ועדת השמות בראשותו של סגן ראש העירייה, עו"ד אדיר בנימיני, קבעה שמות חדשים לרחובות חדשים בנתניה.
לרחובות העיר הצטרפו 'דרך ארץ' (מעבר להולכי רגל בשכונת רמת-פולג) כשמו של שיר שאותו חיבר המשורר דוד אבידן, המהווה גם כינוי תלמודי לכללי נימוסים והליכות כמו בביטוי "דרך ארץ קדמה לתורה".
2 צפייה בגלריה
מערב נתניה
מערב נתניה
מערב נתניה
(צילום: עיריית נתניה)
קראו גם:

'עץ הכוכבים' (מעבר להולכי רגל בקרית השרון) נקרא על שם שירו של יורם טהר-לב, שבמרכזו עומדת דמותו של סב המספר לנכדו על עץ מופלא השתול בחצר ביתו. יש לציין כי המשורר לייב מורגנטוי, חיבר שיר בעל אותו השם, העוסק ביחס שבין קניינים רוחניים לגשמיים.

2 צפייה בגלריה
מרים פיירברג- איכר. ניהלה מאבק מול גופים ממשלתיים
מרים פיירברג- איכר. ניהלה מאבק מול גופים ממשלתיים
מרים פיירברג- איכר
(צילום: ריאן)

בנוסף - כחלק ממדיניות העירונית להגדיל משמעותית את מספר הרחובות והאתרים הנושאים שמות של נשים, הוחלט לקרוא רחוב על שמה של הלן בן-עטר, עורכת דין יהודייה מקזבלנקה שהובילה את מאמצי הסיוע לאלפי הפליטים היהודיים מאירופה שהגיעו למרוקו ולאלג'יריה במהלך מלחמת העולם השנייה. רחובות נוספים נקראו גם על שמן של פרופ' יהודית נאות, אשת מדע בתחום המיקרוביולוגיה בטכניון, שכיהנה כחברת כנסת ובתפקיד השרה להגנת הסביבה; אסתר רזיאל-נאור, מורה שכיהנה כחברת כנסת מטעם תנועת החירות שלחמה באצ"ל; עדנה סולודר, אשת ציבור, שכיהנה כחברת כנסת מטעם המערך והוכתרה ככלת פרס ישראל על מפעל חיים.
כמו כן אושרה הנצחתו של ג'ו ליברמן, חבר קונגרס יהודי-אמריקאי, שנחשב לסנטור היהודי האורתודוקסי הראשון בהיסטוריה של ארה"ב.
בקריית המדע (אגם 3) תקרא דרך על שמה של המתמטיקאית והפיזיקאית היהודייה, אמי נתר, הידועה כאחת המתמטיקאיות החשובות מאז ומעולם בהיסטוריה האנושית - מתמטיקאית ופיזיקאית יהודייה גרמניה שהייתה המרכז המתמטי החשוב בעולם עד עליית הנאצים לשלטון, שהביא אותה להימלט לארה"ב.
שני שירי משוררים נוספים שהוחלט לקרוא בשמותיהם הם שירו של אביגדור המאירי 'לבנת הספיר' (לובן אבן הספיר כמוזכר במקרא, סמל לטוהר) ושירה של חמוטל בן זאב 'ברכת הארץ' (ברכת המזון).
ראש העירייה, מרים פיירברג-איכר: "הצבתי לנו מטרה להעצים את הנשים ולשמחתי הפער בין שמות הגברים לבין הנשים ברחובות העיר מצטמצם".