היסטוריה בנתניה, תרצה גרינפלד (65), מונתה על ידי השר לשירותי דת, מתן כהנא, לעמוד בראש המועצה הדתית בנתניה.
1 צפייה בגלריה
תרצה גרינפלד. ''ברגע ששומעים שאני הולכת למועצה הדתית החיפוש הוא מיד אחרי פמיניזם"
תרצה גרינפלד. ''ברגע ששומעים שאני הולכת למועצה הדתית החיפוש הוא מיד אחרי פמיניזם"
תרצה גרינפלד. ''ברגע ששומעים שאני הולכת למועצה הדתית החיפוש הוא מיד אחרי פמיניזם"
(יאיר שגיא)
בכך, תחליף גרינפלד את היו"ר היוצא אשר אוחנה והיא תהיה האישה הראשונה שמכהנת בראשות המועצה הדתית בעיר.

מהפכת מקוואות

גרינפלד נבחרה לאחר הבחירות המקומיות האחרונות להיות חברת מועצה מטעם סיעת "נתניה אחת" בראשות ראש העירייה, מרים פיירברג-איכר. בעקבות המינוי לראש המועצה הדתית התפטרה מחברותה במועצה.
בראיון ל"מיינט נתניה" לפני ארבע שנים, ראתה גרינפלד את הנולד, וכבר אז הצהירה כי היא לא רואה מניעה שאישה תשמש בתפקיד הזה.
גרינפלד, השייכת לזרם הדתי לאומי, לא חוששת שכהונתה בתפקיד תביא לעימותים: "אני לא הולכת להוביל מהפכות בשם הפמיניזם", היא אומרת. "באתי לקדם את מתן שירותי הדת בעיר שיהיו נגישים וזמינים לכל אדם באשר הוא. אני ממש לא דואגת מהתגובה של הרבנים.
"אם אני אהיה טובה - אני אקבל יחס טוב ויבחנו אותי לפי העשייה ולא לפי המגדר. אני בקשר טוב עם רב העיר, הרב קלמן בר. אני בטוחה שאנחנו נעבוד בשיתוף עבודה מלא. אני מעריכה אותו ורואה בו מנהיג. יחד נחשוב מה נכון ונעבוד בשיתוף פעולה מלא ובחשיבה משותפת לטובת תושבי העיר".
התגובות למינוייה של גרינפלד היו מתונות עד מפרגנות מאוד. בראיון עמה, היא לא מופתעת מכך ואומרת, ''אני חייבת לומר שקיבלתי הערכה והרגשתי עטופה בכל רחבי העיר. מכל הקשת הפוליטית.
"אני מודה שההתרגשות הרבה שלי היא מהקצוות, מצד אחד החיבוק החם של המגזר דתי-חרדי ומהצד השני החילוני. קיבלתי מכולם ברכות. שלושה ימים של טלפונים, ווטסאפ, פרחים, ברכות ופירגון. ממש מחמם את הלב. גם מהרבנים קיבלתי הודעות. הפירגון לעשייה שלי מגיע קודם כל מבית.
קראו עוד>>>
"אני נשואה לאלי גרינפלד, בנקאי ומפעל הפיס שלי שבלעדיו ובלעדי תמיכתו לא הייתי עושה כלום. יש לנו חמישה ילדים, כולם נשואים ושלושה מתוכם בחרו להישאר לגור בנתניה".
את לא חדשה במועצה הדתית.
"כמי שמסתובבת ונמצאת חמש שנים במסדרונות המועצה, באופן טבעי אני מכירה את כל האנשים ובקשר טוב מאוד איתם. הקשר שלי עם אשר אוחנה, יו''ר המועצה הדתית היוצא, הוא קשר טוב, הודות לעבודה צמודה במשך חמש שנים.
"הוא היה עבורי מורה דרך, איש אשכולות שאני מאוד מעריכה וכל השנים רק למדתי ממנו. הובלתי איתו את מהפיכת המקוואות בעיר, אותם מצאתי במצב מוזנח. החלטנו לעשות תוכנית חומש להגיע לכל 11 המקוואות בעיר ונכון להיום נגענו בתשעה מתוכם, שהפכו ממקום לא ראוי, דוחה ולא נעים לספא חמישה כוכבים.
"מבחינתי מקווה ראוי לא נועד רק לנשים דתיות, אלא גם לכלות חילוניות. לכל אישה בעיר. המהפכות הבאות אם יהיו הן לא רק לנשים. אלא לכולם, כלל האוכלוסייה בעיר".
את למעשה פורצת דרך במועצה הדתית.
"כיהנתי כחברה במועצה הדתית בנתניה. זו הייתה פריצת דרך ראשונה כי זו הייתה הפעם הראשונה שהיו נשים במועצה הדתית. נכנסנו שתי נשים. זה היה ב- 2017. שנתיים היינו חברות מועצה בהרכב של המועצה הדתית בנתניה.
"אחרי שנתיים ראש העירייה הציעה לי להצטרף אליה כחברה בסיעה ונבחרתי למועצת העיר. לא רציתי לעזוב את המועצה הדתית אבל במסגרת התפקידים שלי במועצת העיר הייתי ממונה על הבריאות, האמנות וההנצחה ועל המקוואות במועצה הדתית".
על קבלת התפקיד אומרת גרינפלד: "עד היום שימשו בתפקיד הזה רק גברים ונשים לא היו חלק מהדבר הזה. בתפיסת העולם שלי נשים הן חלק חשוב ומרכזי שגם נזקק לשירותי הדת ולכן אין סיבה שלא יהיו גם נשים במועצה הדתית. זה ראוי, נחוץ והולם" .

סטטוס קוו

גרינפלד מודעת לנפיצות ולרגישות שתפקידה החדש מביא, והיא נזהרת בדבריה ובהצהרותיה. ''ברגע ששומעים שאני הולכת למועצה הדתית החיפוש הוא מיד אחרי פמיניזם ונושאים שממש לא עומדים כרגע על הפרק", היא אומרת.
"אני לא הגעתי לניהול ממקום של פמיניזם או התרסה או מהפכה. אני באה ממקום של שליחות ורצון לתת את המקסימום. אני מאמינה שמנגנוני שירותי הדת צריכים להיות זמינים ומכבדים כל אדם"
עם זאת היא מוסיפה: "לגבי שבת אני שלמה עם מה שקורה בעיר כיום ואני מקווה שהסטטוס קוו יימשך. פתיחת עסקים בשבת זה נושא שעולה במועצת העיר כל פעם מחדש. אנחנו חיים בעיר הטרוגנית ואנחנו חייבים לשמור על המרקם העדין והיפה שיש כאן בעיר"
מפתיע אותך שהמינוי עורר שיח שכזה?
"לא. כי לפני חמש קדנציות כשמרים פיירברג-איכר נבחרה לראשות העירייה היא היתה הראשונה לנהל ראשות כזו גדולה וכולם אמרו איך היא תצליח? היא מהווה עבורי מודה והשראה לאישה שלקחה עיר שיש בה פשע ובעיות והפכה אותה למובילה בישראל.
"נכון להיום אף אחד לא מרים גבה שיש נשים בראש ראשות מקומית. ככה גם יקרה לגבי המינוי הזה. נשים הן חלק מהמרחב הציבורי, נמצאות בכל מקום ובכל תפקיד ניהולי והן נמדדות בתוצאות".
למרות זאת, את מצהירה שאת לא מגיעה לתפקיד ממקום פמיניסטי.
"לא. אני לא הגעתי לניהול ממקום של פמיניזם או התרסה או מהפכה. אני באה ממקום של שליחות ורצון לתת את המקסימום. אני מאמינה שמנגנוני שירותי הדת צריכים להיות זמינים ומכבדים כל אדם. נשים נזקקות לאותם שירותים שניתנים כיום במועצה.
"אני לא הולכת למהפכות. אני לא שם. אני לא הולכת להתריס אלא מתוך רצון לתת שירות מיטבי".
כיהנת בעבר כראש אגף החינוך. מה דעתך בסוגיית סגירת בית ספר שז"ר?
"אני חושבת שאנחנו נמצאים בעידן שההורים הם אנשים חכמים וניתנה להם זכות בחירה וזכותו של הורה לבחור איפה טוב לילד שלו. אם בפועל נרשמו מעט ילדים, אין טעם לתפוס בקרנות המזבח. אין שום סיבה עם כל הכאב לעובדה של סגירת בית הספר, להחזיק הורים בכוח. אנשי המקצוע בדקו את העניין לעומק.
"מה יהיה במבנה זה לא משמעותי כרגע, חבל שהולכים לפוליטיקה ומקומות לא נכונים. החשיבה צריכה מקצועית ולטובת הילדים. בעבר, אני ניהלתי את בית הספר מוריה שנסגר וילדים עברו ללמוד בישורון וקלטתי אותם באהבה ובשמחה והם השתלבו מאוד יפה".
לעדכונים: חדשות נתניה