התרופפות במשמעת של תושבי קריית צאנז, או שמא מדובר במקרים חריגים? בשבוע שעבר, במסגרת פעילות אכיפה שוטפת של עיריית נתניה לצד משטרת ישראל, נבדקו מספר מוסדות לימוד ברחבי העיר.
1 צפייה בגלריה
תלמוד תורה נתניה
תלמוד תורה נתניה
תלמוד תורה נתניה
(צילום: דניאל סלגניק)
במסגרת הפעילות, נמצא כי תלמוד תורה בשכונת קריית צאנז, "דרכי אבות", פעל בניגוד להנחיות משרד הבריאות. בעקבות כך, פקחי העירייה הורו לתת דו"ח למקום על סך 5,000 שקלים בגין הפרת ההנחיות.
היום (ראשון) תועדו תושבי השכונה כשהם אינם עוטים מסכה, ופוקדים סניף של ישיבת צאנז, ברחוב סעדיה גאון בשכונה. זאת למרות שעל פי תקנות משרד הבריאות, אין אישור להפעלת הישיבות הפתוחות שאינן מתפקדות גם כפנימיות, בציבור החרדי. למרות זאת, בחסידות טוענים כי במקום לא פועלים לימודים רשמיים באופן מסודר, וכי אין לחסידות אחריות על התושבים אשר פוקדים באופן עצמאי את הישיבה.
קראו גם:
בשכונה מכחישים כי מדובר בהתרופפות במשמעת של הציבור החרדי בנתניה, וכי אין כוונה לפעול נגד הנחיות משרד הבריאות כמו בחסידויות אחרות כמו ויז'ניץ לדוגמא, שם האדמו"ר הורה על פתיחת מוסדות החינוך בניגוד להנחיות. בחסידות צאנז מספרים כי דווקא פעלו רבות בחודשים האחרונים דווקא במאבק כנגד נגיף הקורונה, ואף הפכו את קריית צאנז לאחת השכונות הירוקות הראשונות בנתניה אחרי הסגר הראשון והשני. זאת כאשר אחד מתושבי השכונה ומנהיג הקהילה, האדמו"ר מצאנז, נדבק בעצמו בנגיף לפני מספר חודשים.
מטעם חסידות צאנז נמסר: "ברח' סעדיה גאון יש אכן סניף של ישיבת צאנז בימים כתיקונם. בימי הסגר, אין במקום לימודים רשמיים. יש מלא בחורים ותושבי הקריה שמנצלים את המקום ולומדים שם בריחוק נדרש ולפי ההוראות. אין להנהלת הישיבה שום אחריות על הקורה עם הבחורים מחוץ למבנה ששוהים בקפסולה. ההתנהלות בקרית צאנז ובקרב חסידי צאנז בכלל, הם שמירה על ההנחיות. צריך להבין, יש כאלו שהם אינן במסגרות, כמו הילדים ששוהים בבתים. מטבע הדברים הם מחפשים תעסוקה ומקומות לימוד עצמאיים שאין לאף אחד שליטה עליהם מעבר לרשויות המבקרות בקריה מספר פעמים ביום. הדו"ח שניתן להנהלת התלמוד תורה, הוא עקב הימצאות ילדים בחצר המוסד כשבאו לקחת חומרי לימוד המודפסים להם במשרדי המוסד מכיון שאין להם מחשוב ואמצעי הדפסה כשהלימודים עצמם נמסרים דרך מערכת טלפונית".
תגובתה של עיריית נתניה תובא כשתתקבל.