"אריה פצוע זה אריה מסוכן", הוא משפט המפתח בהערכות המודיעיניות שמתקבלות בסביבתו של העבריין אריה (ריקו) שירזי מנתניה. דו"ח מודיעיני של שירות בתי הסוהר והמשטרה שהגיע לידי "ידיעות נתניה" מגלה כי החששות מפני פעולת נקמה מצידו של שירזי, בעקבות חיסול בנו שי, יצרו סביב שירזי האב הקשחת תנאי מאסרו.
שבועיים לאחר ההתנקשות בחייו של הבן שי, החליטו נציבת שב"ס, רב-גונדר עפרה קלינגר, ומפקד מחוז מרכז של שב"ס גונדר מנשה גניש, למנוע משירזי שימוש גורף בטלפון הציבורי של האגף בו הוא שוהה, וכן למנוע ממנו ביקורי משפחה, כל אלה בחודש הקרוב. זאת, בעקבות ממצאי חוות הדעת המודיעינית מימים אלה, המצביעה על מסוכנות מצידו של שירזי בזמן הזה יותר מאשר קודם לכן.
"שירזי פועל נמרצות מתוך כותלי הכלא באופן אינטנסיבי וללא הפסק על מנת לקדם פעילות פלילית אלימה ובטווח הזמן המיידי", נכתב בדו"ח המשותף לחטיבות המודיעין של המשטרה ושב"ס.
בדוח מודגש כי למרות שהינו מצוי במגבלות מסוימות, שירזי מוצא דרכים להעביר מסרים כלפי חוץ, כפי שמצוין בחוות הדעת של יחידת השטח. "התנהלות זו מתבצעת ע"י העברת מסרים בדרכים שונות מתוך כותלי הכלא אל מקורביו ו'חייליו', ביצוע פעילויות פליליות רבות ואף אלימות, תוך כדי שליחת 'עושי דבריו'... בדגש על מקרי אלימות ומעורבות בפגיעה ממשית בחיי אדם", נכתב בדוח.
"על אף מגבלותיו מאחורי סורג ובריח, לרבות מניעה טלפונית, ביקורים, והיותו בהפרדה, שירזי פועל מבלי חשש, ומנצל כל הזדמנות שניתנת לו לטובת העברת מסרים לפעילות פלילית עניפה מחוץ לכותלי הכלא... שירזי אינו בוחל בכל אמצעי על מנת לממש מטרותיו וכוונותיו הפליליות ובהתייחס לדבריו לגבי 'נקודת הזמן הקשה בחייו'".
התכנון: נקמה
למחברי הדוח לא היה ספק בנוגע לכוונותיו העתידיות של ריקו שירזי, בנוגע לפעולות נקם על רצח בנו. "שירזי מסוכן לשלום הציבור", נכתב בדוח. "הקלה במגבלות שקיימות לו בשלב הנוכחי ובתקופה זו במיוחד, עלולות להוביל לפגיעה בחיי אדם בטווח הזמן המיידי, ומכאן, להוביל להשגת מטרות פליליות מבחינתו, ולחיזוק מעמדו בעולם הפשע. קיים חשש ממשי מעבר למסוכנות כלפי צוות הליווי, כי בעת הנוכחית ינצל מעמד זה לצורך העברת מסרים לקידום פעילות פלילית בתחום פגיעה בחיי אדם נוכח, מצבו לאור רצח בנו".
עוד נכתב בדוח, כי משטרת ישראל מבקשת להמשיך להצר את צעדיו במתכונת הנוכחית, ולמרות הרגישות בשל חיסול בנו, יש להתייחס לרגישות זו כאל סכנה ממשית ומוחשית לשלום הציבור", כך לשון דו"ח המודיעין שהוגש על שירזי לפני שבוע בלבד.
בשב"ס מוגדר שירזי כ"ראש ארגון פשיעה" ובעל "סיכון גבוה לבריחה". בשל סיווגו ככזה, הוא מוחזק באגף ההפרדות של כלא רימונים במתחם בית סוהר השרון, בתא שגודלו לא גדול יותר משני מ"ר.
בסמכות מפקד המחוז של שב"ס להאריך את שלילת הקשר הטלפוני משירזי לאחר תום החודש, לתקופה נוספת. בסמכות נציבת שב"ס לשלול משירזי את ביקורי המשפחה לתקופה של עד שלושה חודשים, זאת, אם לנציבה יש יסוד סביר לחשוד (בהסתמך על דוח מודיעין תקופתי) כי שירזי עלול לנצל ביקורים לשם פעילות פלילית.
בשב"ס חתמו את החלטתם בנושאים אלו בכותבם "יוזכר כי שב"ס, בהענקת קשר עם החוץ לאסיר, קל וחומר לאסיר המסווג כראש ארגון פשיעה, נוטל על עצמו אחריות לשלום הציבור... זוהי החלטה מתחייבת בנסיבות
העניין, על אף מצבו הנפשי הקשה והעצוב בו מצוי שירזי בימים אלה על רקע מות בנו".
השופטת: להקל על שירזי
בשימוע שנערך לשירזי ע"י מפקד כלא רימונים, גונדר-משנה בני אבריאל שפר, אודות כוונת שב"ס למנוע ממנו ביקורים וטלפונים למשך חודש, אמר שירזי "לא מובן לי למה אני נענש בצורה כזו, הילדים והנכדים זה כל מה שנשאר לי".
סניגורו של שירזי, עו"ד ג'קי סגרון, טען בביהמ"ש כי "שירות בתי הסוהר נוהגים בשירזי בחוסר רגישות ובאכזריות מיותרת", כדבריו.
מי שכן גילתה חמלה מסוימת לשירזי היתה השופטת מיכל ברנט, שקבעה, כי "לאחר שעיינתי במידע המודיעיני, נחה דעתי כי יש מקום למניעת ביקורים וטלפונים בשלב זה. אך יחד עם זאת, ניתן להקל על שירזי, ולו במעט, עי התרת ביקורים של בתו הקטינה, ונכדתו הקטינה, וזאת בפיקוח שייקבע על ידי שב"ס", ובכך איפשרה לשב"ס להיות נוכחים ומפקחים בביקורים האלו.
שירזי, שכאמור מרצה בימים אלה עונש מאסר בן שמונה שנים בגין עבירות של הלבנת הון, זיוף, איומים וקשירת קשר לפשע, צפוי להשתחרר רק בתחילת 2022. זאת כמובן, במקרה שהוא לא יורשע בפרשיות החדשות בהן הוא מואשם כיום במסגרת פרשה 512, שבה מייחסים לשירזי מעורבות ברצח גיא יחזקאל וניסיון חיסול של אסי אבוטבול.