עם מאות אלפי חולים ואלפי מתים, נראה שנגיף הקורונה לא פוסח על אף משפחה בישראל, אך במשפחתה של כינרת מנטין מנתניה - השפעת הנגיף הייתה קטלנית במיוחד. שני דודיה של כינרת נפטרו בעקבות הקורונה, אחד באופן ישיר מהנגיף, והאחר בשל העומס בבית החולים שנגרם כתוצאה מהנגיף. אתמול, העלתה כינרת, שגם עובדת בעיריית נתניה כראש מינהלת רובעים ושכונות, פוסט הקורא לציבור להתחסן בעקבות הטרגדיה המשפחתית.
"לפני כחודש, דוד שלי דויד ברנאץ ז"ל, שסבל ממחלות רקע, הרגיש לא טוב והגיע לאשפוז בבית החולים בכפר סבא", מספרת כינרת ל-"מיינט נתניה", "שם, אמרו לו שעדיף שישתחרר הביתה, כי המחלקה שלו ממש צמודה למחלקת קורונה, ועדיף שלא ידבק כי המחלקות גם ככה מאוד עמוסות. הוא הגיע הביתה, קיבל סוג של אירוע, ומשם ההתדרדרות הייתה מהירה והוא תוך יומיים הורדם והונשם ונפטר כשהוא בן 80.
"הדוד השני שלי, יוסף דיין ז"ל, היה בן 71 כשנפטר. הוא נדבק בנגיף, והיה מורדם ומונשם שבועיים במחלקת קורונה. כל המשפחה שלו נדבקה בקורונה, ואתמול הוא נפטר. בעלה של בת דודה שלי, היה חולה במצב קשה בקורונה. הוא עובר עכשיו לבית לוינשטיין לשיקום ריאתי. זו תקופה מטורפת, אין ספק".
איך המשפחה שלך מתמודדת עם האובדן? "מאוד קשה, אבא שלי היה מאוד קשור לאח שלו דויד. מהרגע שסבא שלי נפטר, האח הבכור תפס את הפיקוד. אבל אנחנו מתמודדים, כמה שאפשר".
הפוסט שהעלתה כינרת בנושא, זכה למאות לייקים ותגובות, כאשר היא מספרת שבעקבותיו אנשים יצאו להתחסן ושלחו לה תמונות שלהם ממרפאות החיסון. "לא ציפיתי שזה יעשה כל כך הרבה רעש", אומרת כינרת. "המסר הוא ברור - תלכו להתחסן, זה לא משחק. בגל הראשון, הבנו שמדובר בתסמינים של כאבי גרון ושרירים, היו פחות חולים במצב קשה, אבל פתאום אתה רואה שהמוטציה שינתה את פני הנגיף".
"אנחנו כל הזמן מקבלים תמונות בפייסבוק, בוואטסאפ וברשת החברתית סיבות ותמונות שמראות לנו למה לא להתחסן", מוסיפה כינרת, "אני חושבת שזה המקום של המדינה לעשות פרסום וקמפיין למה כן להתחסן, ואת זה להריץ בכל הרשתות. גם אם עושים כרגע משהו, זה לא כל כך עובד. אני חושבת בסופו של דבר שאין כמו סיפור אישי כדי להעביר את הנקודה".
את רוצה לנצל את הבמה כדי להעביר מסר לציבור? "כן. לצאת להתחסן, זה מציל חיים, ואני יודעת, אנחנו למודי ניסיון. אנחנו נוכל לחזור כמה שיותר מהר לשגרה ולחיים הרגילים שאנחנו כל כך מתגעגעים אליהם".