ביותר ממחצית הדירות בעיר נתניה אין ממ"דים והן חשופות לפגיעה או קריסה במקרה של רעידת אדמה או התקפת טילים. כך עולה מדו"ח שהוכן על ידי "התאחדות הקבלנים ובוני הארץ”.
1 צפייה בגלריה
רעידת אדמה
רעידת אדמה
רעידת אדמה
(צילום ארכיון להמחשה: דובר צה"ל)
מהדו"ח עולה כי בעיר נתניה קיימים 77,492 דירות, מתוכם 46,166 דירות ללא ממ"דים והן חשופים לקריסת מבנה בזמן רעידת אדמה או טילים. הדו"ח מתפרסם כעת בעקבות רעידות האדמה שהתרחשו השבוע בצפון הארץ.
“בישובים רבים יש דירות רבות מאוד ללא ממ"ד - המשמעות היא שהם גם חשופים לקריסת המבנה בזמן רעידת אדמה וגם אין לדיירים הגנה מירי טילים" נכתב בדו"ח. יש לציין כי הבנייה על פי תקן רעידות אדמה החלה רק אחרי 1980 ובניית ממ"דים החלה ב-1992.
לדברי נשיא התאחדות הקבלנים ובוני הארץ, ראול סרוגו, אי הוודאות לגבי עתיד תמ"א 38 מציב את כל הדיירים בבתים לא ממגונים מול שוקת שבורה. "ענף הבנייה לא יכול לפעול באי וודאות כזו והתוצאה שלה היא הפסקת רוב הפעילות של קידום פרויקטים חדשים של תמ"א 38".
קראו גם:
לדבריו עוד, שרת הפנים, איילת שקד מקדמת חלופה לתמ"א שאמורה להתבטל באוקטובר הקרוב. "מרגע אישור התוכנית החדשה, עניין שעדיין לא ברור כלל מתי יקרה, ועד ליישומה המלא, יעברו שנים. על שרת הפנים להכריז כי היא מאריכה את תוכנית התמ"א בשלוש שנים לפחות. רק כך יוכל השוק להתייצב, קבלנים ויזמים יחזרו לתכנן ולבצע פרויקטים במסגרת התוכנית ובינתיים תוכל המדינה לחשוב ולתכנן ביחד עם גורמי המקצוע ואנשי השטח חלופה ראויה ואיכותית לתוכנית".
תגובת עיריית נתניה: סוגיית המרחבים המוגנים הינה בעייה ארצית שתוכניות להתחדשות עירונית נועדו לתת להם מענה. העירייה הקימה מינהלת להתחדשות עירונית, שנועדה לסייע לדיירים לקדם תוכניות בנושא.
בנתניה כבר מקודמות אלפי יחידות דיור במתחמים הוותיקים להליכי התחדשות עירונית ובתוך כך - להקמת בניינים העומדים בתקנים העדכניים.
כל העדכונים - חדשות נתניה