שבת בבוקר יום יפה, מפגש משפחתי מרגש אחרי הרבה זמן. רציתי להכין משהו עם הילדים, הנכדים שלי, משהו נחמד שיתאים לכולם. לילדים אמרנו שמכינים פיצה עם בשר, והכוונה היתה להכין מאפה ים־תיכוני שנקרא לחמה בעג'ין.
לחמה בעג'יןלחמה בעג'ין
לחמה בעג'ין
(צילום פרטי)
את הבצק והמילוי הכנתי לילה קודם. מה שנשאר זה לחלק לכדורים, לפזר קמח, לפתוח את הבצק, למרוח מן התערובת ולהעביר לאפייה.
השתמשתי במנגל לוהט היטב שעליו הנחתי סאג' קטן - מעין מחבת מתכת הפוכה שאפשר להשיג בשווקים ובכפרים ערביים וגם בחנויות של מחנאות. יש בכמה גדלים, הקטן מספק ועושה יופי של עבודה. כל מה שצריך לעשות הוא למרוח מעט שמן ולהניח את המאפים כדקה מכל צד, עד לקבלת צבע יפה.
מחלקים לכדורים, מפזרים קמח, פותחים את הבצק ואופיםמחלקים לכדורים, מפזרים קמח, פותחים את הבצק ואופים
מחלקים לכדורים, מפזרים קמח, פותחים את הבצק ואופים
(צילום פרטי)

לחמה בעג'ין

הבצק (מספיק לכ־30 יחידות, תלוי בגודל):
חצי קילו קמח
25 גרם שמרים טריים, או כף שמרים יבשים
כפית סוכר
3 כפות שמן
מעט מלח
כוס מים חמימים
המלית:
750 גרם בשר טחון פעמיים (אם אוהבים אפשר טלה)
תערובת טרייה:
עגבנייה אדומה
חצי פלפל גמבה אדום
חצי חבילת פטרוזיליה
בצל יבש גדול, 4 שיני שום
פלפל חריף ירוק (לוותר אם מייעדים לילדים)
10 עלי נענע טריים
מיץ מחצי לימון
לילדים אמרנו שמכינים פיצה עם בשרלילדים אמרנו שמכינים פיצה עם בשר
לילדים אמרנו שמכינים פיצה עם בשר
(צילום פרטי)
תיבול סופי:
כף רסק עגבניות
3 כפות שמן
כף פפריקה מתוקה
כף נענע יבשה
2 כפיות פלפל אנגלי
כף רכז רימונים
כפית צ'ילי גרוס
הכנת המלית:
מעבדים את התערובת הטרייה במעבד מזון (בפולסים קצרים) ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל חומרי התיבול הסופי, מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים, מוסיפים את הבשר ולשים יחד (כמו בצק) עד לקבלת תערובת אחידה וגמישה.
ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק במיקסר. כדאי להתחיל עם חצי מכמות המים ולהוסיף בהתאם לצורך. כך מתקבל בצק רך, נעים ולא דביק. תנו לו את הלישה הדרושה בסבלנות והוא יחזיר לכם ברכות.
משמנים את הבצק, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומניחים למנוחה לכחצי שעה. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר גם יום שלם, כך הוא משתבח ונוח לעבודה. כדאי להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
מכינים כדורים (בגודל של כדור פינג פונג) ומעבירים למגש או תבנית משומנים. מפזרים קמח על משטח עבודה ועל כל כדור ופותחים לעיגול דק.
מורחים מהמלית שכבה דקה, מקפלים לשניים כך שיתקבל חצי ירח, סוגרים את השוליים בצביטות.
מעבירים לסאג' לוהט, כמה דקות מכל צד עד שהבצק נאפה ומקבל צבע יפה. מעבירים למגש הגשה, אבל מניסיון, לרוב נחטף ישר מהסאג'.