לא רק פעילים, תומכים וחברי סיעתה של ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג-איכר, חגגו עמה את נצחונה בבחירות. במוצאי יום הבחירות הגיעו למלון המלך שלמה בעיר, מקום המפגש של אנשיה, גם נושאי משרות בכירים בעירייה, ובראשם מבקר העירייה, דב כץ, וסמנכ"לית משאבי אנוש וראש המינהל הכללי, חיה שניידר.
עוד נכחו באירוע: מוטי שעיבי, מנהל אגף הספורט, ויוסי בר, מנהל אגף מוקד, מוסדות חינוך ותחום החירום - שניהם אף ענדו מדבקה של פיירברג-איכר על דש חולצותיהם; מרק זלובינסקי, עוזר מנכ"ל העירייה; רונן מנטין, מנהל אגף לפרויקטים במרחב הציבורי; ג'ורג' דובין, מנהל אגף הקליטה; ואלון אופיר, סגן מנהל אגף מיחשוב ומערכות מידע. בנוסף, השתתפו באירוע עובדי עירייה בדרגים זוטרים יותר.
לאירוע הגיע גם עו"ד הרב אברהם גוגיג, מקורבה של פיירברג-איכר, שזו רכשה באמצעותו בנאמנות את דירתה בפרויקט קורל. כמו ראש העירייה, גם גוגיג חשוד בפרשת השחיתות בעיר, כאשר במקרה שלו מדובר בחשדות לעבירות שוחד וניסיון למתן שוחד ביחס לשישה פרויקטים של נדל"ן.
כהונתו של המבקר כץ הוארכה לפני כחצי שנה עד סוף חודש יוני 2019, בעקבות בקשה שהגיש לראש העירייה ולמנכ"ל העירייה, אבי בן-חמו. כץ, הנשוי לבת-דודה של פיירברג-איכר, מכהן בתפקיד כ-20 שנה והגיע אשתקד לגיל פרישה, 67. השנה השתתף המבקר בחגיגות שני אירועי מימונה בעיר עם חברי סיעת "נתניה אחת", סיעתה של ראש העירייה, וספג ביקורת מהאופוזיציה העירונית.
בפקודת העיריות, המגדירה את מכלול תפקידיו של מבקר העירייה, נכתב בין היתר כי "המבקר, במסגרת תפקידו ובמהלך עבודתו, רשאי לבדוק את פעולותיהם של ראש העירייה, סגני ראש העירייה, חברי מועצת העירייה ועובדי העירייה".
חיה שניידר היתה זו ששלחה לעובדי העירייה הנחיות בתקופת הבחירות בדבר איסור החל עליהם לעסוק בפעילות פוליטית-מפלגתית. סמנכ"לית משאבי אנוש בעירייה אף הדגישה, כי "הפרת ההוראות תהווה עבירת משמעת, ובמקרים מסוימים עבירה פלילית, על כל המשתמע מכך".
בעלה של שניידר הוא אריק שניידר, אדריכל של פרויקטים בעיר, חבר בעמותת אומני נתניה ואחד מזוכי פרס ראש העירייה לשנת 2018, בקטגוריית ציור.
"הנורמה שעובדי עירייה, ובמיוחד מבקר העירייה, מגיעים לאירוע פוליטי גם אחרי הבחירות, חייבת להיפסק", ביקר חבר מועצת העיר, עופר אורנשטיין ("למען נתניה"), "זוהי נורמה פסולה, המסכנת את הדמוקרטיה. מבקר העירייה חייב להבין שנוכחותו באירועים מהסוג הזה ממצבת אותו כפונקציה לא אובייקטיבית, גם אם זה רק למראית עין".
מעיריית נתניה נמסר בתגובה: "הבחירות הסתיימו בשעה 22:00 ולפיכך השתתפותם באירוע זה אינה בגדר חריגה מההנחיות".