בית המשפט זיכה היום (ראשון) את סיגל איצקוביץ' מעבירת רצח בנה ליאם בן ה-6. על פי החלטת השופטים, איצקוביץ' "לא הייתה אחראית למעשיה בעת ביצועם". על איצקוביץ' נגזרו 25 שנות אשפוז פסיכיאטרי בצו מעצר.
"הנאשמת הייתה חולה ולפי כך החלטנו לזכות אותה", אמר השופט. "אנחנו מצפים שתאושפז בבית חולים פסיכיאטרי לתקופה מירבית, 25 שנים בצו מעצר. הנאשמת הודתה אך כפרה באחריותה למעשים. לפי חוות הדעת הייתה במצב פסיכוטי פעיל. האירוע מטלטל, כמעט בלתי נתפס".
קראו גם:
השופט רמז שהיה ניתן למנוע את הרצח ומתח ביקורת על המדינה: "במשך שנים היו בהתנהגות הנאשמת סימנים. עלתה לגג בניין עם בנה, לא מנעה מבנה הקטין לשחק באקונומיקה, עשתה אקט מיני בנוכחותו. אנחנו מקווים שיש בסימנים האלה למנוע הישנות מקרים דומים בעתיד".
דורון הס, אביו של הילד, אמר אחרי הדיון בבית המשפט: "'זיכוי' זו מילה אישית מאוד קשה בשבילי. היא חולה, לפי מה שהבנתי בסכיזופרניה, היא צריכה לקבל טיפול. זה בסדר, מה שהיה היה. אין לי דרך להסביר את הכאב. בעיניי זה לא זיכוי, היא לא הולכת הביתה. ביום הרצח עצמו לא היה ניתן למנוע את את זה. המסר הכי חשוב זה שאנשים יסתכלו על בני זוג, אנשים שחיים ביחד הם לא פסיכולוגים".
האב אמר עוד: "אני חושב על ליאם כל היום, מדבר עליו כל היום. השלב הבא זה בית הדין הרבני. היא אמרה מתישהו שדיברה על חוצנים. היא הייתה רוחניקית, אנשים שמדברים על חייזרים זה לא אומר שהם רוצחים ילדים".
"במשך שנים עשרות מעשי רצח בוצעו על ידי בני משפחה או אנשים זרים בעלי הפרעה נפשית, שאת חלקם ניתן היה למנוע", כך אמרה לרה צינמן יו"ר ארגון משפחות נרצחים ונרצחות, בתגובה להודעה על זיכויה של סיגל איצקוביץ' מעבירת רצח בנה ליאם ז"ל, לאחר שנמצאה לא אחראית למעשיה.
"פעלנו במשך שנים להסרת החסמים בהעברת מידע משירותי בריאות הנפש לגופים אחרים ולבני המשפחה עצמם ואנו שבים וקוראים לכל רשויות המדינה לקדם לאלתר את החקיקה, שכבר הוגשה ומטרתה להסיר את החסמים בהעברת המידע בין השירותים לבריאות הנפש ובין רשויות הרווחה והמשטרה", אמרה צינמן.