הוועדה לשמירה על הסביבה החופית (ולחוף) אישרה את הקמתם של שישה שוברי גלים נוספים בסמוך לחופי נתניה, במסגרת התוכנית הממשלתית להגנות על מצוקי הים התיכון. הפרויקט יכלול את סיום הקמתם של כ-12 שוברי גלים , עד כה הוקמו ארבעה כחלק מהשלב הראשון של הפרויקט, והזנת חול בהיקף של 480 אלף מ"ק בעורף שוברי הגלים. כל זאת במטרה להפחית את עוצמת הגלים הפוגעים במצוק ובכך לשפר את יציבותו.
2 צפייה בגלריה
שוברי גלים בנתניה
שוברי גלים בנתניה
שוברי גלים בנתניה
(צילום: יאיר שגיא)
מדובר בשלב השני של פרויקט ההגנה על המצוק החופי בנתניה, במסגרתו תושלם הקמת 12 שוברי גלים, מחוף סירונית דרומה עד לחוף ארגמן, כולל הזנת חול לצורך הרחבת רצועת החוף.
תכנון זה של שוברי הגלים, בשילוב הזנת החול, צפוי להגן על המצוק ובמקביל לגרום לשחיקה זניחה, אם בכלל, בחוף שמדרום למערכת השוברים. הפרויקט יאפשר להבטיח את הרחבתם ושמירתם של החופים.

קראו גם:

2 צפייה בגלריה
שובר גלים בנתניה
שובר גלים בנתניה
שובר גלים בנתניה
(צילום: יאיר שגיא)

ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-איכר: "פרויקט ההגנה על המצוק הוא אחד מפרויקטי הדגל בנתניה. הקמת החברה להגנה על מצוקי החוף, אשר משרדיה ממוקמים בנתניה – היא תוצאה של מאבק ממושך שלנו של למעלה מעשור אל מול גופים ממשלתיים ומקצועיים רבים ואף לווה בפנייה לבג"ץ, בשיתוף עיריות הרצליה ואשקלון. במסגרת הפרויקט מוקמים בחופי נתניה 12 שוברי גלים מנותקים, כאשר האישור הוא לשלב השני של הפרויקט, הכולל הקמת שישה שוברי גלים. ברכות לכל העושים במלאכה".
מנכ"ל החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון אילן לביא: "שימור המצוק החופי בנתניה הוא משימה לאומית. אני מודה לחברי הוולחוף וליו"ר הוועדה, רונית מזר, על קבלת ההיתר ואישור התכנית. אנחנו בעיצומו של תהליך בניית ששת שוברי הגלים הצפוניים שאושרו בשלב הראשון וכעת נוכל להמשיך לשלב השני ובו בניית 6 שוברי גלים נוספים".
עוד אמר לביא: "החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון תמשיך לפעול יחד עם המשרד להגנת הסביבה ועיריית נתניה על מנת להבטיח שהמצוק וחופי הים יהיו פתוחים ובטוחים לציבור תוך מיצוי הפוטנציאל הטמון ברצועת החוף".