דבר בחזית הבניין מספר 5 ברחוב שטמפפר בנתניה לא מרמז על הימצאותו של מכון לעיסוי והרפיה בקומה הראשונה של הבניין. המדרגות המובילות מקומת הקרקע, מגיעות לדלת כניסה לדירה, המעוטרת בשלט קטן, סורגים וקוד סודי לכניסה.
קומה אחת מעל המכון, ממוקם "מרכז השיטור הקהילתי של נתניה", שמטרתו, כידוע, היא להגביר את תחושת הביטחון של האזרחים ובכך לשפר את איכות חייהם. "כולם יודעים שיש בבניין אישה אחת, או נשים, שנותנות שירותי מין", סיפר משה, בעל עסק ברחוב שטמפפר. "היא או הן מציגות את זה כאילו מדובר במכון עיסוי, אבל צריך להיות טמבל כדי לא להבין, שממש מתחת לאף של 'מרכז השיטור הקהילתי', מתנהלים דברים בניגוד לחוק. שמעתי מאנשים רבים העובדים באזור, שהפקחים מהקומה שמעל המכון יודעים היטב מה קורה, אבל לא עושים דבר כדי לעצור את התופעה".
עורך דין דרור שלום, לשעבר קצין חקירות ויועץ משפטי של משטרת השרון, מעיד מניסיונו כי מדובר בתופעה ההולכת ומתרחבת ה"מגלגלת" מיליונים רבים של שקלים בשנה: "מנהלי מכוני עיסוי מעסיקים בחורות, לכאורה לצורך עיסוי רפואי מרגיע בלבד. הם מצהירים בפומבי ובפרסומים, כי מדובר ב'מכון בריאות' מהוגן המעניק ללקוחותיו שירותים כמו חדרי סאונה וטיפולי עיסוי וכי הם אינם עוסקים בזנות. בפועל, מדובר בהרבה יותר מעיסוי רפואי ואם הלקוח רוצה, הוא משלם יותר ומקבל שירותי מין".
על מנת לוודא, כי מאחורי הדלת עם השלט, הלקוחות נהנים לא רק מ"מסאז'ים", ביקשנו מאחד הכתבים שלנו לחייג למספר הטלפון המופיע במודעה, ולברר מה סוג השירותים הניתנים במקום. בשיחה נשמעת בבירור אשה המציעה, לבד מעיסוי עם שמנים ארומטיים, גם "בודי מסאז'" והרפיה, בעלות של 250 שקל. שיחות נוספות נענו באופן דומה.
פקחים מעלימים עין "אני חושב שמה שהכי מרגיז אותי בסיפור הזה, הוא שהמקום הזה פועל שני מטרים ממקום עבודתם של פקחי העירייה", אומר יעקב המתגורר בסמוך. "ברור לכולם שהפקחים יודעים על זה, ואני לא יכול למצוא סיבה מדוע הם לא סוגרים את המכון הזה. נכון שזה לא מפריע לי ביום יום. אבל אם אני, כאזרח, רוצה להגיע למרכז השיטור העירוני שיסייעו לי בבעיה כלשהי, זה לא נעים לדעת שאתה מגיע לבנין בו פועל מכון כזה ושהפקחים השוטרים מעלימים עין".
שכן אחר קובל על כך, שהפקחים לא מטפלים בעבירות המהוות פגיעה ממשית באיכות חייהם של תושבים בסמוך: "הרי התפקיד שלהם הוא לדאוג לתושבים, לאכוף את החוק ולטפל בעבירות שפוגעות באיכות החיים שלנו. בעיניי, מכון למתן שירותי מין, שפועל במרכז העיר מתחת לאף של השוטרים, מהווה פגיעה באיכות החיים וגם פוגע באמון התושבים כלפי מערכת אכיפת החוק".
העיסוק בזנות במדינת ישראל אינו מהווה עבירה פלילית כשלעצמו אולם על פי החוק, חל איסור סרסרות ואיסור הבאת אדם לידי מעשה זנות. ישנם איסורים שמטרתם להגן על קטינים מפני עיסוק בזנות או סחר בבני אדם לצורך עיסוק בזנות.
עו''ד שלום מסביר, כי "מי שמנהל או מחזיק מקום, לרבות כלי רכב, לשם עיסוק בזנות, דינו מאסר עד חמש שנים וזאת, גם אם המקום משמש בין היתר כדירת מגורים". לדבריו בית המשפט רואה בחומרה את הניצול הכלכלי והאישי של העוסקות בזנות.
רבים גורסים, שחקיקת חוק לאיסור צריכת זנות ואכיפתו, באמצעות הפללת לקוחות, תוביל להפחתת הביקוש לזונות ובסופו של דבר יצמצם את ממדי התופעה, כפי שזה קרה במדינות כמו שוודיה או נורבגיה.
"אני מאוד מקווה שהמשטרה סוף סוף תסגור את המקום זה", אומר משה, בעל עסק ברחוב שטמפפר. "בתור תושב העיר, אני פשוט מתבייש שבמקום הכי מרכזי בעיר, פועל מקום כזה. זה לא מכבד את העיר, זה לא מכבד את התושבים וגם לא את השוטרים והפקחים, שיודעים, אך לא עושים שום דבר".
במשטרה ובעיריית נתניה התעלמו מהשאלות שהופנו אליהן ומסרו: "השיטור העירוני פועל למען בטחון התושבים ושיפור איכות חייו של התושב במגוון פעילויות אכיפה בנושאים מוניציפאלים ומשטרתיים, כחלק מעבודתם המשולבת של השוטרים והפקחים העירוניים".