על שולחן החג: החגים הם נושא שיחה אהוב ביותר בקרב הקהל הישראלי. השאלה "איפה אתם בחג?" היא פופולארית באותה מידה כמו "מה שלומך?". הנושא ה"חם" והמדובר ביותר כשזה נוגע לחגים הוא כמובן האוכל, מה שהופך את שולחן האוכל ללב ההוויה. סביבו יושבים, מתכנסים, קוראים ודנים. אפשר לקרוא לו אפילו מרכז העניינים המשפחתי, הרי זה המקום לגלות סודות, להכריז הכרזות ולחגוג חגיגות. רגע לפני פסח, זה הזמן להתחדש ולחדש ולהכיר את כל האופציות לרכישה מעוצבת ופרקטית של שולחן אוכל לחג.
לדברי הילה הראלי, מעצבת הבית של OKNIN "אז איזה שולחן עדיף? שולחן גדול עם אופציה להארכה או שולחן עגול אלגנטי ומעוצב? השאלות אינן מתייחסות אך ורק לחגים הקרבים ובאים, אם כי לכל ימות השנה. ובכן, הישראלים מעדיפים שולחנות בסגנונות מודרניים. זאת ועוד, בעולם שבו קיים שפע עצום של חומרים, מבקשים הישראלים פלטות שעמידות בפני שריטות וכתמים, כאלו שישמשו אותם לאורך שנים. בנוסף, קיימת עדיפות לשולחן שנפתח".
עוד מסבירה הראלי, "הפלטה המבוקשת ביותר היא זכוכית. אולם קיימת דרישה בשנים האחרונות לגרניט פורצלן, חומר שעד כה שימש כחיפויים וריצופים ומשטחים למטבחים, והפך להיות פופולרי בענף הרהיטים בשל היותו פרקטי, דק ויפה. חומר עם שפע של גימורים, בין היתר גימור עץ, בטון, שיש, וכו, כך שהלקוח נהנה מגימור יפה ומחומר מאוד עמיד. הרגליים הפופולריות הן רגלי מתכת, מינימליסטיות עם קווי ייצור מודרניים וייחודיים, כל אלו ביחד הופכים את שולחן האוכל לאלמנט פיסולי ועיצובי בחלל, למרכז הפוקוס של החלל הציבורי".
"הצרכן הישראלי רוכש בממוצע שולחן אוכל אחת ל 6-7 שנים. והוא רואה בו פריט משמעותי ודומיננטי בבית. השולחן הוא כמעין מדורת שבט. משקיעים בחלל זה הרבה מחשבה, גופי תאורה מיוחדים, מזנונים, שטיחים, וכו" מסכמת הראלי.
"כסאות האוכל חשובים מאוד בפינת האוכל. בד"כ אלו נבחרים לפי מספר פרמטרים. העיקרית היא רמת עיצוב שמוסיפה לשולחן. השולחן הוא הפרח המוביל והכיסאות הם עלי הכותרת. בישראל, מעבר ליופי, הצרכנים מעדיפים כסאות פרקטיים, קלים לניקוי, בין היתר עורות, בדים צפופים ורחיצים. אלמנט נוסף הוא נוחות" מסבירה טל גל, מעצבת פנים מסטודיו טולה.
גל מסבירה "חשוב לי שפינת האוכל תהיה במקום פתוח. שניתן יהיה לפתוח את השולחן ולארח. תרבות האירוח הישראלית מאוד מהותית, כך שחשוב שהיא תהיה פינה מוארת וכמובן באופן ספייס בין המטבח לסלון. מבחינת תאורה אני מעדיפה תאורה ש"נופלת" על פינת האוכל, משהו חם, בד"כ צריך לשים על הקירות הקרובים תאורת קיר או ספוטים שקועים בקרבה לפינת אוכל כתוספת תאורה. ניתן שיהיה מזנון בסמוך לטובת אחסון סרוויס, כדי שהכל יהיה בהישג יד. זאת ועוד במידה והחלל קטן ואינו מאפשר, אפשר גם למקם את פינת האוכל במרפסת מקורה, מזג האוויר הישראלי תמיד מאפשר לשבת במרפסת, וזו אופציה מצויינת כאשר בחלל הציבורי אין מספיק מקום. אפשרות נוספת היא האי, שבהחלט יכול להוות תחליף לפינת האוכל הרשמית. בעת אירוח , נעשה שימוש בשולחן נפתח, פינת אוכל בחלל קטן, יכולה להיות כמו פיל בחדר. גם אם מארחים פעם בשבוע, אין סיבה לחיות בדוחק".
שירלי דן, בעלת משרד לאדריכלות,תכנון ועיצוב הבית מסבירה "יש כיום מגמה של תכנון פינות אוכל מזמינות ונוחות במיוחד והרבה משפחות לא מוכנות לוותר עליהן, נהפוכו , הן גולת הכותרת של החלל הציבורי".
"חלק מעדיפים להחליף את הכיסאות "הרגילים" לכיסאות מרווחים, רחבים ומרופדים שמתפקדים כמעין כורסה. הם מתאימים במיוחד לחללים מרווחים ובהתחשב בעובדה שאת הריפוד ניתן להחליף בקלות יחסית, אפשר להשתמש בריפודים בעלי דוגמאות וטקסטורות שמוסיפים עניין וצבע בחלל. אם זאת, אני ממליצה לשקול ולבחור בצבעוניות כמה שיותר מאוזנת על מנת לא ליצור גודש צורני וצבעוני בחלל."
קראו גם:
לסיכום מסבירה דן "פינת האוכל פתוחה ברוב הבתים לכיוון הסלון והמטבח וזאת אחת הסיבות המרכזיות שהיא הפכה מפריט גנרי להצגה של ממש. כיום מציעים מותגים בינלאומיים ומעצבים ישראלים שולחנות אוכל מרהיבים בשלל וריאציות, צבעים סגנונות וממיטב החומרים- טבעיים ותעשייתיים כאחד. הן מתפתחות ומשתדרגות במקביל למגמות ולטרנדים הבולטים בעיצוב הפנים העכשווי".