, מאפה בצק שמרים וממרח שוקולד, קרואסונים עם קרם שקדים, לצד סמבוסק עם גבינה בולגרית ובורקס יווני.
קשה לתאר במילים את החוויה הקוסמית שעברנו באותם הרגעים, הטעמים המופלאים והמרקמים השונים הסעירו לנו את החך מקצה אחד לשני, פשוט אי אפשר היה להפסיק לקחת עוד ביס מעוד חתיכה, לעצום את העיניים ולהתענג.
לאחר כמה דקות מסעירות נרגענו עם קפה מאורו, קפה איטלקי משובח שהשלים בצורה מושלמת את החגיגה.
סודות האפייה הקטנים שעושים את ההבדל הגדול בטעמים
ברחבי ישראל יש מאות ויותר קונדיטוריות ומאפיות, ועולה השאלה, מה עושה את ההבדל בין אחת לשנייה?
הרי כאשר נכנסים לכל מאפייה פרטית או כזו של רשת ארצית, ברגע שיוצא מאפה חם וטרי מהטאבון קשה מאוד ליפול שם, זה טעים.
אבל מה קורה אם רוצים להביא את הטעמים והריחות המשגעים הללו בחזרה אלינו הביתה, להכניס אל תוך המקפיא ולחמם מחדש כאשר מתחשק לנו משהו מלהיב?
זה כבר לא אותו הדבר, כי בדרך כלל מקבלים תוצרת יבשה בנראות ובטעמים.
מי שהצליחו לעשות שינוי של 180 מעלות גם בכל הנוגע לחימום ביתי של מאפים מוכנים הם "טאבון הצועני".
אנחנו כותבים זאת מתוך ניסיון אישי של עשרות פעמים, לאחר שהקפאנו פיתות, לחמים ומאפים אחרים שלהם, חיממנו בתנור או במיקרוגל לאחר מספר ימים ויותר, והתוצאה היתה מופלאה לגמרי, אותם הטעמים ואותה הרכות בדיוק.
מה סוד הקסם שאלנו את יאיר ריעאני, האם מדובר במתכון מיוחד מבית סבתא, או שאולי מדובר באיזה תבלין שעושה את כל ההבדל?
"תתפלאו לשמוע, אבל לא מדובר במתכונים מפעם וגם לא בקסמים, אלא השימוש שאנחנו עושים בחומרי הגלם האיכותיים ביותר, חד וחלק.
זה עולה לנו יותר כסף לעשות בהם שימוש, אבל לרגע אחד אנחנו לא מתפשרים על פחות מהטוב ביותר עבור קהל הלקוחות שלנו.
אני יכול להבטיח לכם דבר נוסף, גם אם לדוגמא תקחו פיתה או סמבוסק שלנו מהמדפים, תכניסו אל תוך המקפיא ותוציאו לחמם אותם לאחר מספר ימים, תכניסו שוב למקפיא ושוב תחממו, האיכות והטעמים יישארו זהים גם בפעם השלישית".

טאבון הצועני – גם אני רוצה לטעום

שעות הפתיחה של הסניף החדש של "טאבון הצועני" במרכז ,Rotshtein's שכונת רמת אמיר בצורן הם:
ימים א' עד ה', בין השעות 06:00 בבוקר ועד 22:00 בערב.
ימי שישי בין השעות 06:00 בבוקר ועד 14:00 בצהריים.
להזמנות: חייגו עכשיו: 09-796-8968
הרשת כולה נמצאת תחת כשרות של בד"צ בית יוסף, ושיהיה בתאבון.