2 צפייה בגלריה
הבלוגרית שלי דבש (צילום: פרטי)
הבלוגרית שלי דבש (צילום: פרטי)
הבלוגרית שלי דבש (צילום: פרטי)
שלי דבש, 29, נשואה ומתגוררת בנתניה, היא מלכת העוגות הכי פוטוגניות ברשת. הכל התחיל כשלפני שבע שנים היא למדה קונדיטוריה והתאהבה, "בשנת 2011 למדתי קונדיטוריה באופן מקצועי בבית הספר "עושים בישול" של השף אורן גירון שם נחשפתי לעולם הקסום והמופלא הזה שנקרא קונדיטוריה.
בין לבין הספקתי ללמוד תואר ראשון באקדמיה, לעבוד בתחומים שונים, כשתמיד הקונדיטוריה הייתה על אש נמוכה. בשנה האחרונה החלטתי לקחת את זה צעד אחד קדימה במטרה להפוך את זה למקצוע עיקרי"
שלי מעלה לרשתות החברתיות סרטוני בישול שעושים חשק לתת ביס גדול. למתכון המלא של מגנום פיסטוק וגבינת שמנת לחצו כאן
איך התחלת לעשות סרטונים?
"רציתי להקים משהו שהוא שלי, one man show, בו אני אחראית על הכל. משלב פיתוח המתכונים, דרך הצילום (אני מצלמת את עצמי), העריכה, הכתיבה. אני עושה גם את הדברים הפחות כיפיים, כמו לארגן את המטבח אחרי כל צילום סרטון".
למי מתאימים הסרטונים שלך? "בשנים האחרונות אנשים ממש רוצים ללמוד לאפות בבית, לאו דווקא בצורה מקצועית רשמית. בשביל עצמם, המשפחה או החברים. הסרטונים שלי מתאימים לכל חובב אפייה באשר הוא- בין אם הוא פוחד מבצקים, בין אם היא אוהבת עוגות קרם או עוגיות".
"אפשר למצוא שם הכל, מתכונים מתוקים ומלוחים. בניגוד לבלוגים כתובים, בסרטוני היוטיוב שלי אנשים יכולים ממש לראות את כל שלבי ההכנה, ובוידאו אפשר להעביר מידע בצורה הרבה יותר טובה מאשר בתמונות סטילס או בכתב. אני משלבת בין שתי הפלטפורמות, ערוץ היוטיוב שלי והבלוג הכתוב, ומעניקה לצופה בבית את כל החוויה על מנת שהוא יוכל לגשת למתכון ללא פחד. הכל מצולם, משלב הקמח ועד שלב העוגה עצמה".
2 צפייה בגלריה
שלי דבש (צילום: פרטי)
שלי דבש (צילום: פרטי)
שלי דבש (צילום: פרטי)
כמה עוקבים ומעריצים יש לך? "אם נחבר את עמוד הפייסבוק שלי, האינסטגרם והיוטיוב נגיע לכמה אלפים. בערך 5000. יש קושי בחשיפה לקהל הרחב תוך שמירה על העקרונות שלי. יש דברים שאני אישית לא מכניסה לעולם הקונדיטוריה הפרטי שלי, למרות הביקוש הרב. אני לא מתעסקת עם בצק סוכר, עוגות זילוף צבעוניות או עוגות מעוטרות בחטיפי שוקולד".
"זה עניין של סגנון ואני אוהבת קונדיטוריה קלאסית וסולידית יותר. בערוץ היוטיוב שלי אני משתדלת לעת עתה לספק מתכונים שהם לא קשים מדי (לבקשת הקהל), בתקווה שבעתיד אצליח לשלב גם תוכן מורכב יותר, כמו פטיפורים מיוחדים או עוגות מוס המורכבות ממספר שכבות".
שלי מספרת שאנשים שולחים לה תדיר תמונות של מאפים שהכינו בעקבותיה וזה ממלא אותה שמחה, "כל שבוע בו אני מקבלת תמונות מהצופים שלי על קינוחים ומאפים שהם הכינו מתוך הערוץ שלי ביוטיוב, וזו הצלחה. לקבל הודעות מאנשים שלא הצליחו להכין קינוח מסוים עד שנתקלו בסרטון הדרכה שלי וסוף סוף הצליחו לעבוד עם בצק מסוים, או מאנשים שלמשל לא אוהבים עוגת גזר, אבל הכינו את עוגת הגזר מהבלוג והתאהבו בה. זה סיפוק אדיר לדעת שיש מי שלוקח את המתנה הזו שאני מביאה מדי שבוע לרשת ונהנה ממנה".
האם הנתנייתיות עוזרת בעסקים? זה משתלב בסגנון המאפים שלך?
"אני מנסה לשלב כמה שיותר תוכן בערוץ, בין אם זה "בויוס טורקי" שגדלתי עליו במשפחה (למרות שאין לנו שום צד טורקי) או מאפים צרפתיים קלאסיים- אני מאוד מתחברת לסגנון האפייה הצרפתי. אני יותר מאשמח לעשות סרטון עם כמה דמויות נתנייתיות קלאסיות, כמו הספינג' עטוף הסוכר בעיר, או איזשהי עוגת טורט עם ג'לי תותים מקונדיטורית קינג".
האם יש עוגה מנצחת שתמיד מצליחה לך? "בסופו של יום, אני תמיד אבחר בפרוסה גדולה של עוגה בחושה לצד הקפה. את שתי הפייבורטיות שלי פרסמתי כבר אצלי בערוץ, עוגה בחושה פיסטוק ודובדבני אמרנה, ועוגה בחושה גזר ואגוזים. אף פעם לא יימאס לי מהן".
מה החלומות המתוקים שלך לעתיד? "סדנאות, סדנאות, סדנאות! אני אוהבת להדריך ואוהבת את האינטראקציה עם האנשים. כיף ללמד אנשים שצמאים לידע, שרוצים לשדרג את האפייה הביתית שלהם, או חובבי אפייה שמחפשים תוכן מורכב יותר מבלי להירשם לקורסים ארוכי טווח".
בסרטון הבא תוכלו למצוא אלטרנטיבה לעוגת הגבינה הקלאסית של שבועות