"היום אני בפירוש מגשימה חלום. כאמא לבוגר מיוחד מינפתי את ניסיון החיים והחוויה האישית והקמתי עסק לשידוכים למיוחדים". כך מתחילה מזל ניאזוב (56) מנתניה אמא לשבעה ילדים את השיחה איתה, שמתקיימת לרגל היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלות.
היא חרדית, משתייכת לחסידות חב''ד ועבדה בעברה כאחות. לפני פחות משנה הקימה עסק לשידוכים לבעלי צרכים מיוחדים. בשורה חדשה בתחום. היא מעניקה מענה מקצועי לצעירים המתמודדים עם קשיים פיזיים ונפשיים שבעקבותיהם הם מתקשים למצוא אהבה.
3 צפייה בגלריה
מזל ניאזוב.  "אני מתרגשת כל יום מחדש מכמות הפניות אליי"
מזל ניאזוב.  "אני מתרגשת כל יום מחדש מכמות הפניות אליי"
מזל ניאזוב. "אני מתרגשת כל יום מחדש מכמות הפניות אליי"
(צילום: יאיר שגיא)

האימהות במרכז

"מתוך שבעת ילדיי, שניים מיוחדים'', היא מספרת. "התחתנתי בגיל 20 כי היה חשוב לי תא משפחתי ולגדל משפחה, אבל כשבני (כיום בן 32), נולד עם בעיה רפואית, הבנתי שהוא יהיה זקוק לסיוע. למרות שהוא מתפקד וגם מאוד וורבלי, הוא בעל צרכים מיוחדים. בזכותו אני נמצאת איפה שאני נמצאת כי אנחנו עדיין מחפשים לו את המדויקת. אני עוזרת לבניי להיות חלק מהתפקוד של הבית והם גרים איתי. הבכור למשל, משולב בחברה ובמסגרת תעסוקתית. יש לנו משפחה בריאה למרת האתגרים המיוחדים שיש לנו בבית".
במהלך חייה עברה שינוי משמעותי. "זה קרה לפני 25 שנה", היא מסבירה, "הבנתי שאני צריכה לעזוב את עיסוקיי ולתפקד כעקרת בית, לאחר שבני הצעיר, שכיום הוא כבר בן 28, היה בן 3 והבנו שמשהו אצלו קצת אחר".
בגיל 7 אובחן על הרצף, מה ששינה את עולמה של ניאזוב וגם את חיי משפחתה. ''בני התגלה כבעל תפקוד נמוך מה שהצריך את מלוא תשומת ליבי, ולכן עזבתי את העבודה והשקעתי את מלוא מרצי ותשומת ליבי בבית", היא מסבירה את המעבר מחיים פעילים הכוללים עבודה כאחות בחדר ניתוח בבית החולים לניאדו, לתפקוד כעקרת בית.
את הזמן ואת הצורך שלה בלמידה מילאה באמצעות קורסים וסדנאות. בין היתר הוסמכה כדולה.
לפני שלוש שנים צורפה לנציגות ההורים במרכז המשלים למשפחה בנתניה, לאחר שהגיעה למקום במטרה להיחשף לפעילויות וסדנאות.
''מדובר במרכז שעוזר בטיפול בבני משפחה, הן של בני הצעיר והן של הבן הבוגר, שניהם בעלי הצרכים המיוחדים, ולכן הוא התאים לנו מאוד", היא מספרת, "מציעים שם פעילויות וסדנאות. הפעילות עוסקת בתמיכה ובהעצמה של המשפחה".
הבחירה במרכז התבררה כמוצלחת. מזל מצאה סדנה שסייעה לה לממש את עצמה. "אחת הסדנאות המוצלחות בהן השתתפתי הייתה סדנה ששמה את האימהות במרכז. הנושא שלה היה: 'איך לשלב הורות מיוחדת בתעסוקה בצורה מיטבית תוך קידום רווחה אישית ומשפחתית'. את הסדנה הובילה מקימת ויוזמת הרעיון, סיון דניאל והעובדת הסוציאלית מטעם העירייה, מיכל רובינשטיין".

3 צפייה בגלריה
סוף לעוקץ החתונות
סוף לעוקץ החתונות
שידוכים מיוחדים לאנשים מיוחדים
(צילום המחשה: טל שחר)

מה היה מיוחד בסדנה הזו?
''בסדנה למדנו לחשב מסלול מחדש, נוצרו חיבורים מעצימים. בעקבותיה אפשרתי לעצמי לחזור לחלום ולממש את עצמי מחדש".
איך עלה הרעיון להקים עסק לשידוכים?
''במהלך הליווי האישי עם סיון עלה הרעיון של השידוכים למיוחדים על ידי סיון, זה היה רעיון שאני רק זרקתי לחלל האוויר. היא ממש ראתה את ההיתכנות של זה, בזמן שאני ממש לא האמנתי שאני יכולה לגרום לזה לקרות".

בזכות החיבור

הצעד המשמעותי בהקמת העסק היה החיבור עם מרכז הזדמנות נתניה במסגרתו מזל עברה קורס מכינה ליזמות עסקית, בהנחייתה של דורית הלדנברג-שרל.
החיבור לדורית התגלה כמוצלח מהצפוי, לא רק ממבחינה עסקית, אלא גם מהבחינה החברית. "מהמפגש הראשון הרגשתי שנוצר שם חיבור מיוחד במינו, דורית ממש הצליחה להפיח בי התלהבות מהרעיון ושאני בדיוק במקום הנכון לקחת אותו קדימה".
תסבירי.
"דורית היא בבחינת השליחה שלי לקידום הנושא הזה. היא פגשה אותי כשסימני השאלה היו כה רבים, הייתי מהוססת מאוד, ובכלל לא חשבתי שניתן לראות בזה עסק. המכינה במרכז הזדמנות העניקה לי את כל הידע והכלים הראשוניים להקמת העסק שלי, בזכות הליווי של דורית ותמיכת הקבוצה הנפלאה שנוצרה".
לאחר הקורס בחרה מזל להמשיך עם דורית בתהליך ליווי עסקי דרך "מעוף" נתניה, ולמרות שכיום היא עומדת בזכות עצמה היא ממשיכה לשמור על קשר הדוק איתה. "עצם העובדה שיש מישהי כמו דורית שצולחת איתי את כל הקשיים והמשוכות עוזר לי להיות איפה שאני היום, כבעלת עסק עם שליחות עצומה. אני מאמינה שאני אמצא בעזרת השם לילדיי שידוך. פתחתי את העסק הזה בזכות בניי, ואני כולי אמונה שזה יקרה. אני מרגישה איך כל פעם אנחנו צולחות עוד ועוד שלב בפיתוח האישי, המקצועי והעסקי".

3 צפייה בגלריה
הלדנברג-שרל. "התחברנו גם ברמה האישית"
הלדנברג-שרל. "התחברנו גם ברמה האישית"
הלדנברג-שרל. "התחברנו גם ברמה האישית"
( צילום: אלבום פרטי)

"הסיבה שיצרתי את העסק שלי Believe - אמונה יוצרת הגשמה, היא מתוך אמונה אישית שלי, שאם יש לנו אמונה בעצמנו ובחלום שלנו, אז הכל אפשרי", מסבירה הלדנברג-שרל, "אבל, אם יש סדק בחלום, אז זה פתח לחששות ומניעה, במיוחד לאנשים שהגיעו למקום של רצון להגשמה, כמו אחרי מגפת הקורונה או כמו במקרה של מזל, שמגיעה עם סיפור חיים מדהים שממנו היא התפתחה וגדלה.
אני ומזל כבר שנה בקשר, ומאוד התחברנו גם ברמה האישית, ממש מהרגע הראשון שנפגשנו. בעיני, מזל היא אישה מאוד מיוחדת, צנועה ומאוד מאמינה, שגם דאגה למשפחה שמאוד יקרה לליבה, וגם באה להגשים חלום. ואני מיד ראיתי את הניצוץ הזה של החלום בעיניים שלה, ואת הרצון שלה להגשים אותו. עברנו מהשלב של המכינה ועד היום, כשאני גם בכובע של מלווה עסקית, תהליך מדהים. בעיני, מה שמזל עושה זה שליחות. דווקא בגלל שהיא יצאה מאזור הנוחות שלה ועברה דרך ארוכה, משוכות רבות וחששות, לראות אותה היום במקום שהיא נמצאת זה דבר מדהים, ממש כמו התהליך שעברנו יחד''.

הלקוחות מגיעים

כיום היא כבר מקבלת מדי יום פניות של הורים ומשודכים מיוחדים פוטנציאליים שחפצים בזוגיות.
"לאחר שפרסמתי את העסק שלי החלו להגיע אליי לקוחות", היא מספרת. "בדרך כלל אלו ההורים שפונים אליי ואני מזמינה אותם לאחר שיחת טלפון למפגש עם המיועד או המיועדת, כשהם מלווים במישהו שיתמוך בהם בכל התהליך. בנוסף, בשונה מבעבר, כיום אני בעצמי פונה בגאווה לארגונים לילדים מיוחדים ומציעה את השירות שלי במטרה להגיע לכמה שיותר משפחות וליצור שידוכים ראויים וטובים. בנוסף, אני גאה לומר שבזכות התהליך עם דורית, אני מבינה שמותר לי לדרוש תגמול עבור השירות שלי, גם אם אני מרגישה שאני עושה שליחות וזה הייעוד שלי. הזמן, הידע והשירות שאני נותנת אינו צריך להיות מוענק בחינם, וזה בסדר גמור. אני גם ממשיכה בגיבוש העסק, המיתוג, פנייה לשיתופי פעולה ועוד".
קראו גם:
"מגיעים אליי לקוחות בעלי מוגבלות פיזית וגם נפשית שמחפשים כמו כולם אהבה וקן משפחתי. אני נותנת מענה לנישה שלא התייחסו אליה, שתמיד הייתה בצד כי לא האמינו בפלח האוכלוסייה הזה ועכשיו סוף סוף יש ניצנים לשידוכים מיוחדים כאלו, לא רק במגזר שלנו, אלא בכלל. אני מתרגשת כל יום מחדש מכמות הפניות אליי, במיוחד מהמגזר שלנו. אנשים שמחים שיש כתובת כזו. בעבר לא דיברו על זה ועכשיו זה אפשרי. הם מברכים על זה שיש כתובת כזו. כיום פונים אלי גם לא רק מהמגזר החרדי".
"העסק שלי נפתח רשמית בחודש אוגוסט האחרון ולכן אני עדיין בשלב של מפגשי היכרות אישית עם הפונים", היא מסבירה. "זה יכול להיות מפגש שיכול להיות בזום או פרונטאלי במהלכו יש תשאול בו אני מנסה לברר את הרצונות וההעדפות של המועמדים לשידוך. מדובר בתהליך שיכול לקחת זמן, ולכן מאוד חשוב להבין שצריכה להיות התאמה לתכונות ולאופי. יש כבר זוג שהפגשתי אחרי שראיתי התא מה וכרגע הם בליווי והדרכה כל אחד בנפרד לפני הפגישה הבאה".
מה הלאה?
''אני מגשימה את עצמי. כיום אני עושה הרבה מעבר לתפקיד שלי כאם, כסבתא וכבת זוג, בעיקר כי אני מאמינה בעצמי יותר, מגלה על עצמי עוד ועוד דברים שהתחבאו, עם יותר בטחון עצמי, סיפוק עצמי ואני יודעת שאני בשליחות שלי".