הסיפור החל לפני כ-11 שנה. אז הייתה הגננת, תושבת נתניה, בדרכה חזרה הביתה מהעבודה. בשל הפרשי גובה במדרכה, היא נפלה ונחבלה. מאוחר יותר אובחנה עם פגיעה בעמוד השדרה שמנעה ממנה לעבוד במשך כחצי שנה.
2 צפייה בגלריה
אישה
אישה
מעדה ונפלה
(צילום המחשה: shutterstock)
באמצעות עו"ד ענת קאופמן, תבעה הגננת את ביטוח לאומי. לאחר ועדות רפואיות נקבעה לה קצבת נכות לכל החיים. בעקבות כך קיבלה פיצויים בסך 332,784 שקלים מביטוח לאומי. אך זה לא היה הכל.
קראו גם:
בנוסף, תבעה הגננת את עיריית נתניה וחברת הביטוח שלה. בכתב התביעה נטען כי, "התאונה ארעה בשל רשלנות של העירייה ומי מטעמה כפי שעולה מהמעשים ומהחדלים הבאים: לא דאגה להסרת מכשולים ומפגעים במדרכה ובאתר התאונה, לא דאגה ליישר את משטח המדרכה או לרצף אותו כראוי מלכתחילה ולא פיקחה ותחזקה את מקום התאונה במצב תקין ובטוח וראוי להולכי רגל".
האישה זכתה בתביעתה וקיבלה פיצוי גם מחברת הביטוח. סך הפיצויים שזכתה לו עומד על 437,584 שקלים.
2 צפייה בגלריה
עו"ד קאופמן
עו"ד קאופמן
עו"ד קאופמן
(צילום: רמי זרנגר)
עו"ד ענת קאופמן מנתניה המכהנת כיו"ר הוועדה לביטוח לאומי בלשכת עורכי הדין ומוחית לדיני נזיקין, הגיבה על המקרה והסבירה כי, "מקרים של חבלות ופציעות צריכים לדון בשני מישורים. ברגע שהדבר נעשה במהלך העבודה או בדרך אליה או ממנה ניתן לתבוע את ביטוח לאומי כנפגעי תאונות עבודה. במקרים של נכות בעקבות המקרה, הביטוח הלאומי בוחן את אחוזי הנכות ופוסק קצבה בהתאם לפגיעה.
"מן הצד השני, בפגיעות נזיקין, ניתן לתבוע גם את האחראי לרשלנות. במקרה כאן על עיריית נתניה לדאוג למצב המדרכות בעיר ובמקרה של פציעה בעקבות רשלנות, עליה לשלם פיצויים לנפגעת. חשוב גם לדעת כי במקרים דומים יש לבחון זכויות נוספות מביטוחים פרטיים כגון ביטוח תאונות, נכות, אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה ועוד".
לעדכונים - חדשות נתניה