כמאה התנגדויות הוגשו נגד תוכנית המתאר של נתניה שהגיעה לשלב שמיעת ההתנגדויות בפני הוועדה המחוזית לתכנון ובניה מרכז.
2 צפייה בגלריה
השטח בנורדיה
השטח בנורדיה
השטח בנורדיה. התושבים מתנגדים
(פרטי)
בין המתנגדים הבולטים: הוועדים המקומיים נורדיה וגנות הדר שטוענים כי עיריית נתניה מתכננת הקמת תחנת מעבר לפסולת סמוך ליישובים.
שני היישובים מתנגדים בעיקר לשטח של כ־150 דונם, המיועד בתוכנית המופקדת למתקנים הנדסיים והוא מרוחק פחות מ-200 מטר מבתי המגורים בנורדיה וגנות הדר. השטח הועבר מהמועצה האזורית עמק חפר לעיריית נתניה במסגרת הליך שינוי גבולות.
נורדיה וגנות הדר ממוקמים בתחומה של המועצה האזורית לב השרון. שני היישובים בעלי צביון כפרי מובהק. בין היישובים לבין העיר נתניה ממוקמת מטמנה צרה השייכת למועצה האזורית עמק חפר.
קראו עוד>>
התושבים המתנגדים לתוכנית נדהמו לגלות, לטענתם, כי התוכנית המופקדת מייעדת את השטח הצמוד להם למתקנים הנדסיים. לטענתם, קרבתו של השטח לנורדיה ולגנות הדר הופכת את היישובים ל"חצר האחורית" של נתניה.
2 צפייה בגלריה
עו"ד ענת בירן: "תכנון השטח הפונה כלפי היישובים השכנים, מתעלם במופגן מאיכות החיים של השכנים"
עו"ד ענת בירן: "תכנון השטח הפונה כלפי היישובים השכנים, מתעלם במופגן מאיכות החיים של השכנים"
עו"ד ענת בירן: "תכנון השטח הפונה כלפי היישובים השכנים, מתעלם במופגן מאיכות החיים שלהם"
(פרטי)
ההתנגדות הוגשה באמצעות עו"ד ענת בירן שטוענת כי בעוד שהתוכנית המופקדת מקצה שטחים נרחבים לפארק עירוני ומשפרת את איכות החיים בנתניה, "תכנון השטח הפונה כלפי היישובים השכנים, מתעלם במופגן מאיכות החיים של השכנים לעיר, ופוגע בה פגיעה חמורה".
לדבריה, מקומם הטבעי של מתקנים הנדסיים, במיוחד מתקני פסולת, הוא באזורי התעשייה בעיר ובחלופות הקיימות למתקנים הנדסיים בשטחים אחרים.
עו"ד בירן דורשת לתקן את התוכנית ולהורות על תכנון השטח בהתאם לתוכנית הרעיונית שעמדה בבסיס שינוי הגבולות ושבלעדיה, הלכה למעשה, השטח כלל לא היה עובר לעיריית נתניה ולא היה חלק מתכנית המתאר הכוללנית.
"התוכנית המופקדת מבקשת 'לחנוק' את היישובים ולדרוס סופית ברגל גסה את איכות החיים המינימלית שנותרה ביישובים. התכנון נעשה באופן המתעלם מהיותו של האזור בעל רגישות סביבתית ונופית גבוהה. התוכנית קובעת שימושים בעלי סיכון ממשי לזיהום דווקא בתוך שטח זה וללא כל בחינה נדרשת כאמור בתמ"א".
בהתנגדות נטען שמתמליל החלטת ההפקדה של התוכנית התברר, שמאחורי המלים "מתקנים הנדסיים" עומדת כוונה להפוך את המקום לתחנת מעבר לפסולת.
בין המתנגדים גם תושבי רחוב עמק חפר בנתניה שמבקשים בנייה רוויה ברחוב. לדברי תושב הרחוב, אלי בן מרדכי, במקום קיים חיבור בין רחוב אינשטיין לכביש 2 שכל הזמן עמוס בתנועה. "הפסטורלי מזמן הפך לעירוני. הבתים שלנו צמודי קרקע והגיע הזמן להפוך אותם לבנייה רוויה". תוכנית המתאר מציעה בניה רוויה ברחוב עד 10 קומות. “אף יזם לא יסכים לבנייה פחות מ־20 קומות וזה מה שאנחנו דורשים".
מהעירייה נמסר: "הטענה כי בשטח העיר הגובל בנורדיה וגינות הדר יכלול אתר פסולת נשמעה ואין בה ממש. יחד עם זאת, מדובר במתחם שבו כיום קיים מתקן ראשי של חברת חשמל. משכך מבקשת הוועדה המקומית לחלק מתחם זה לשני חלקים.
"בחלק המערבי לקבוע ייעודי נופש ופנאי ובחלקו המזרחי, לאפשר שימושים לוגיסטיים עירוניים, תחנת קצה לתחבורה ציבורית ומתקן פניאומטי סגור".
לעדכונים: חדשות נתניה