תושבי נתניה שהגיעו ביום שבת לחוף פולג נדהמו לגלות שבשעה 8:30 בבוקר הזכיין שמפעיל את החוף העמיד כסאות ומיטות שיזוף לאורך כל קו החוף. כשביקשו להזיז חלק מהכיסאות שהציב נענו בשלילה, ונאלצו לשבת סביבם.
"באנו קבוצת חברים שרוצים לשבת ביחד, הזזנו את הכיסאות הריקים מולנו כדי שנראה את הילדים במים. הזכיין בא והחזיר, אמר לנו, "אני תפסתי". התקשרתי לפיקוח ונאמר לי שאסור להזיז את הכסאות של הזכיין, ושאני צריכה ללכת למקום אחר", אומרת ריקה אידלמן, תושבת שכונת רמת פולג. "נאלצנו להתפצל".
ריקה טוענת שהחוף מאוד גדול, אך יש רק שני מצילים, כשרק המגדל הצפוני עובד. סביבו פורש הזכיין את הכסאות ומותיר לאנשים שבאים להתרחץ קטע חוף מרוחק מסוכת המציל. "יש קטע קטן שאפשר להיכנס למים, כשכל שאר החוף מסוכן, ודווקא באזור הזה שניתן להיכנס, מציבים את כל הכיסאות.
טלי מולנר, חברת מועצת נתניה הממונה על החופים אומרת, "כולם פורסים לפי הכללים ומי שלא זה נאכף והוא מתבקש להרחיק לפי ההנחיות. במקרה הספיציפי הזה הייתי באירוע. המיטות נפרסו עם מרווחים מאוד גדולים והיה מקום בין המיטות, אולם תושבת אחת ביקשה להזיז מיטה שהיתה רחוקה ממנה, והוא סרב בטענה שזה לא מפריע לה.
הזכיינים פורסים מיטות כי כך מאפשר להם המכרז, וזה חלק מהשירות שהציבור ברובו הגדול נהנה ממנו - להגיע לחוף ולמצוא מיטה פנויה ולשבת עליה. הבודדים שבאים עם מגבות או כסא מהבית יושבים במרווחים או בקו הראשון לים או היכן שירצו. בכל מקרה הנחיתי את הזכיינים שלא להתעקש, ואם תושב רוצה דווקא לשבת במקום בו מונחת מיטה, להזיז את המיטה ולא להתווכח עם התושב. לגבי חוף פולג דרום, יהיו בקרוב שינויים מבחינת פריסת המיטות".
מהעירייה נמסר: "הזכיין פורס את הכיסאות והמיטות במיקום כפי שסוכם בהסכם ועל פי הנחיות התו הסגול המחייב שמירת מרחק. עם זאת, כל פניה תיבדק לגופה".