עיריית נתניה הגישה לאחרונה ערעור לבית המשפט העליון, במטרה להפוך את החלטת בית המשפט המחוזי, שקבע בחודש אוגוסט האחרון כי עליה לשנות את דרך חלוקת התקציב שלה בין מועדוני הכדורגל בעיר, לאחר שמועדון כדורגל בנות נתניה הגיש עתירה בנושא וטען כי סובל מהפליה מגדרית בחלוקה התקציבית.
בעתירה, שהוגשה לפני מספר חודשים על ידי עורכי הדין אורי כהנא וחן שופן, נטען כי קבוצת כדורגל הנשים העירונית המשחקת בליגת העל, זוכה ליחס משפיל מהעירייה ומקבלת במסגרת חלוקת כספי התמיכות הציבוריים סכום זעום בלבד המהווה 1:18 מהתקציב שמועבר לקבוצת הגברים המקבילה. מהעתירה עולה כי בשנת 2019 זכתה מכבי נתניה ל־95 אחוזים מהתמיכה הציבורית של העירייה לענף הכדורגל, בסך של 3,639,347 שקלים, ואילו העותרת זכתה לחמישה אחוזים בסך של 196,653 שקלים.
כאמור, על פי פסק הדין שניתן באוגוסט בעקבות עתירת מועדון כדורגל בנות נתניה, נקבע כי אכן העירייה לא נצמדה לחובתה לחלק את כספי ועדת התמיכות על פי קריטריונים שוויוניים בין מועדוני הספורט השונים, והעבירה סכום נמוך מדי למועדון כדורגל בנות נתניה, וסכום גבוה מדי למועדון הכדורגל מכבי נתניה.
קראו גם:
לדוגמא, נמצא כי הסכום המקורי שהוקצב בשנת 2020 לקבוצת הגברים עמד על 3.8 מיליון שקלים, והסכום שהוקצב לקבוצת הנשים עמד על כ-133 אלף שקלים. בפסק הדין, העירייה הצתוותה להגדיל את התקציב לשנת 2020 למועדון הנשים ל-568 אלף שקלים, ובעקבות כך להקטין את התקציב במועדון כדורגל מכבי נתניה ל-3.37 מיליון שקלים. בנוסף, בית המשפט דחה את בקשתה של עיריית נתניה להשיב את הנושא לדיון מחודש במועצת בעירייה לצורך בחינה נוספת.
בערעור שהגישה עיריית נתניה לבית המשפט העליון במטרה להפוך את פסק הדין, טוענת כי בית המשפט שגה בהחלטתו להיעתר לעתירת מועדון הכדורגל בנות נתניה, וכי שגה בהחלטתו שאין להחזיר את הדיון בנושא למועצת העירייה לבחינה מחדש.
מעו"ד אורי כהנא ממשרד "כבירי נבו קידר בלום" שהגיש את העתירה מטעם מועדון כדורגל בנות נתניה נמסר בתגובה: "הפליית נשים בספורט נפוצה לצערי ברבות מהרשויות המקומיות. מחלקות ספורט רבות בעיריות מבקשות לתקצב את הענף החזק ביותר משיקולי פופולריות ושוכחות שתפקיד הרשות הינו לעודד ולהנגיש את הספורט לכלל אוכלוסיית העיר הכוללת בדרך כלל 50% נשים. להערכתי סיכויי הערעור קלושים. בית המשפט המחוזי קבע בצדק רב, כי במשך שנים הפלתה שלא כדין עיריית נתניה את כדורגל הנשים בעיר.
"בית המשפט קבע בהחלטה מנומקת ומדויקת, שהעירייה לא יישמה את הקריטריונים שקבעה בעצמה, והעבירה מאות אלפי שקלים מדי שנה, מקבוצת הנשים לקבוצת הגברים. בית המשפט גם קבע, לאחר שזימן את נציגי העירייה לשני דיונים ארוכים, כי גורמים בעירייה פעלו בחוסר תום לב לאחר שניסו לבצע ברגע האחרון, שינוי דרמטי של התבחינים לרעת הנשים, במסווה של תיקון טעות סופר וללא סמכות. יחד עם זאת אנחנו שמחים על הבאת התיק בפני בית המשפט העליון, מדובר בנושא חשוב ואנחנו מאמינים שבית המשפט העליון יקבע הלכה מחייבת בנושא שתנחה גם עיריות נוספות".
לכל העדכונים - חדשות נתניה