המועצה הדתית נתניה הגישה לאחרונה תביעה נגד בנק 'מזרחי טפחות', שני ילדיו ונכדו של משגיח כשרות לשעבר במועצה, שנפטר והותיר קצבת שארים לאלמנתו. על פי כתב התביעה, המועצה העניקה קצבת שארים חודשית לאלמנתו של העובד 'לאחר שנפטר' שהועברה לחשבונה מדי חודש בבנק מזרחי טפחות.
בכתב התביעה, טוענת המועצה כי שילמה קצבת שארים לאלמנת העובד עד שנת 2018. אולם בשנת 2018, הבחינה כי המועצה כי לא קיבלה טופס הנדרש לתשלום הקצבה החודשי, ולכן התקשרה אל הבנק כדי לברר את הנסיבות, ו"נדהמה לגלות", כי אלמנתו של העובד שזכאית לקצבת שארים, נפטרה כבר ב-2015, למרות שהקצבה המשיכה להגיע לחשבונה במשך שלוש שנים לאחר פטירתה.
"לא זו בלבד שהנתבעים מעולם לא טרחו לעדכן את התובעת בדבר פטירתה של אמם ז"ל", נכתב בכתב התביעה, "אלא בחרו להסתיר זאת והכל, במטרה להמשיך ולקבל במרמה את כספי קצבת השארים ששילמה התובעת לאימם, לאחר פטירת בעלה המנוח".
קראו גם:
בכתב התביעה, מותחת המועצה הדתית ביקורת גם על ההתנהלות בנק מזרחי טפחות, אחד הנתבעים, והבנק בו נוהל חשבונה של האלמנה. "החל ממועד פטירתה של המנוחה", נכתב בכתב התביעה, "היה הבנק מחויב להקפיא מיידית את חשבון המנוחה ולא לאפשר עוד ביצוע של כל פעולה בו, לרבות פעולות מצד עמיתים לחשבון ו/או מיופי כוח בחשבון. אלא, שהתרשלותו של הבנק להקפיא את חשבונה של המנוחה ו/או לאפשר קבלת כספים לחשבון הבנק של המנוחה, אפשרה לנתבעים להמשיך לעשות שימוש עברייני בכספי הציבור שהועברו לחשבון הבנק שלה, תוך שהם לוקחים את כספי המועצה ויוצרים בפניה מצג שווא נורא ואיום, כאילו אמם עודנה בחיים".
בשל טענות אלה, תובעת המועצה הדתית משלושת קרובי המשפחה של הנפטרת ומבנק מזרחי טפחות, סכום של 91,990 שקלים (לא כולל אגרת בית משפט), הסכום שלדברי המועצה נמשך שלא כחוק מקצבת השארים של האלמנה.
מבנק מזרחי טפחות נמסר בתגובה: "נגיב בבית המשפט באופן מסודר".
לעדכונים – חדשות נתניה