הורים בנתניה מוחים נגד הסגירה המתוכננת של בית הספר היסודי שז"ר. המוסד החינוכי, שפעיל משנת 1973 אמור לסגור את שעריו בקיץ כשהסיבה לסגירה היא מיעוט נרשמים.
העירייה שוקלת לפזר את התלמידים בבית ספר סמוכים.
לא ניתן
בהודעה שפרסמה הנהגת הורים להורי בית הספר ביום חמישי האחרון נכתב: "יצאנו עכשיו מפגישה בבית הספר. לצערי מבחינתם הנושא סגור. הם החליטו שבית הספר נסגר ומבחינתם שום דבר לא יבטל את רוע הגזירה''.
קראו עוד>>
''אנחנו לא ניתן לזה לקרות'' מבהירה אסתר דניו, יו"ר הנהגת הורים בבית הספר שז''ר. לדבריה, ''ביום חמישי האחרון הייתה הפעם הראשונה ששמעתי על זה שרוצים לסגור את בית הספר הוותיק שבשכונת אזורים.
"בפגישה נכחו ורד עזריה מנהלת בית הספר, נורית גבאי מנהלת אגף חינוך יסודי, אתי דהן ראש מנהל החינוך בנתניה ונציגות מהנהגת ההורים הבית ספרית. בפגישה הם הציגו את המצב ונתנו לנו אפשרות להגיב".
מה אמרת להם?
"אמרתי תנו לי את הרשימה של כל מי שמיועד להיות בבית הספר ואני אעבור אחד אחד ואראה למה הוא לא נרשם. גם העירייה יכולה לתת יד בנושא הרישום ולחלק את הילדים בין בית הספר רמון לשז"ר.
"אני לא מבינה למה לסגור את הרשימות לכיתה א' ואז להגיד לנו שאי אפשר לעשות כלום? למה הודיעו לנו רק עכשיו? למרות שזו שנה אחרונה שלי בהנהגה כי הבת שלי בכיתה ו' ומסיימת השנה, המאבק הזה חשוב לי. אני רוצה שגם הילדים הבאים שלי ילמדו בשז"ר, בית ספר שהוא קרוב. בית הספר אילן רמון רחוק מהשכונה יותר מקילומטר וחצי, שזה המון לילדים קטנים ומצריך הסעות אבל העירייה מאשרת הסעות רק במרחק של מעל שני קילומטרים.
"הם רוצים שילדים ילכו לבתי ספר אחרים כמו קמפוס דורה או דוידי שממוקם באגמים שלא קשורים לשכונה בכלל. צריכים לגייס את כל השכונה במאבק הזה. לא נוותר להם".
דניו מסבירה כי שז"ר הוא בית ספר מיוחד. "זה בית ספר לספורט עם שיתוף פעולה של וינגייט", היא אומרת. "קיבלנו מנהלת חדשה לפני חמישה חודשים. השקיעו כל כך הרבה ועשו פרויקטים יפים אצלנו, ועכשיו רוצים לקחת את זה?
"יש בשז''ר פרויקטים חשובים שאין בבתי ספר אחרים כמו לקט ישראל, לאכול בריא ויש עוד תוכניות שצריכות היו לצאת בעתיד". לטענת דניו העירייה מתכנת לחלק את התלמידים בבתי ספר אחרים באזור: "הם לוקחים את כיתה ה' כמו שהיא ומעבירים אותה לאחד מבתי הספר: קמפוס דורה, דוידי, או רמון וכל שאר הכיתות יפוזרו.
"יעשו לילדים עוד טראומה עם המעבר הזה. אני מבקשת, תנו לנו זמן למצות את התוכניות שהתחלנו, להרים את בית הספר. למה לגדוע את זה עכשיו?"
למה לסגור?
בשז''ר לומדים כיום 135 תלמידים בשש כיתות רגילות קטנות. "זה בית ספר חילוני בשכונת אזורים", מסביר אחד ההורים. "הודיעו להורים שסוגרים את בית הספר בתירוץ שאין מספיק ילדים שנרשמו לשנה הבאה ורוצים לפתוח בית ספר דתי, למרות שיש אחד כזה, אמי"ת עמיטל.
"העירייה קובעת את חלוקת התלמידים לבתי ספר, לא? שיעבירו חלק מהתלמידים בבתי ספר שכן מלאים לשז''ר".
הורה אחר מוסיף: "צריך להשתמש בכל הכלים להשאיר את המקום פתוח. חוץ מזה, למה לא הופכים את זה למשהו אחר? למשל, מרכז יום לקשיש או מועדונית? כנראה שיש יד מכוונת ורוצים לסגור את בית הספר. יכלו להגיד לנו לפני הרישומים. למה השקיעו כל כך הרבה בפרוייקטים אם הבית ספר עומד להיסגר??"
ההורים לא מתכוונים לוותר. ''אנחנו נילחם עד הרגע האחרון ולא ניתן שבית הספר ייסגר''. מבהירה דניו. "לאחר הפגישה שנערכה ביום חמישי, הוחלט על מספר צעדים: השבתה של לימודים, פניה לתקשורת וגם הפגנה של הורים וילדים בישיבת מועצת העיר הבאה. חשוב לי להדגיש כי המאבק הזה הוא לא רק של בית ספר שז''ר אלא של כל תושבי השכונה.
"כי כששאלתי את העירייה מה יעשו עם המבנה של בית הספר ענו לי שהם מחויבים לאכלס שם בית ספר אחר. כששאלתי למה הילדים שלנו אם ככה לא יכולים להמשיך בבית הספר החדש שיאוכלס הם ניסו להתחמק ולבסוף נזרק באוויר, שאולי יאכלסו במבנה בית ספר דתי".
לדעתך זו החלטה סופית?
"כרגע לא קיבלתי מכתב רשמי לגבי סגירת בית הספר. ההורים הגיבו בהלם טוטאלי, חלקם למדו שם והילדים הגדולים שלהם למדו שם. אני חוששת לילדים כי עבורם זה טראומה כפולה.
"אחרי יותר משנתיים של סגרים ו'זומים' מודיעים להם שסוגרים את בית הספר. הם כנראה מחכים לראות אם נעשה מהומה ואם נקבל את הגזירה. זה יהיה מאבק שכונתי. נשבית את בית הספר ונעשה הפגנות. אני אקים את כל השכונה".
מהעירייה נמסר: "בשל מיעוט נרשמים (לשכבת א' נרשמו שני תלמידים בלבד) ומאחר ובשכבות ב'-ו' יש מעט תלמידים, כולל כיתות שאינן תקניות, נשקלת האפשרות לפיזור התלמידים לבתי ספר סמוכים".
לעדכונים: חדשות נתניה