גם השנה חופי נתניה יהיו מלאים במהלך חודשי הקיץ. אלא שיוקר המחייה לא פוסח גם על הבילוי בים. מה שהיה בעבר בילוי זול, זמין ואפילו חינמי, הפך עם השנים לעסק יקר.
בילוי משפחתי על החוף יכול להגיע לעלות של מאות שקלים.
"הוצאה מטורפת"
"המחירים לא מוצדקים, הם אפילו מופקעים", אומר רוברט שלום בן ה- 40 מנתניה, אב לארבעה ילדים שמסביר כי לאור המחירים הגבוהים הוא פשוט נמנע מללכת לחוף הים או שהוא מגיע מוכן עם שמשיה, כיסאות וצידנית עמוסה באוכל ומשקאות.
קראו עוד>>>>
"כבר לא משתלם ללכת לחוף הים כי זו הוצאה מטורפת, החל מירידה עם האוטו לחוף לחניה, שזה כבר עלות של 15 שקלים לתושב בסוף השבוע. אם אתה רוצה ללכת ברגל ולחסוך את הכסף על חניה אתה עושה את זה בחום וזה סיוט.
"כשכבר הגענו, אתה רוצה לפנק את הילדים עם משהו קר. אז זה אומר לקנות גלידה ב- 15 או 20 שקלים לשישה אנשים. גם הארטיקים לא זולים".
משפחות אחרות סיפרו סיפור דומה. "אנחנו מגיעים לחוף הים לבילוי שאמור להיות כיף, חינמי ולכל המשפחה, אבל יוצאים עם חור בכיס של כמה מאות שקלים במיוחד למי שגר בצד השני של העיר", מספרת לנה, תושבת נתניה.
"מונית בשבת יכולה להגיע בקלות ל- 60 שקלים לכל כיוון וזה עוד לפני ארטיקים לילדים, מים קרים ואוכל. אבל בגלל שאין לי ברירה אני משלמת כי קשה לי לראות את הילד שלי מקנא בילדים אחרים שקנו גלידה ב-20 שקלים".
מצד שני, יש משפחות שלא מוכנות לשלם את המחירים הגבוהים ומגיעות מצוידות מהבית. "אם החלטנו שאנחנו הולכים לים ביום שישי או שבת, אנחנו מתארגנים מראש, עושים קניות בסופר ומביאים איתנו את כל מה שצריך, כולל מים, פירות, בירות ואפילו ארטיקים", מסבירה אסתר, אמא לשני מתבגרים את ההכנות לבילוי.
''זה מסרבל את הכול כי זה גם כבד לרדת לחוף עם כיסאות, שמשיות וצידנית, במיוחד כשיש לך ילדים ואת באה לבד, אז את סוחבת הכול, אבל אין ברירה. יוקר המחייה כבר כאן ואנחנו המתרחצים משלמים את המחיר וחבל, כי אם הם לא יורידו את המחירים פחות אנשים יקנו".
גם החבר'ה הצעירים שרק סיימו תיכון או מחכים לגיוס מדווחים על הקושי לבלות בחוף הים. "זה יקר ללכת לים", מסביר בן, תלמיד תיכון. "כל דבר עולה כפול, אז אתה עושה חישובים על מה כן ועל מה לא להוציא, כי אם אני רוצה ללכת בשבת אז צריך להתארגן כמה חבר'ה בשביל להוזיל קודם כל את הקניות של השתיה והאוכל, אבל גם את המונית הלוך ושוב, כי אין אוטובוסים ומוניות שירות בעיר הזו בשבת, ואנחנו תלויים במונית ספיישל או באבא ואמא שייקחו אותנו.
"זה בעיקר בעיה לאנשים שאין להם רכב או לא רוצים לשלם על מונית הלוך ושוב, אז או שהולכים ברגל או לא הולכים בכלל".
חניה ושמשייה
סקירה מהירה של העלויות מגלה כי בילוי בחופי הים יכול להגיע לסכום גבוה. "זה לא רק הארטיקים והמים לילדים שזה כבר מגיע ל- 100-150 שקלים", מבהיר תושב העיר, ''זה גם החניה והשמשייה, ואם אתה בא עם כל המשפחה אז זה גם מיטות השיזוף.
"וזה עוד לפני שאני מדבר על אוכל במסעדות, שזה בכלל עולה הרבה. אבל מי יכול להאשים את המסעדנים? יוקר המחייה פגע בכולנו. וכמו שיקר לי היום לקנות ענבים בסופר, גם להם המוצרים עולים ביוקר וזה מורגש בכל מקום, לא רק בחוף הים. אם הייתי נוסע לחו''ל זה היה הרבה יותר משתלם כי זול שם".
התושבים מתלוננים כי גם כשמביאים שמשיות מהבית, אין איפה לשים אותן, כי הזכיינים כבר מילאו את החוף בשמשיות משלהם. ''אין כבר טעם לבוא עם שמשייה וכיסאות מהבית כי אין מקום להכניס את הציוד שלך, אז אתה חייב לקחת מהם, וזה אומר להוסיף על כל כיסא ושמשיה עוד כסף", אומר תושב העיר. "זה מטורף כי זה בסביבות 70 שקלים לך ולילדים.
"וזה עוד לפני מים, פירות או בירה קרה, אז אתה מביא את זה מהבית בשביל לחסוך. מי שנפגע אלה הצעירים ומשפחות שיש להם כמה ילדים וכל בילוי בחוף עבורם זו הוצאה מטורפת".
גם בעלי המסעדות על החוף, איתם שוחחנו, מודים שהמצב הכלכלי משפיע עליהם ולכן המחירים לא זולים. הם מטילים את התמחור הגבוה על ההוצאות הגבוהות להחזקת עסק עונתי.
"הכול עלה. המוצרים עלו אצל הספקים שלנו, כי המיסים עלו וגם המדינה העלתה את כל המחירים של כל המוצרים, ודבר גורר דבר, אם לי זה עולה יותר, אז גם ללקוח'', מסביר עוז שורקי מהסיאסטה ביץ', בר-מסעדה בחוף סירונית.
"אנחנו מנסים לשמור על עממיות ולשמור על מחיר שפוי למוצרים הבסיסיים, אבל בסופו של יום אנחנו עסק עונתי, שלא עובד כל השנה, וזה עוד יותר מקשה על תזרים ההוצאות שלנו, כי השכירות שלנו גבוהה מאוד, המיסים והעלויות של עסק הן מטורפות, ולכן גם עלינו יוקר המחייה משפיע ואנחנו עובדים קשה בשביל להשאיר את הראש מעל קו המים".
"יש לנו עלויות שנתיות כעסק. אני משלם ארנונה, שכירות ומיסים בנוסף למוצרים, וגם תחזוקה וצוות. בנוסף, עליית המחירים בכל העולם משפיע גם עלינו, פה בישראל. הכול התייקר. מסביר רוני מזרחי ממסעדת במבו וילג' בחוף פולג.
"אנחנו כמעט ולא מעלים מחירים עכשיו, אבל פה ושם אנחנו כן מעלים כי גם לנו העלו. זה מתגלגל אל הלקוחות. השנה הכל עלה וזה מאוד קשה. מרגישים את זה. יוקר המחייה משפיע גם על העסקים".
אז כמה זה יעלה לכם?
שירותי חוף
מיטת שיזוף:
15 ש' לתושב
שמשייה:
20 שקלים
כיסא:
5 ש' לתושב נתניה
ו-15 ש' לאורחים מבחוץ
חניה בחוף סירונית:
5 ש' לתושב,
20 ש' בסוף השבוע)
15 ש'
ביום חול
ללא תושב
הגעה לחוף באוטובוס:
4.30 ש' לכל כיוון ברב קו,
לקשישים:
2 ש'
מונית ממרכז העיר לחוף פולג:
55 שקלים באמצע השבוע, 60-65 שקלים בשבת
מונית מרחוב הרצל לחוף סירונית: 30 שקלים
מונית משכונת דורה לחוף הים: 30-40 שקלים
לעדכונים: חדשות נתניה