חוף בלו ביי הוא אחד היפים והמוכרים בנתניה. המקום הפך כבר מזמן לאבן שואבת למתרחצים וחובבי ספורט ימי.
3 צפייה בגלריה
המתחם בחוף בלו ביי. מגיע ממש עד למפגש עם המים
המתחם בחוף בלו ביי. מגיע ממש עד למפגש עם המים
המתחם בחוף בלו ביי. מגיע ממש עד למפגש עם המים
(יאיר שגיא)
כל מבקר קבוע בחוף מכיר היטב את המבנה הגדול במרכזו שהתפתח עם השנים והפך למתחם שכולל קיוסק, מסעדה ועסקים נוספים, והתרחב ממש עד למפגש המים עם חולות החוף. המתחם עצמו, שייך לאיש העסקים יוסף ארביב.
חבר המועצה רני אלוש טוען במכתב ששלח באמצעות עורך הדין אברהם כהן לראש עיריית נתניה, ליועץ המשפטי לממשלה ולגורמי אכיפה נוספים כי לחלקים במתחם לכאורה אין סמכות חוקית או היתר בנייה, והוא פועל בעקבות חוסר אכיפה מצד עיריית נתניה.

חוף נדיר

במכתב ששלח אלוש נטען כי המבנים במתחם "נבנו ללא היתר כחוק", לכאורה.
לטענת עו"ד כהן שמייצג את אלוש, ההיתר היחיד שאי פעם ניתן למתחם הבנוי היה ב-1986 לקיוסק בתוך המתחם, המשתרע על פני כמה עשרות מ"ר, אך גם היתר זה לטענתו מעולם לא נחתם.
"הבנייה הלא חוקית לכאורה החלה לקראת 1986 והגיעה כיום ל-1,400 מ"ר", פירט עו"ד כהן במכתבו, "בגרסה הכי אופטימית אם ההיתר הלא חתום היה אפשרי חוקית, הוא היה מכשיר רק שני אחוזים מהשטח. עדיין רוב מוחלט של השטח הבנוי נשאר לא חוקי בכל מקרה ובכל גרסה נועד להריסה".
כהן ואלוש טוענים כי למרות שהוגשו כתבי אישום מטעם העירייה כנגד המתחם בגין בנייה לא חוקית, הם הוגשו רק בגין חלקים קטנים מהמתחם כמו יציקת בטון שהעירייה החשיבה לחריגה, שהתפרשה על עשרות מטרים בודדים מתוך למעלה מאלף מ"ר בנוי.
לטענתם, העירייה מעולם לא אכפה באופן מלא את נהלי הבנייה על חריגות במתחם, כאשר לטענתם כלל המתחם לא קיבל היתר ואינו חוקי לכאורה.
3 צפייה בגלריה
רני אלוש. "ללא היתר"
רני אלוש. "ללא היתר"
רני אלוש. "ללא היתר"
(יאיר שגיא)
"קשה להבין כיצד מרשה לעצמה התביעה העירונית בנתניה (האמונה על החוק והאכיפה) שלא לבדוק את חוקיות ההיתר הלא חתום על שני אחוזים מהשטח", כתב כהן במכתבו, "ואף לא דאגה לאכוף במחדל מתמשך את שאר 98 האחוזים מהשטח המופר.
"ייתכן שעיריית נתניה הנפיקה מעת לעת דוחות כנגד הפעלת מתחם המסעדה והגשת כתב אישום, אך בפועל, מחדלה של העירייה ניכר בשטח, על רקע המשך הפעילות של העסקים האחרים במתחם, המחדל זועק כחוף נטוש והפרת החוק היא עובדה שהאחראים לה חלקם בתפקיד לאורך רוב תקופת ההפרות.
"מדובר באוזלת יד מהדהדת של כל הממונים על החוק והגנת הסביבה, בהפקרת חוף נדיר ומשאב ציבורי ללא תחליף. במחדל זה נמנעה מהציבור הרחב הזכות הבסיסית לממש את רצועת החוף למטרות בילוי, רחצה, חניה והצבת אוהלים, ואפילו נמנעת הליכה על החוף בימי גאות וסערה".

לאשר ולאכוף

במכתבם של כהן ואלוש, הם אף מציגים דוח פיקוח של היחידה הארצית לאכיפה מ-2019, שבו הפקח מצא כי "בפועל אין היתר למבנה המסעדה כפי שהוא כיום וקיימת תוספת בנייה מהשנה האחרונה ללא היתר.
"בנוסף קיים מבנה שירותים חיצוני ומבנה מחסן ללא היתרים. קיימת חסימה של חוף הים וחסימת גישה לאזורים ציבוריים בחוף שנוכסו לטובת מקום ישיבה למסעדה ומתוחמים בגדרות - גם ללא היתרים".
3 צפייה בגלריה
עו"ד אברהם כהן. "בנייה הלא חוקית לכאורה החלה ב-1986"
עו"ד אברהם כהן. "בנייה הלא חוקית לכאורה החלה ב-1986"
עו"ד אברהם כהן. "בנייה הלא חוקית לכאורה החלה ב-1986"
(יאיר שגיא)
"תפקיד הוועדה המקומית הוא לאשר בניה חוקית ולאכוף בניה לא חוקית בשטחה", אומר חבר המועצה רני אלוש, "אני טוען על סמך החומרים שלפני, שרובו של השטח לא נאכף. מבחינתי המטרה הסופית שלי היא לאכוף בנייה שפוגעת בשטח חוף הים - השטח הציבורי ששייך לכל תושבי נתניה והמדינה בדין.
קראו עוד>>>
"אם העירייה לא תעשה דבר בנידון - אצטרך לנקוט באמצעים נוספים שעומדים לרשותי בכדי להגן על נכסי הציבור שערכם לא יסולא בפז".
"באופן כללי, צופה מן הצד יכול להבין שיש כאן אכיפה בררנית", אומר עו"ד אברהם כהן, "עירייה צריכה לפעול למען הציבור והתושבים שלה, מדובר פה בחוף הים. אם היה באמצע העיר, אין לי בעיה. אבל אין הרבה חופים מוכרזים בנתניה. זה משאב הטבע היפה ביותר. יש כאן מחדל הצועק לשמיים".
מעיריית נתניה נמסר בתגובה: "הוגשו שני כתבי אישום לבית המשפט לעניינים מקומיים בנתניה, אחד בגין עבירות רישוי עסקים ואחד בגין עבירות תכנון ובניה. שני ההליכים תלויים ועומדים בבית המשפט.
"כל הטענות לגבי המקום, יתבררו בעת הדיונים שיתקיימו בבית המשפט, בנושא זה".
עו"ד רונן אברהמוף, המייצג את ארביב מסר: "לאור הקבוע בסעיף 71 לחוק בתי המשפט, הנכם מנועים מלפרסם ידיעה בעניין הנמצא בהליך של סוביודיצה, אשר יש בו להשפיע שלא כדין על דיון המתקיים בבית המשפט, ובטרם מוצה חקר האמת. חמור מכך, הניסיון להטיל דופי במפורש או במשתמע בשמו הטוב של מרשי מהווה הוצאת דיבה רעה, החושפת את הכותב ו/או מפרסם ידיעה שיקרית ופוגענית לתביעת דיבה.
"ניכר מהשאלות שהופנו למתן התייחסות, כי המתלונן בפני הכתב אינו מצויד באסמכתאות המצויות בידי מר ארביב והמוכיחות את חפותו, כמו כן אינו מעודכן בהריסות שבוצעו בשטח, ואשר נבנו בעבר שלא על ידי מר ארביב.
"עם זאת, על מנת שהציבור לא יוטעה, ייאמר בתמצית, כי מר ארביב רכש את המקרקעין בכסף מלא כדין, בהתבסס על הסכם חכירה כדין מול מינהל מקרקעי ישראל, אשר הגדיר את מטרת החכירה לטובת הפעלת מסעדה.
"על המקרקעין קיימת בנייה מכוח היתרי בנייה כדין, שהוצאו במהלך השנים,
"ואם מכוח דרישת הרשות מסיבות שיש בהם אינטרס ציבורי כמו מניעת גלישת המצוק, הצורך במתן מענה לנגישות ציבורית וכו'.
"חריגות בנייה במקרקעין שנעשו בעבר שלא על ידי מר ארביב, הוסרו זה מכבר. יצוין, כי חריגות בנייה הנמצאות בקרבת מקום, אינן רלוונטיות לשטח החלקה החכור על ידי מר ארביב.
"לצערם של רבים, המקום אינו מתופעל זה כמה שנים, וזאת למרות הצורך הציבורי במתן מענה למתרחצים בחוף, וזאת עד לקבלת רישיון עסק כדין עליו שוקד מר ארביב לקבלתו כחוק.
"יודגש, כי בניגוד לבעלי עסקים אחרים הפועלים שלא כחוק לאורך חופה של העיר נתניה, היחיד שהוגש נגדו ככל הידוע כתב אישום הינו מר ארביב.
"טענת המתלונן כי קיימת בניה בהיקף של 1,400 מ"ר, יש בה כשל לוגי מול מציאות בה השטח המוחכר כחוק על ידי מינהל מקרקעי ישראל נאמד בהיקף של כ- 540 מ"ר בלבד, וכי הבנייה הקיימת צמודת קרקע הינה שולית במתחם.
"הטענה, כי על פי דוח פקח, כביכול, היתר הבניה משנת 1986 אינו חוקי, בכל הכבוד, אמירה זו אין בה ממש, וסותרת קביעה מפורשת של בית המשפט בעניין. מבלי להאריך כאמור, יובהר כי לדעת באי כוחו של מר ארביב יש להורות על מחיקת כתב האישום נגדו מהנימוקים שיפורטו ויוכחו בפני בית המשפט".
לעדכונים: חדשות נתניה