"מאז שרכשתי את הדירה בשנת 2001, לא הוספתי עליה מטר אחד. פתאום אני מקבלת מעיריית נתניה דרישת תשלום גבוהה יותר עבור הארנונה. התברר שהוסיפו עוד 14 מטר על שטח הדירה. שמעתי על לא מעט מקרים כמוני". כך מספרת מלכה פרקש, תושבת נתניה, שלטענתה עיריית נתניה טעתה שוב במדידת דירתה.
ופרקש ממש לא היחידה. בימים האחרונים קמה זעקה של תושבים בנתניה שגילו כי הם קיבלו דרישות תשלום גבוהות של ארנונה. העליה נבעה בין היתר ממדידה שביצעה העירייה לדירות ולעסקים בעיר. בעקבות כך התחילו פעילים להתארגן על מנת להילחם בתופעה. "אנחנו רואים שינויים רק בדרישות התשלום, בשטח אין שום שינוי", אומר דורון ברגר, אחד הפעילים.
קראו גם:
חלק מהטענות קשורות גם לסקר הנכסים שביצעה העירייה. לדברי פרקש, כאשר רכשה את דירתה בשנת 2001 במשכנתא, שמאי מטעם הבנק קבע כי גודל השטח 69 מטרים. "העירייה שלחה לי אז ארנונה עבור 76 מטרים. פניתי אליהם ותיקנו. הפעם שוב שלחו דרישת תשלום, הפעם עבור 83 מטרים. לא הוספתי סנטימטר אחד בדירה. אני משלמת דרך הוראת קבע ובטח יחייבו אותי בכל התשלום עד שיענו להשגה שהגשתי.
לדברי ברגר, עיריית נתניה לא הודיעה לתושבים על עריכת סקר הנכסים וגם על האפשרות להגיש השגות וערעורים במקרה של טעויות. “יש אנשים שמשלמים מבלי לשים לב לשינוי בשטח הדירה".
מעיריית נתניה נמסר בתגובה: "עירית נתניה, כמו כל רשות מקומית אחרת, מחויבת ע"פ דין לבצע מדידות לנכסים בשטחה באופן שוטף. מתוך התחשבות בתושבים החליטה ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, להמליץ למועצת העיר בצו המיסים הקרוב, על הפחתה של אחוז אחד בתעריף הארנונה של אזור 1.
"יש להבהיר כי סקר המדידות הנוכחי, מתבצע מסוף שנת 2015, והחל בעקבות פסק דין של בימ"ש עליון שחייב מדידה מדויקת של כל נכס ונכס. מרבית נכסי העיר כבר נמדדו בשנים קודמות וקבלו עדכון לגבי שטחם המדויק.
"חיוב כל דירה נקבע ע"פ שטח הדירה ותעריף הארנונה. נדגיש כי שיטת המדידה במגורים אינה כוללת חדרי מדרגות, מבואות, חדרי אשפה, חניות (מקורות ושאינן מקורות) וכיוב' לעומת רשויות אחרות שמוסיפות שטחים אלו לשטח הדירה. שיטת מדידה זו היא קבועה שנים רבות ולא חל בה כל שינוי.
"כל תושב המבקש להשיג על שומת הארנונה שקיבל, מוזמן לעשות כן ואנו נשמח להסביר ולהציג את השינוי. כל בקשה שתתברר כמוצדקת, החיוב ישונה באופן מיידי. ניתן להגיש השגות באתר העירוני באמצעות הטפסים המקוונים ובאמצעות מייל ייעודי: [email protected]. כמו כן, ניתן להשאיר הודעה במספר 6179* ונציגת המחלקה הרלוונטית תחזור לתושב בהקדם.
כל העדכונים - חדשות נתניה