רגע לפני במות הבידור והמנגלים המסורתיים של יום העצמאות, פעילי סביבה מצביעים על חשש מפגיעה בפארק השלולית. בנוסף טוענים תושבים כי אין בפארק נקודות מים זמינות במקרה שריפה.
1 צפייה בגלריה
השלולית
השלולית
השלולית
(צילום: נמרוד גליקמן)
"בכל שנה מגיעים לשלולית אלפי בני אדם, חלקם מגיעים בלילה לבמות לראות את המופעים בעוד אחרים, במיוחד הצעירים, מגיעים גם לעשות מנגל או להבעיר מדורה ולעשן נרגילה. הם לא מתייחסים לשלטים והאזהרות שאסור להדליק אש באזור ולא מבינים שהעשבייה שצמחה השנה בגלל החורף, היא סכנה אמתית למי שלא נזהר. מספיק גחל אחד בשביל להרוס את האזור היפה הזה וחבל", אומרת פעילת סביבה המתגוררת סמוך לשלולית.
קראו גם:
תושבים ופעילים נוספים טוענים כי בעירייה לא מתייחסים לפנייתם בנושא. ''העיקר ששמו מחסומים בין השבילים. למה לא טרחו להשים שלטים שיזהירו מסכנה של אש?", טוענת תושבת העיר ומוסיפה: "הזהרנו את העירייה בנושא כבר בחורף. התרענו על נחשים שיתעוררו עם גל החום הראשון, ביקשנו שיורידו את העשבייה הגבוהה. בנוסף, באזור הצפוני יש ערמות של פסולת שלא פינו עד עכשיו. הם חייבים להשים שם שלטים שאוסרים על הדלקת אש באזור הזה".
עוד טוענים תושבים על חוסר בנקודות מים זמינות למקרה שריפה: "אנשים יכולים להיפגע במקרה שכזה, במיוחד אם הפארק מלא אנשים והאש תתפשט במהירות בגלל החום".
מעיריית נתניה נמסר בתגובה: "כבכל שנה יצאנו בפרסום לתושבים באילו מתחמים מותר להדליק מנגלים. כמו כן, אזור השלולית הנו אזור שמור והעירייה תוודא כי המקום לא יינזק כפי שנעשה בכל שנה. בנוסף, האכיפה תתוגבר. יש לציין כי מדי שנה מתבצע כיסוח של הצמחייה בשטחים הטבעיים סובבי השלולית, הכיסוח מתבצע לאחר תום עונת הפריחה והפצת הזרעים ובליווי והנחית האקולוג העירוני".
לעדכונים - חדשות נתניה