רגע לפני ששנה עברית חדשה נכנסת לחיינו, ובצל המאורעות שחווה ישראל בשנה הקשה ביותר שידעה מאז הקמתה, ביקשנו מאדריכלים, מעצבים ומומחים שמתמחים בשיפוץ ובנייה בשרון, אילו טרנדים ומגמות ייכנסו לבתים שלנו במהלך תשפ"ה קצת אור, שלווה ושמחה.
אם יש משהו שלמדנו במהלך השנה, שבכוחם של הבתים שלנו לרפא ולהציל אותנו בימים של חוסר וודאות. במידה והם מתוכננים ומעוצבים נכונה הם יכולים די בקלות להשפיע על הלך הרוח והפרודוקטיביות של כל אחת ואחד מאיתנו.
קראו גם:
כפי שזה נראה כרגע, בשנה הבאה ישתלבו בבתים שלנו במקביל ובכפיפה אחת כמה מגמות שעל פניו נראות מנוגדות. מגמות בולטות ששולטות בבירות העיצוב הבינלאומיות ורלוונטיות מאוד להווי ולהוויה שלנו כאן ועכשיו. השאיפה לייצר חללים הוליסטיים, נעימים ומרגיעים- לשמור על מעטפת נקייה ולשלב בתוכה אלמנטים באוריינטציה כמה שיותר אורגנית וטבעית.
במיוחד היום, טבעי זה הכי
במקרה (או שלא) אחת המגמות המרכזיות, שמשתקפת באתרים ובמגזינים הבינלאומיים הגדולים, היא זו המקדשת את המראה הפשוט והגולמי, מגמה שרלוונטית יותר מאי פעם וקולעת מאוד להלך הרוח, לתחושות ולמאווים שלנו הישראליים. "המציאות שחווינו בשנה החולפת מעצימה את העדר היכולת שלנו לשלוט על אספקטים רבים בחיים כך שלא במפתיע לפחות חלק מאיתנו שואפים לחזור למקורות ולהתחבר לדברים הבסיסיים, בטח כשמדובר בבתים שלנו שמהווים את המקום המוכר, הבטוח והמגונן", כך לדברי אלה שלומוב, מבית ELLA DECOR, המתמחה בעולם הטקסטיל.
שובם של הקווים האמורפיים והמעוגלים
"אם גם אתם מתגעגעים לעידן התמימות ולסגנון הוינטג' ששלט בעולם בשנות ה-50 ,וודאי תשמחו לשמוע שהקו העגול, הרך והחושני שב לככב בבתים שלנו בשנה הקרובה בענק. ניכר שמאז שנכנסה הקורונה לחיינו משהו התרכך בתפיסת העיצוב הבינלאומית וגם חובבי הסגנון המודרני הנקי מבקשים לשבור את הצורניות הישרה- גיאומטרית ולהוסיף עניין ורוך על ידי סילואטות אמורפיות ומקומרות שמכניסות הרמוניה לחלל, תוספת מבורכת בתקופה בלתי נתפסת כך שלא במפתיע נחווה את הצורניות הזו ביתר שאת" מסבירה קרן גנס, בעלת סטודיו לעיצוב פנים מרמת השרון.
עוד מסבירה גנס "את הקווים המעוגלים והאמורפיים נראה בשלל אלמנטים, ופריטים גדולים ורבי הנוכחות (כמו שידות, ספות ומיטות) וגם בפריטים קטנים יותר (כמו שולחנות צד, אקססוריז, שטיחים כריות ומנורות)".
העיצובים המעוגלים תופסים נפח נכבד מסך התמהיל אך יחד עם זאת חשוב להקפיד ולייצר מפגש מתון בין הצורות העגולות לאלה הישרות מכיוון שרק כך נצליח לקבל מראה מדויק. פריטים עגולים ואמורפיים הם נכונים בפרט כשיש אתגר לייצר מעברים נוחים או במקרים של אילוצי מקום, מאוד נעים ללכת בסביבתם וברמה הטכנית והוויזואלית הם פחות מאיימים הודות לריכוך המסה הגיאומטרית החדה. ועדיין, חשוב להיות זהירים ולא להפריז יתר על המידה מכיוון שהמבנה הצורני צריך לתמוך במבנה החלל ולא להפך". זאת ועוד, שילוב של פריטים מקומרים מוצלח מאוד בפרט בחללים מלבניים או מרובעים, שם הקווים המעוגלים ירככו את המרחב ומנגד, הוא מאתגר בהרבה בחללים עם פינות מעוגלות, שם חשוב לשמור על הצורה המעגלית גם ברהיטים ככל שקרובים יותר למעטפת וככל שמתקרבים יותר לפנים החלל אפשר לגוון ולשלב פריטים ישרים.
Trend-Resistant Black & White
צבעוניות מונוטונית של שחור ולבן מסתמנת גם היא כאחד הטרנדים הגדולים בתשפ"ה מהסיבה הפשוטה שבעזרתם ניתן לייצר חללים מדודים, מרגיעים ומאוזנים. אם בעבר הנטייה היתה לשלב את שני הצבעים הללו בחלל באלמנטים או שחורים או לבנים, הרי שכיום הרציונל הוא לאגד את שניהם באותו פריט.
"כמו באופנה, שילוב בין צבעי השחור והלבן באובייקט אחד הופך לאחת המגמות הבולטות בעיצוב הפנים כשבפועל הוא נתפס כאנטי-טרנד, כלומר מגמה פרמננטית שתישאר כאן כנראה לתמיד", כך לדברי מעצבת הפנים הדס רוט מ"הלל אדריכלות" סטודיו לאדריכלות ועיצוב בכפר סבא. "המגמה הזאת צוברת תאוצה לא מעט בגלל התנודות האינסופיות שהעולם חווה בשנים האחרונות, שמשפיעות מאוד על הלך הרוח של כולנו. מעצבים רבים בוחרים לעבוד עם גוונים פרגמטיים ובטוחים שמהווים סימבול לשאיפה של כל אדם חפץ חיים: לחיות בעולם קצת פחות קשוח ורציני".
"מאז תחילת העשור, סצנת העיצוב העולמית בוחרת ללכת על ה-Safe Side ולא להשתולל יותר מידי, העולם עייף ממגפות ומלחמות והרצון הוא לדבוק בעיצובים מדודים, כמה שיותר רחוק מאקסטרים. בפועל, השילוב בין השחור ללבן יוצר קונטרסט מדויק ומוסיף עומק ותחכום וככזה בעיצוב הפנים הוא נתפס כמבורך. הוא מבטיח שהחללים יישארו עדכניים ורלוונטיים גם בעוד שנים ומהווה דרך מצוינת ליצור מראה נועז שניתן לחיות איתו תקופה מבלי שיעייף את העין".
נוצץ במידה
מצידה השני של פלטת הצבעים, נראה שהזהב גם הוא חזק בתמונת העיצוב לשנת תשפ"ה עם כי בצורה מאוד מדודה. הגוון הבוהק, ששולט בעולם משחר ההיסטוריה ומסמל עושר, שגשוג ופריחה ישתלב בבתים שלנו בדיוק במידה ובאופן שיכניס קורטוב של תחכום, יוקרה ואלגנטיות מבלי להשתלט על המרחב. "הזהב היה ונשאר נדבך חשוב ומרכזי בזירת הארכיטקטורה, העיצוב והאמנות העולמית ומידי תקופה הוא זוכה לאינטרפרטציות שונות- גימורים ומינונים בהתאם לתפיסות ולמגמות הרווחות באותה עת", אומר תמיר רז, מנכ"ל חברת דלקוב.
"הגוון המתכתי משתייך למשפחת צבעי האדמה החמים ומשתלב היטב עם רבים מהטונים והגוונים שקיימים על הסקאלה הצבעונית וכמעט בכל קונספט באשר הוא, כל עוד משכילים לשלב אותו במסות נכונות ובגימור שמותאם למכלול. הודות לטכניקות עיבוד שונות ספקטרום הטונים, הגוונים ורמות הבוהק של הזהב כיום הוא רחב ונע בין זהב צהוב ובוהק עד ל-ROSE GOLD אדמדם. כך גם רמות העיבוד והגימור שנעות מחומר מבריק (על גבול המסנוור) ועד לזהב המוברש שמקנה מראה יותר ארצי, אותנטי ועכשווי. בקולקציות החדשות נראה אותו בא לידי ביטוי בווליום נמוך יחסית, בין אם באקססוריז ובטקסטיל, רגלי שולחנות אוכל וקפה או בידיות ובפסי הניתוק של ארונות האחסון והבגדים".