דווקא במרכז העיר, דווקא בזמן קורונה: עולם המסעדנות ספג מכה קשה בתקופת הקורונה, אך בזמן שהרבה עסקים בתחום המסעדנות קורסים וסוגרים שעריהם, יוסי זמיר מייסד קבוצת "רידם" החליט לפתוח במרכז העיר נתניה, מסעדת המבורגרים חדשה בשם "dude" יחד השף דניאל ריימונד, לשעבר הרברט סמואל.
אפשר לומר שליוסי זמיר, מבעלים קבוצת רידם, יש חלק חשוב בהתעוררות מרכז העיר בשנים האחרונות, והחזרה של הצעירים לבלות במרחב הזה. הוא פתח ביחד עם שותפים מעל 5 עסקים סביב כיכר העצמאות.
קראו עוד:
למה בחרת לפתוח עסקים במרכז העיר? אזור בילוי שכולם הספידו.
"כשחזרתי לארץ לפני 9 שנים אחרי הרבה שנים באוסטרליה הסתובבתי במרכז העיר וראיתי שאין פה כלום. אזור שיש בו הכי הרבה תיירים ותנועה, אבל אין בו שום מקום בילוי מעניין. החלטתי לפתוח פאב, אחר כך פתחנו פאב נוסף ועוד פאב וחנות בגדים ומיצים ועכשיו ההמבורגר, במקביל אחרים פתחו עסקים צעירים. הכל ביחד נותן מענה לתיירים ולעשייה פה בעיר. כל העיר מתפתחת בטירוף אבל זה האזור שתמיד יהיה מרכז העיר וחייבים שיהיה פה עניין".
אתה חושב שהבאתם דם חדש לאזור "מת"?
"בתור ילד הייתי תמיד יוצאת לאזור של הכיכר, היה פה מלא פאבים ומסעדות טובות. כשפתחתי את ה'רידם' אמרו לי כל הצעירים מבלים עכשיו רק בת"א ובאזור התעשייה, אבל אני לקחתי סיכון כי אני מאמין שאם יהיו מקומות בוייב טוב הם לא יסעו לת"א, צריך לייצר מקומות ששווה לאנשים להישאר בשבילם. יש עכשיו עוד מקומות מולי ותחרות וזה נהדר. עוד צעירים חוזרים לעיר, יש פה עניין יש מה לעשות פה".
זמיר פתח את העסק החדש השבוע, בשיאו של הגל השני של הקורונה, ומודה שהקורונה הצליחה להפתיע אותו. "תיירים כבר לא יהיו כאן השנה. והשאלה היתה אם לפתוח עסק חדש לקהל המקומי. האם נוכל למלא את המקום? את הקיץ כבר הפסדנו, צריך לחשוב על החורף הבא. אמרנו שמה שצריך לקרות יקרה, וזו השעה לתת את כל הכוח למקום החדש. העסקים היחידים שעבדו בקורונה זה בתחום האוכל. יש פחות כסף לאנשים אבל הם עדיין אוכלים. אני מודע לזה שיש הצפה של עסקיי טייק אויי אבל עדיין זה חסר בכיכר. אני חושב שצריך מקום כזה שאפשר לקחת בו אוכל על הדרך, על הכביש הראשי, להזמין מראש ולאסוף. אני חושב שזה כן זמן נכון. כמובן לא אידאלי, אבל השנה אנחנו מתחילים ושנה הבאה ניתן בראש כשיחזרו התיירים".
זמיר וריימונד פתחו את ה-'dude' שנמצא בכיכר העצמאות מול מלון לאונרדו, מסעדת המבורגרים כשרה. זו המסעדה הכשרה הראשונה שפתח זמיר: "אני מאמין שחיי לילה זה בסוף שבוע ואם כל הכבוד לדת - הצעירים רוצים לצאת בסופ"ש. בר בתפיסה שלי צריך להיות פתוח בסוף שבוע, מקום הבילוי צריך להיות פתוח כל הזמן. זו עיר תיירותית, ותיירים נמצאים פה בסוף שבוע, ביום שישי, אין להם לאן ללכת, בכל הכיכר יש שלושה מקומות פתוחים. זה הזוי שאנחנו נמצאים בעיר תיירות שאין בה ביום שישי מספיק מקומות לבילוי במרכז העיר".
העסק הזה כשר, ולא יפתח בשישי בערב, מדוע?
"השף, והשותף שלי, הוא בחור שומר מסורת ורציתי לכבד אותו וגם את השורשים שבהם אני גדלתי. אבל גם מבחינה עסקית זה מקום שונה מהאחרים, יותר טייק אווי ולא מקום ליציאה. הסתכלנו על תקופת הקרונה ורצינו לתת מקום קטן מגניב, שאפשר לקחת וללכת. זה לא משהו שאוכלים בו בשישי בלילה, אז למה להיות פתוח? חשבנו שכדאי לפנות לעוד קהל יעד. זה ניסיון בשבילי לעשות עסק כשר".
חזון משותף עם האוסטרלים מגרמניה
את החזון למסעדה החדשה קיבל זמיר מחבר'ה גרמנים שהכיר באוסטרליה. "הם פתחו חברת בגדים שהיום חזקה בעולם. הצעתי להם לעשות שת"פ של בגדים והמבורגר. בנתניה יהיה סניף ראשון בארץ ובעולם, צפויים להפתח סניפים נוספים בארץ ובאירופה".
גם ההשראה למתכון הסודי נלקחה ממסעדת ההמבורגרים הכי טובה באוסטרליה, "נתתי לדניאל ריימונד את המתכון של ההמבורגר הכי טוב באוסטרליה, הסוד היה רוטב טריאקי מיוחד שהושרה בבשר, השף שלי שיפץ את המתכון וזה אפילו יותר טוב עכשיו. אנחנו טוחנים את הבשר הכי איכותי, מכינים כלי יום רטבים טריים וחומרים גלם הכי טריים שיש היום בשוק, גם התוספות מיוחדות. מוצר יחסית פשוט אבל ברמה גבוהה. אנחנו מציעים גם נקניקיות עם רוטב מיוחד".
המקום הצבעוני בולט על רקע מרכז העיר הישנה, על הקירות יש גרפיטי צבעוני, והעיצוב תעשייתי כיאה לטרנדים החמים מאירופה. "המטרה היא להציע וייב של נתניה יחד עם התחושה שאתה בחו"ל" אמר זמיר. ואכן הם מציעים בתפריט את כל הקלאסיקות של נתניה: משקה רוזטה, ערק עם בזוקה, קריסטל ירוק של פעם, ואפילו עוגיית עבמבר.
כל העדכונים - חדשות נתניה