חברת המועצה תרצה גרינפלד, אשר כיהנה בתפקיד ראש מינהל החינוך לפני טובה דולב, מבקרת בחריפות את דבריה של דולב בריאיון ל"מיינט נתניה".
גרינפלד טוענת כי דולב בחרה לקחת קרדיט על הישגים שלטענתה לא היו שלה, והתבטאה בצורה שנויה במחלוקת לגבי תפקודם של חלק מאנשי החינוך בעיר.
"אנשים רבים פנו אליי בעקבות הריאיון, ואמרו לי שכמי שהייתה בעניין ויודעת, הריאיון רצוף אי דיוקים וסילוף של עובדות, ובעיקר זריקת אבן לבאר ממנה שתית", אמרה השבוע גרינפלד. "אני אדון אותה לקו זכות, אולי אחרי עשור מדובר בשכחה וחשוב לרענן את הזיכרון".
איפה יש אי דיוקים?
"בנושא סגירת בתי הספר בהם רוב של יוצאי אתיופיה. טובה לקחה כובע שלא שלה. מדובר ביוזמה של שר החינוך באותה התקופה, גדעון סער, שהוביל מהלך ארצי שהייתה שותפה לו ראש העירייה, והנחו את אנשי המקצוע לפעול בהתאם למדיניות שנקבעה.
"ב-29 לאוגוסט 2011, נכתבה על היוזמה של בתי ספר עם רוב אתיופי. ב-6 למאי 2012, יש התייחסות שמית בעיתון לסגירת בתי הספר בנתניה".
גרינפלד מוסיפה וטוענת כי דולב הצהירה שמינהל החינוך עבר לבניין חדש בזכותה, ואומרת בנושא כי "הרעיון והיוזמה היו של ראש העירייה ב-2009, שנה טרם הגעתה של טובה לעיר.
"כל תכנון הפרוגרמה אחרי איתור הצרכים, היו של מנכ"ל העירייה דאז צבי רהט, אבי מרום ממינהל הנדסה ואנוכי כראש מינהל החינוך. ימים ולילות בילינו על כל פרט. גברת דולב הגיעה לעיר כשהמבנה היה כמעט מוכן לכניסה".
קראו עוד>>>
"מצטייר מהדברים שטובה הקימה את מינהל החינוך בעיר", מוסיפה גרינפלד, "מחקה שורה של אנשים טובים ומוכשרים שהובילו את מערכת החינוך לאורך השנים, גם את ראשי המינהלים וגם את הממונים מטעם מועצת העיר, שכחה את כל האנשים הטובים והמוכשרים שהובילו את מערכת החינוך לאורך שנים, ובין זה גם את פרס החינוך היישובי שהעיר קיבלה ב-2006. לא היה כאן מדבר בטרם בואה. מוזר שאפילו את הממונה הצמוד שלה שעבד איתה בשיתוף פעולה,
"מר עקיבא יצחקי, הממונה על החינוך, היא בחרה שלא להזכיר. אני המומה שדולב, השמיצה אנשים שנמצאים בסביבת ראש העירייה ומכנה אותם עב"מים. על מנהלי בתי ספר שעבדו כל כך קשה, היא אמרה שהם היו מעיפים ילדים שהיה להם קשה מבלי לשאול אף אחד".
גרינפלד אף מתייחסת לנושא החינוך המיוחד עליו דיברה דולב, כאשר דולב טענה כי הביאה לגידול וצמיחה במסגרות החינוך המיוחד בשל חוסר במסגרות כאלה בעיר ובמיוחד בתיכונים. "מי שקורא מחקרים יודע, שב-2005, 6.5 אחוז מכלל התלמידים היו חינוך מיוחד.
"ב-2019, כבר היה מדובר על 11 אחוז. יש מחקר של מרכז טאוב בנושא, שמצא כי מספר התלמידים בחינוך המיוחד זינק ב-127 אחוזים, אז בוודאי שנפתחו עוד כיתות חינוך מיוחד. היא מציינת שהיא פתחה את כיתות החינוך המיוחד בתיכונים.
"אז היו תמיד כיתות חינוך מיוחד בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים ובמעט תיכונים. בשנים האחרונות נפתחו עוד המון מסגרות של החינוך המיוחד בנתניה כמו בשאר מדינת ישראל, בשל הגידול של החינוך המיוחד בישראל".
גרינפלד אף מתייחסת ל-"דממה במסדרונות" עליה סיפרה דולב, לאחר שסיפרה כי עשרות הורים היו מגיעים בתחילת שנת לימודים למסדרון מינהל החינוך כדי למחות על שיבוצים או לבקש העברות, וכי בעקבות צעדים שנקטה, הרוב המוחלט של התלמידים שובץ בצורה משביעת רצון. "לגבי נושא הדממה במסדרונות מינהל החינוך - העברות בתי ספר וגנים היו ויהיו", אומרת גרינפלד.
""הדממה אולי נבעה מסגירת השערים בפני הקהל, זו הסיבה היחידה שהייתה יכולה להיות דממה, כי הורים ימשיכו להגיע ולמצוא פתרון הכי טוב לילדים שלהם וזה לגיטימי".
"מצופה מראש מינהל החינוך לשעבר, גם אם יש לה שאיפות גדלות פוליטית בין כוס קפה אחת לשנייה, לקצת צניעות, פחות יוהרה ובעיקר ליושרה וכבוד לזולת", מוסיפה גרינפלד, "הדבר היחיד שאני יכולה להגיד שאני מסכימה איתו, ושאני תמימת דעים עם גברת טובה דולב, זה המשפט שהיא אמרה שראש העירייה היא האישה הכי חכמה בעיר הזאת, והאישה היחידה שאפשר לדבר איתה.
"בשאר הדברים אני לא רואה איתה עין בעין, ומאוכזבת מאוד מהעובדה שכך היא בחרה לסיים את תפקידה".
דולב מסרה בתגובה: "אני בטוחה שהציבור זוכר מה היה לפניי ומה השארתי אחריי. 'קצת צניעות. פחות יוהרה. יושרה וכבוד לזולת'. בזה אני מסכימה איתה. ולגבי כל השאר? נו, טוב. זאת תרצה".
לעדכונים: חדשות נתניה