לפי כתב האישום שהגישה עו"ד הילה כהן קדוש מפרקליטות מחוז מרכז, החל מאוגוסט 2024 ובמשך מספר חודשים פעל קירייב יחד עם אחרים במסגרת רשת הונאה רחבת היקף. במהלך תקופה זו, התחזו קירייב ושותפיו לאנשי תקשורת ויצרו קשרים טלפוניים עם הקורבנות, בהם הציעו להם "שירותים" לשיפור האינטרנט בביתם. במהלך השיחה, התחזו בפני הקורבנות כעובדי חברות תקשורת ודרשו מהם להוריד תוכנות שהקנו להם גישה מרחוק למכשירים האישיים של הקורבנות.
לאחר שקיבלו גישה מלאה למכשירים, לרבות מידע אישי וחשבונות בנק, השתלטו קירייב והאחרים על פרטיהם האישיים של הקורבנות וביצעו פעולות שונות בחשבונותיהם, כולל חשיפת הקוד הסודי, לקיחת הלוואות והעברת כספים מחשבונם, כל זאת ללא ידיעת הקורבנות. במקרים נוספים, אחד מהאחרים הציג עצמו כשוטר או כעובד ביטחון של הבנק והסביר לקורבנות כי נפל קורבן להונאה וגניבת כספים מחשבונם. לאחר מכן, הם שיכנעו את הקורבנות להעביר את כרטיסי האשראי שלהם יחד עם הקוד הסודי, במטרה "למנוע את גניבת הכספים". אנשים נוספים, שהיו שותפים להונאה, הגיעו למיקומם של הקורבנות, אספו מהם את כרטיסי האשראי והעבירו אותם לידי קירייב.
קראו גם:
בהמשך, קירייב הגיע לכספומטים ברחבי העיר נתניה כדי למשוך את כספי הקורבנות באמצעות הכרטיסים והקודים הסודיים, והצליח למשוך סכומים מצטברים של מאות אלפי שקלים, שוב, מבלי שהקורבנות ידעו או הסכימו לכך.
ההונאה שבוצעה על ידי קירייב והאחרים הובילה לגניבת סכום מצטבר של כ- 590,000 שקל, תוך ביצוע עשרות ניסיונות לגנוב סכום נוסף של 70,000 שקל, כל זאת מבלי שלקורבנות הייתה ידיעה או הסכמה.
בבקשת המעצר עד תום ההליכים שהוגשה במקביל ציינה עו"ד כהן קדוש "בדרך זו התבצעה הפעילות העבריינית במתכונת מרמתית סדורה ומתוחכמת תוך ניצול נתוניהם האישיים של קורבנות העבירה, לרוב קשישים שאינם דוברי השפה העברית, ותוך ניצול חולשתם והאמון שנתנו הקורבנות במצגי הכזב".
לקירייב יוחסו עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות (ריבוי עבירות), גניבה (ריבוי עבירות), ניסיון לגניבה (ריבוי עבירות) ושימוש באמצעי תשלום (ריבוי עבירות).