הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (שלישי) את הדו"ח השנתי למדדי איכות החיים ל-16 הערים הגדולות, על פי נתונים שנאספו במהלך שנת 2019. נתניה דורגה במקום ה-10, על פי שקלול של 52 מדדים, כאשר לפניה דורגו ערים כמו כפר סבא (הראשונה ברשימה), ראשון לציון, פתח תקווה ובאר שבע, ואחריה ערים כמו בית שמש, בני ברק, אשקלון ואשדוד.
על פי הנתונים, שיעור התעסוקה בנתניה גבוה במעט המהממוצע הארצי. כך גם מספר משקי הבית שמשלמים 30 אחוזים או יותר מהכנסתם החודשית על דיור. הנתונים מצאו כי האמון בממשלה בקרב תושבי נתניה, גבוה משמעותית מהממוצע הארצי. כך גם איכות מי השתייה, שביעות הרצון מפארקים ושטחים ירוקים, שביעות רצון מניקיון עירוני, ושביעות הרצון מהחיים עצמם נמדדה כגבוהה במעט מהממוצע הארצי.
המדדים בהם נתניה נמדדה נמוכה יותר מהממוצע הארצי, הם אחוז התושבים בעלי גישה למחשב, אחוז המתנדבים בעיר, שביעות רצון מהמצב הכלכלי, תחושת הבדידות, ציפיות ביחד לעתיד, שביעות רצון מזמן ההגעה לעבודה, אחוז המעורבות האזרחית ואחוז התושבים שסובלים מתחושת דיכאון. אחוז הממחזרים בעיר, נמוך פי 2 מהממוצע הארצי, על פי נתוני הדוח.
מספר ההרוגים בתאונות הדרכים בנתניה גבוה פי 3 מהממוצע הארצי, ואחוז תמותת התינוקות גבוה פי 2 מהממוצע הארצי. תושבים בנתניה מרגישים בריאים פחות מהתושב הממוצע בישראל, ומאמינים פחות במערכת הבריאות הציבורית לעומת הממוצע הארצי.