תושבת נתניה, שננשכה לפני 19 שנה על ידי כלב, תפוצה בסכום של 350 אלף שקל, זאת על אף שבעליו של הכלב הלך לעולמו. כך קבע בית משפט השלום בנתניה בהסכם פשרה בין התובעת לנתבעים בתיק.
2 צפייה בגלריה
לא התקיפה הראשונה שלו
לא התקיפה הראשונה שלו
לא התקיפה הראשונה שלו
(אילוסטרציה: שאטרסטוק)
המקרה אירע בחודש דצמבר 2004, התובעת, אז ילדה בת 9, שהתה בבית בנתניה. יום לפני כן בעליו של הבית קיבל לידיו את הכלב מתושבת העיר. הילדה רצתה להראות את הכלב לחברותיה, אלא שאז היא ננשכה בפניה ופונתה לקבלת טיפול רפואי.
ימים ספורים לפני התיישנות המקרה, הגיע החומר לידיה של עו"ד שרון אילון, והיא הגישה תביעת נזקי גוף נגד בעלת הכלב, חברת ביטוח, וטרינר שטיפל בו וגופים נוספים.
בכתב התביעה נטען כי בעלת הכלב מסרה אותו לגבר צעיר אך לא דאגה לבצע העברת בעלות כתובה. לימים הגבר נפטר ובתביעה טענה עו"ד אילון, כי כיוון שלא בוצעה העברת בעלות, האחריות היא על הנתבעת.
בתביעה נטען כי הכלב נשך בעברו בת משפחה וכתוצאה מכך בעלת הכלב ביקשה למסור אותו לגורם אחר. "היה ידוע כי מדובר בכלב מועד אשר תקף קטינה אחרת זמן קצר לפני האירוע", נטען בתביעה. "חרף עובדה זו לא פעלו אף אחד מהגורמים הרלוונטיים כמצוות החוק מה שהוליד את הצפוי מראש והוא אירוע תקיפה מחריד אודותיו נכתבה תביעה זו". משטרת נתניה אף חקרה את נסיבות האירוע והעמידה לדין את הגבר שקיבל את הכלב לידיו והוא הורשע בבית המשפט.

2 צפייה בגלריה
עו"ד שרון אילון
עו"ד שרון אילון
עו"ד שרון אילון
(צילום: פרטי)

לאחרונה הגיעו הצדדים להסכם פשרה לפיו בעלת הכלב תשלם לנפגעת 300 אלף שקל והווטרינר שטיפל בכלב וידע שהוא נשך בעבר ישלם 50 אלף שקל. בסך הכול תפוצה האישה שננשכה בסכום של 350 אלף שקל.

קראו גם:

"הצלחנו להוכיח שהיתה מידה של אחריות גם למי שמסרה את הכלב לאותו צעיר שכבר הלך לעולמו ולכן עליה לפצות את הנפגעת", מסבירה עו"ד אילון. "ניתן היה למנוע את אירוע התאונה אילו לא כשלו כל המערכות אשר תפקידן היה למנוע אירוע שכזה".