מתקני הדפיברילטור שעליהם מפורסם באתר העירייה נעולים בחלקם במבני ציבור. בין היתר בעירייה, קופת חולים, מתנ"סים ובתי ספר. בדף אנשי הקשר המעודכן בעירייה מפורסמים לרוב מספרי טלפון קווי ולא ניידים.
לטענת תושבים, למרות שעיריית נתניה הקימה נקודות רבות של מכשירי החייאה ברחבי העיר, בחלק מהן לא ניתן להשתמש 24/7 בציוד מציל החיים, ויש צורך לקרוא למישהו לפתוח את המבנים במקרה חירום.
1 צפייה בגלריה
דפיברילטור
דפיברילטור
דפיברילטור
(צילום אילוסטרציה: Shutterstock)
קראו גם:
''עשו בעירייה מעשה טוב, פזרו ברחבי העיר מכשירי שוק חשמלי מצילי חיים עם הנחיות והכל, אז למה במקום למקם אותם במוקדים שפתוחים רוב הזמן, הם בוחרים למקם אותם בתוך בית ספר? מה יקרה אם ישחקו שם במגרש ומישהו יתמוטט? עד שיקראו לתורן לפתוח ייקח זמן", אומר אחד התושבים.
לטענת תושב המשחק במגרשי כדורסל וכדורגל בעיר, בכל הקשור לדפיברילטור, כל דקה היא קריטית. "באתר העירייה מופיעים מספרי טלפון טלפון קווי ולא מספרים ניידים", הוא אומר. "חוץ מזה, מדוע הם לא ממוקמים את המכשירים מחוץ למבנה? זה אמור להיות מאוד נגיש. אז למה לא חשבו על זה כשהחליטו איפה למקם אותם?"
מהעירייה נמסר: "העירייה פועלת בהתאם לחוק. בהתאם לכך, מפוזרים במתקני ציבור ברחבי העיר מכשירי דפיברילטור. נדגיש כי קיים פירוט אודות מיקומי המכשירים, אנשי הקשר ומספרי הטלפון באתר האינטרנט העירוני וכן שילוט במתקני הציבור".
כל העדכונים - חדשות נתניה