חומוס, או בשמו העברי - חמצה, הוא קטנייה מקומית לאגן הים התיכון שביותה החל ככל הנראה בטורקיה.
ישנם כמה זנים של חומוס שנבדלים זה מזה בעיקר בגודל הגרעין והם מזינים מאוד.
מרק חומוס קרמרק חומוס קר
מרק חומוס קר
(צילום: ענת לשם)
החומוס מכיל כמויות יפות של חלבון וסיבים וגם מגוון לא קטן של ויטמינים ומינרלים.
מרבית המנות מבוססות החומוס הן מנות וחורפיות, אך היום נציג לכם אותו כאן בגרסתו הקיצית והמפתיעה: מרק חומוס קר!
אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר, וגם אנחנו היינו ספקנים פה בבית, אבל הניסיון הוכתר בהצלחה רבה!

מרק חומוס קר

אז מה צריך?
כוס גרגירי חומוס יבשים
2 שיני שום
3 כפות טחינה גולמית
1/2 חבילה פטרוזיליה
3.5 כוסות מים (או יותר, לפי הסמיכות שאוהבים)
מיץ לימון
מלח
כמון
מה עושים?
משרים את החומוס למשך הלילה
שוטפים את הגרגירים היטב במסננת
שמים בסיר עם הסודה לשתייה ומים קצת יותר מכיסוי ומבשלים עד שהגרגרים רכים
מוציאים את הגרגירים למסננת ושוטפים היטב
מכניסים לבלנדר עם יתר הרכיבים וטוחנים למרק
מקררים מעט
ומגישים עם תוספות לבחירתכם.
בתמונה: מרק חומוס עם סלט ירקות, ממרח קישואים, צ'ילי ופסטו.
בתיאבון!
ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים. חפשו אותי בפייסבוק