אישה בת 80 שמתגוררת בנתניה הגישה תביעה נגד העירייה בטענה כי נפצעה בשל רשלנותה.
לטענת התובעת, בתאריך ה-13 ביולי 2020 היא צעדה על מדרכה בשדרות ניצה בנתניה לכיוון הכביש. בתביעה שהגישה נגד העירייה וחברת הביטוח שלה, היא טוענת כי תוך כדי הצעידה, נתקלה במסגרת בטון שהקיפה עץ. לדבריה, המסגרת היתה מוגבהת מהמדרכה באופן שהיווה מכשול להולכי רגל. "כתוצאה מההיתקלות נפלה התובעת ונפגעה בחלקים רבים בגופה ובעיקר בכתף, במרפק ובברך שמאל", כך נטען בכתב התביעה שהוגש באמצעות עורכי הדין יעקב קורן וג'מיל עבד אלגני.
ממקום התאונה פונתה התובעת לקופת חולים כללית בנתניה שם עברה טיפול רפואי ראשוני שכלל חבישות וחיטוי הפצעים. משם היא שוחררה לביתה עם הוראות למנוחה והמשך טיפול רפואי לרבות נטילת משכבי כאבים. בתביעה נטען כי עקב החמרה בכאבים, פנתה התובעת פעם נוספת לקופת חולים ולאחר ביצוע בדיקות וצילומים היא אובחנה כסובלת מרגישות בברך שמאל עם נפיחות ורגישות בכתף ובמרפק שמאל. על פי המלצות של שני מומחי ברך, בוצע לתובעת ניתוח של החלפת ברך מלאה. לאחר הניתוח עברה התובעת שיקום ממושך במהלכו נזקקה בין השאר למנוחה מלאה.
בתביעה נטען כי מאז התאונה סובלת התובעת מכאבים בברכיים, התכווצויות בשוק שמאל, כאבים ומגבלות במפרק היד, קושי בשימוש ביד ועוד. עוד נטען כי מאז התאונה, ובעיקר במהלך תקופת ההחלמה הממושכת, נזקקה לקבלת עזרה בהיקף נרחב למילוי צרכיה הקיומיים היומיומיים.
התובעת טוענת כי לפני התאונה היתה אישה שמצב בריאותה טוב ואשר תחזקה את משק ביתה ושירתה את עצמה באופן עצמאי. לטענתה, כתוצאה מהתאונה נעדרה מעבודתה חודשים רבים.
קראו גם:
לטענת התובעת, התאונה אירעה בשל רשלנות ישירה של עיריית נתניה וחוסר זהירותה. עוד נטען כי התאונה אירעה עקב מחדלים של העירייה בכך שלא דאגה למצבה התקין של המדרכה, לא דאגה לבטיחות הולכי הרגל באזור, לא הקימה מדרכה תקינה ולא תחזקה כראוי את שטח המפגע. בנוסף נטען כי העירייה לא דאגה לגידור האזור בו אירעה התאונה ולא הציבה שלטים המזהירים מפני הסכנות.
"העירייה העדיפה את האינטרסים הכלכליים שלה על פני בטיחותם של הולכי רגל", טוענת התושבת ודורשת פיצוי כספי בסך של כ-110 אלף שקל.
מעיריית נתניה נמסר בתגובה: "התביעה התקבלה, נגיב לטענות בבימ״ש כמקובל".