לאחרונה נראה שרוח חדשה נושבת במרכז העיר נתניה, עם הקמתם של עסקים חדשים ומקוריים. אחד מהם נפתח בחודש האחרון ברחוב תל חי, בית קפה מתוק "פופס", שמתמחה בקיורטוש מושחת מלא בגלידה עם ממתקים.
אז למה דווקא קיורטוש? השותפים הצעירים, חברים בני 23, תושבי נתניה תמיד חלמו לפתוח יחד עסק, היו אלה החופשות האחרונות שלהם שהטו את הכף המתוקה.
אילן דגייב טייל בפראג ואכל שם את המאפה, ופיליפ קרסטיץ טייל בארה"ב וטעם הרבה גלידה אמריקאית עם תוספות מיוחדות. הם החליטו לקחת את הקיורטוש המוכר ולהפוך אותו למשהו חדש, נו כמו שהישראלים אוהבים. ואכן, הנתנייתים גדשו את המקום מאז שנפתח.
"לפני שפתחנו המדרחוב פה היה די שקט בלילות", אומר פיליפ. "עכשיו עוד עסקים פותחים ואנחנו מרגישים שהצלחנו להעיר קצת את מרכז העיר".
פיליפ אומר שחשוב היה להם לפתוח מקום לבני העיר ולא רק לתיירים, "מקומות כאלה יש כבר מספיק בהרצל. אנחנו רצינו מקום שהנתנייתים יוכלו להגיע אליו. בחרנו ברחוב תל חי, השקט והציורי. מרגיש פה קצת כמו חו"ל. נעים לשבת פה על קפה ומשהו מתוק מתחת לשמשייה".
מה הנתנייתים אוהבים להזמין?
"קיורטוש עם הרבה תוספות של שוקולד וסירופ שוקולד מעל, פחות פירות. מתוק על מתוק".
שואלים כמה קלוריות יש במנה, או שזו שאלה מגונה?
"לא שואלים...".
אז נשאל כמה כאלה מושחתים אתה אוכל בשבוע?
"בהתחלה הרבה, עם הזמן זה יורד כי כבר קשה להתמודד עם המתוק. מה שכן, כל פעם שנכנס משהו חדש לתפריט אני מוצא עצמי טועם, לפני שבועיים הכנסנו יוגורט ועוד מעט נכניס פסטה מתוקה – מעין קרפ חתוך גס, אז אני מצטרף לחגיגה".
היום בתרבות האינסטגרם, חשוב היה לשניים שהמוצר גם יצטלם יפה. בחנות הקטנה ישנה אפילו פינת סלפי שכיכבה בפיד של הרבה מבני העיר.
"רצינו לפתוח בנתניה מקום מגניב, חסר פה. בתל אביב יש בכל פינה כאלה. אז שמחנו להביא לנתנייתים מקום כייפי לשבת בו על קפה, להנות ולהצטלם עם כל השחיתות".
כתובת: תל חי 1, נתניה
מחירים: 15-32 מגלידה אמריקאית ועד לקיורטוש עם יוגורט וממתקים.