עוד מצלמות, עוד אכיפה: אתמול (שני) פרסמנו כי נהגים רבים מקרב תושבי נתניה טוענים כי מאז החלו להפעיל מצלמות אכיפה במרחב הציבורי, הם מקבלים דוחות, שלדבריהם, אינם חוקיים בעליל.
במקביל הודיעה העירייה, כי היא תרחיב את מערך המצלמות ברחבי העיר, וכי הפעלת המצלמות נועדה לשמור על הסדר הציבורי, ובהתאם לכך מפעילה העירייה מצלמות נייחות וניידות לצורך אכיפת עבירות חנייה בנסיבות שעלולות לסכן חיי אדם, לפגוע בסדר הציבורי, ליצור הפרעה לתנועה או למשתמשי דרך אחרים. במקומות אלה הוצבו שלטי אזהרה והכוונה המורים על אכיפה באמצעות מצלמות. העירייה קוראת לציבור הנהגים לנסוע כחוק.
קראו גם:
המיקומים הקיימים של המצלמות בהם נערכת כבר אכיפה:
שד' פתח תקווה 76-82 (ליד המרכז המסחרי)
רח' הרצל 25-31 (מול בנק הפועלים)
רח' הרצל 28-36 (חזית בנק הפועלים)
החל מיום ראשון 6.4.25 תחל אכיפה במיקום:
רח' דיזנגוף-הרצל בכניסה למדרחוב
החל מיום חמישי 1.5.25 תחל אכיפה במיקומים:
רח' אוסישקין 1-5,2-4 (בעיקול של מלון לאונרדו)
שד' טום לנטוס 60 (מול קניון נעימי)
בנוסף, בקרוב תגדיר העירייה חניות אקספרס במרכז המסחרי בשד' פתח תקווה (מס' 76-82), כאשר תחנת האוטובוס תועתק דרומה ויורחבו החניות הסמוכות אשר יוגדרו כחניות אקספרס הצבועות בכתום-לבן. בחניות אקספרס אלה ניתן לחנות חינם למשך 20 דק' במהלך 24 שעות בלבד.
דו"חות יירשמו באיסורי חניה ע"י מצלמות אכיפה דיגיטליות (אבן שפה אדום-לבן, חנייה כפולה, חניה בניצב או מי שיחזור שנית במהלך היממה).
ובתוך כך, הודיע השבוע אבי סלמה יושב ראש האופוזיציה במועצת העיר ויו"ר סיעת "דרך חדשה" כי העירייה החליטה לבצע שינויים משמעותיים באופן הצבת המצלמות ותיקון העוול שנגרם בהצבתן ברחוב פתח תקווה.
סלמה מסביר: "לפני חודשים ספורים החליטה העירייה להקים מצלמות אכיפת חניה ברחבי העיר, התרעתי מיד כי המצלמות הללו הוצבו במקום ללא הסברה מספקת והן החלו לצלם נהגים שעצרו אף לרגע אחד ולדקות מועטות בדיוק במקומות שהם היו רגילים לעצור מזה עשרות שנים ללא הפרעה"
אלא שטלפי נהגים לא ידעו על הקמת המצלמות החדשות טניתנו דוחו"ת על ימין ועל שמאל, למעלה מ-9000 רכבים קיבלו דו"ח אכיפת חניה.
לקופת העירייה נכנס סכום שיא של למעלה משלושה וחצי מיליון שקלים במספר שבועות מועט.
סלמה מציין כי במשך השבועות הללו זרמו אליו ולחברי האופוזיציה עשרות ואף מאות פניות של אזרחים שחשו נגזלים "העירייה אמנם הרוויחה כמה מיליוני שקלים, אבל זה הגיע על חשבון תושבי העיר וגם על חשבון בעלי העסקים באזור, ראינו שעם הזמן, הפדיונות שלהם יורדים ויורדים, אנשים פשוט חששו להגיע לרחוב שנמצא באחד האזורים המרכזיים בעיר מחשש שיחטפו דו"ח, אני התרעתי מספר רב של פעמים בישיבות המועצה ובמכתבים ובפניות לכל מי שקשור בעירייה, אך הניתוק של מקבלי ההחלטות גרם לבזבוז זמן משוועה.
" לשמחתי ולאחר הלחץ הכבד שהפעלנו באופוזיציה העירייה קיבלה את כל המלצותנו והוציאה אותם לפועל בהחלטה שהתקבלה בדיון בראשות מנכ"ל העירייה. ברמה העירונית לא יוצבו מצלמות אלא אלא לאחר שיינתנו פתרונות חניה באזור וכן תהא הסברה מאסיבית לבעלי העסקים ולתושבים עם התראה של מס' שבועות בטרם תחל האכיפה. ברחוב פתח תקווה תוזז תחנת האוטובוס הסמוכה לחניות, יוגדלו כמות החניות והחניה במקום תהא חניית אקספרס של 20 דקות, זהו פתרון מוסכם שהיה טוב אם היה מגיע כשהצעתי אותו לפני 4 חודשים ולא אחרי שמספר רב של תושבים קיבלו דו"ח לביתם, ונאלצו להיפרד מכמה מאות שקלים בתקופה זו של מצב כלכלי לא פשוט", ציין סלמה.
לסיכום אמר סלמה. "אני חושב שזה אמור להיות מנוהל בדרך אחרת עם הרבה חיבור לשטח והגיון בריא – סוף מעשה במחשבה תחילה - לפני הצבת מצלמות אכיפה תושבי העיר יקבלו גם הסבר על הצבת המצלמה, על מיקומה החדש. אני בעד אכיפה, בעד החוק אבל נגד עוולות נגד התושבים, ההתעקשות שלנו נשאה פרי – ומצלמות האכיפה ישמשו למטרתם ולא יהיו מסחטת כספים" אמר.