בין עשרות החובשים והצוותים הרפואיים שסייעו בטיפול הפצועים באסון בהר מירון, היו כ-15 אנשי צוות מסניף נתניה של ארגון איחוד הצלה. חלקם היו במקום כחלק מצוותי כוננות, וחלקם הגיעו למקום בעקבות דיווחים על האסון.
2 צפייה בגלריה
חובשים מנתניה במהלך האירוע במירון
חובשים מנתניה במהלך האירוע במירון
חובשים מנתניה במהלך האירוע במירון
(צילום: דוברות איחוד הצלה)
"אנחנו היינו בין הראשונים בזירה", אומר שלומי גבאי מנתניה, "אני הייתי בניהול של המרפאה של איחוד הצלה שם. חשבנו שאנחנו מתחילים לזוז לכיוון הבית, פתאום חבר שומע בקשר 'כוננים - קריסת מבנה'. זה איפה שאנחנו היינו בדיוק, התחלנו לרוץ לשם. הגענו למקום, ראינו ערימה של אנשים, שמתחילים לחפש מאיפה לצאת. אתה מבין מהר מאוד שזה לא קריסת מבנה, זה אנשים שנפלו אחד על השני, פשוט כמו דומינו, אנשים שטיפסו במדרגות. וזה להתחיל להוציא אנשים מהשטח".
"מי שהיה פצוע קל ממש, ועוד היה מאופס על עצמו, אז התחלנו לצעוק שיעוף משם כמה שיותר מהר. ואז התחילו לזרום עוד כוחות למקום, פראמדיקים, רופאים, חובשים, גם שלנו, גם של מד"א.
איך הרגשת ברגעי האסון?
"בתור חובש אתה מאבד את ההרגשה, אתה עובד כמו רובוט. צריך לטפל ולהציל אנשים. אחרי שהכל נגמר, אתה מרגיש שזה היה חלום ושצריך להתעורר ממנו. ואז אתה מתחיל לשחזר ולראות את כל המראות שראית שוב. אבל בזמן הטיפול, אני לא מאמין שמישהו חושב על מה הוא רואה. לצערנו גופות ראינו, החייאות עשינו, תאונות והכל כבר ראינו בחיינו. זו עוד שגרת חיים. אבל אחרי שהכל נגמר, אתה אומר בואנה הכמות, ומה שהיה שם, אתה מסתכל על השעון ומבין ששלוש שעות אתה ממשיך טיפול כמו רובוט, כדי לא להשאיר אף אחד בשטח. שלא שכחנו חס ושלום מישהו".
2 צפייה בגלריה
הבוקר שאחרי האסון בהר מירון
הבוקר שאחרי האסון בהר מירון
הבוקר שאחרי האסון בהר מירון
(צילום: גיל נחושתן)
"ניסינו כמה שיותר לטפל, לעבור מהחייאה להחייאה, להציל חיים. עשינו מה שיכולנו", אומר חזקי רייך, חובש מנתניה בארגון איחוד הצלה שהיה באירוע, "אנחנו טיפלנו באלה שנחנקו למוות. אנחנו לא יכולים לדעת אם הצלנו מישהו. זה הכל היה כל כך מהר, ועבדו בשיתוף פעולה כל כך יפה כל הארגונים. זה היה אירוע מאוד קשה".
"איך שהתקבלה ההודעה, יצרנו קשר עם כל החובשים, שאלנו אותם אם הם זקוקים לאיזושהי עזרה", זו חוויה שכולם צריכים להתמודד איתה. עכשיו מחכים לחובשים מנתניה עם חיבוק גדול, כמה שאפשר. גם לחבק, גם לתמוך וגם לעודד. כמובן שהחבר'ה עשו עבודה ראויה להערצה".
קראו גם:
בעיריית נתניה מספרים כי עד כה לא דווח על תושבי נתניה שנהרגו באסון. העירייה פתחה מוקד טלפוני לסיוע ותמיכה רגשית. לקבלת הסיוע ניתן לפנות בכל שעה למוקד הטלפוני 106. כמו כן, בהנחיית ראש העירייה, כלל האירועים הציבוריים מבוטלים לאור האסון הכבד. "אסון כבד ונורא הלילה במירון, הלב פשוט כואב", אומרת מרים פיירברג-איכר, ראש עיריית נתניה, "שולחת בשמי ובשם תושבי העיר נתניה תפילה לשלום הפצועים ותנחומים למשפחות הנספים".