עונת הרחצה יוצאת לדרך וכעת מתפרסמים הנתונים הרשמיים של תוכנית הדגל הכחול שמציינת 12 שנות פעילות בישראל, מתוך 157 חופים ברחבי הארץ 61 חופים ו3 מרינות יזכו לקבל את התו הסביבתי הבינלאומי, הקובע כי הם עומדים בקריטריונים מחמירים בתחום איכות הסביבה, התחזוקה, הבטיחות והנגישות. בדקנו אילו חופים נכנסו לרשימה גם השנה ואילו חופים חדשים התווספו.
על פי הנתונים, נתניה עם 8 חופים: חוף צאנז, חוף העונות, חוף אמפי, חוף הרצל, חוף סירונית צפון, חוף סירונית דרום, חוף ארגמן (לגון), חוף פולג.
תוכנית "הדגל הכחול" הפועלת בכ-50 מדינות בעולם, מציינת 37 שנה לראשית פעילותה הגלובלית ו-12 שנים מאז החל המיזם בישראל. מדובר באחד מתווי התקן המוכרים והמוערכים ביותר בעולם בתחום איכות הסביבה, המוענק לחופים, מרינות ולמפעילי סירות תיירותיות בנות קיימא. החופים הזוכים לקבל את התו הסביבתי היוקרתי, נדרשים לעמוד מדי שנה בקריטריונים בינלאומיים מחמירים השמים דגש על נושאים כגון איכות המים, ניקיון ותחזוקת החוף, פעילויות חינוך סביבתי, בטיחות, נגישות וניהול סביבתי.
מי שמפעילה את תוכנית הדגל הכחול בישראל מטעם ארגון The Foundation for - FEE Environmental Education העולמי היא עמותת אקואושן (EcoOcean), הפועלת לשימור והגנה על הסביבה הימית של ישראל.
61 חופים ו 3 מרינות הוכרזו בטקס רשמי כאתרי דגל כחול בישראל. בין הקריטריונים הרבים שנבחנו, בולטים אלו הנוגעים לניהול והפרדת פסולת, נגישות קלה לציבור ולאנשים עם מוגבלות, הקפדה על איכות מי הרחצה, ניקיון החוף וסביבתו ועוד.
קראו גם:
הדס גן-פרקל, מנהלת המחלקה לניהול סביבתי בעמותת אקואושן: "הדגל הכחול הוא תקן סביבתי-חברתי מחמיר לניהול חופים ומרינות. כשאדם מגיע לחוף דגל כחול הוא יודע שיגיע לחוף נקי ומתוחזק היטב העומד בקריטריונים מחמירים של שמירה על הסביבה וניהול סביבתי, לרבות ניקיון, תחזוקה, נגישות ופעילויות חינוך סביבתי. אני מברך את הרשויות המקומיות שזכו השנה בדגל הכחול ואת מנהלי האתרים. גם השנה תמשיך עמותת אקואושן ללוות את הרשויות המקומיות ולסייע להן לשמור על הים ועל החופים".