עם פתיחת השנה החדשה ולאחר שנה מאתגרת מלאה בלחצים, הבריאות שלנו זקוקה לתשומת לב מיוחדת. הבדיקות התקופתיות ובדיקות השגרה שיש לנו לא פעם נטייה לדחות, הן למעשה הדרך הכי יעילה ונכונה לשמור על הגוף והנפש שלנו.
3 צפייה בגלריה
שומרים על אורח חיים בריא
שומרים על אורח חיים בריא
שומרים על אורח חיים בריא
(צילום: יובל חן)

ד”ר רועי ורונה, מנהל תחום גריאטריה וסגן המנהלת הרפואית של מחוז שרון שומרון של כללית, מסביר על בדיקות ושגרת טיפולים שיכולות לשפר את איכות החיים ולסייע באיתור מוקדם ובמניעת מחלות עתידיות, במרפאות הקרובות לביתכם. ואם אין לכם כוח לצאת מהבית? גם כאן יש מענה בזכות שירותי און-ליין ברפואת משפחה, רפואת ילדים ורפואת עור ובאמצעות שירות וואטסאפ מרפאתי המאפשר לקבל את כל שירותי המרפאה מהנייד: קביעת תורים, הפניות, התחייבויות וגם אפשרות לבקש החזרים און –ליין ועוד. תנו לעצמכם את המתנה האמיתית: גוף בריא בנפש בריאה. זה הזמן שלכם.
מדוע אנשים דחו בדיקות שגרה?
"בשנה האחרונה עקב מלחמת חרבות ברזל ניכרת ירידה במספר המטופלים שפונים לבדיקות רפואיות שגרתיות" מסביר ד”ר ורונה, "בין הבדיקות שנדחות נמצאות בדיקות דם תקופתיות, ממוגרפיה לנשים מעל גיל 50, איזון סכרת, חיסונים ובדיקות סקר לגילוי מוקדם של סרטן המעי. דחיית הבדיקות ושיגרת הטיפול עלולה לגרום לגילוי מאוחר של מחלות, מה שמקשה על הטיפול ומקטין את סיכויי ההחלמה".

3 צפייה בגלריה
ד"ר רועי ורונה
ד"ר רועי ורונה
ד"ר רועי ורונה
(צילום: דוברות כללית )

חזרה לשגרת בדיקות - למה זה כל כך חשוב?
“הרפואה המונעת היא הכלי שלנו לזהות בעיות עוד לפני שהן מתפתחות למחלות קשות", מציין ד”ר ורונה. “למשל, בדיקות דם פשוטות יכולות להתריע על חוסר בברזל או כולסטרול גבוה, שניתן לטפל בהם באמצעות שינויים תזונתיים או תרופות. ממוגרפיה יכולה להציל חיים באמצעות גילוי מוקדם של סרטן השד, וחיסון לשפעת מפחית משמעותית את הסיכון לסיבוכים חמורים בעונת החורף".
ד”ר ורונה מדגיש את החשיבות של חזרה לרפואת שגרה ומעודד אנשים לפנות לרופא המשפחה ולתכנן יחד תוכנית בדיקות מותאמת אישית. “זה אף פעם לא מאוחר להתחיל, והתחלת מעקב רפואי שגרתי עכשיו יכולה לעשות הבדל משמעותי בטווח הארוך.”

שמירה על אורח חיים בריא - הצעדים הראשונים


בנוסף לבדיקות השגרה, שמירה על אורח חיים בריא היא חלק בלתי נפרד מהרפואה המונעת.
ד"ר ורונה מציע מספר טיפים מקצועיים:
1. הפכו את הפעילות הגופנית לחוויה מהנה: "שלבו פעילויות שמספקות לכם הנאה, כמו ריקוד, רכיבה על אופניים או טיולים בטבע. חשוב להתמיד בפעילות גופנית מגוונת לפחות 150 דקות בשבוע, כדי לשפר את הכושר ולהפחית מתח".
2. התמקדו בתזונה צבעונית ומאוזנת: "אכלו מגוון ירקות ופירות בצבעים שונים, הוסיפו זרעי צ'יה או פשתן לדייסות וסלטים, והעדיפו שמן זית כמקור שומן בריא. תפריט מגוון מספק לגוף את הוויטמינים והמינרלים הנחוצים לו".
3. צרו שגרת שינה אופטימלית: "השקיעו ביצירת סביבת שינה נעימה - מיטה נוחה, וילונות כהים וללא מכשירים אלקטרוניים בסביבה. הקפדה על 7-8 שעות שינה איכותית בלילה תורמת לשיפור מצב הרוח ובריאות המוח".
4. התנסו בפעילויות שמחברות גוף ונפש: "נסו יוגה, מדיטציה או טיפולי מגע כמו שיאצו. פעילויות אלו מסייעות לשיפור ריכוז, הפחתת מתח וחיזוק תחושת הרוגע".
5. אל תשכחו את הבדיקות המשלימות: "מעבר לרופא המשפחה, פנו גם לבדיקות כמו בדיקות שיניים, עיניים ובדיקות שינה לפי הצורך. בריאות מקיפה נוגעת בכל היבטי החיים".

3 צפייה בגלריה
התעמלות לאורח חיים בריא
התעמלות לאורח חיים בריא
התעמלות לאורח חיים בריא
(צילום: דוברות כללית )

שורה תחתונה:
“הרפואה המונעת ואורח חיים בריא הולכים יד ביד,” מסכם ד”ר ורונה. “הדרך לחיים בריאים יותר מתחילה בצעדים קטנים - תכנון בדיקות שגרה, הקשבה לגוף, והכנסת הרגלים בריאים לשגרה היומית. אם כל אחד מאתנו ייקח אחריות על הבריאות האישית שלו, נוכל לשפר לא רק את חיינו האישיים אלא גם את מערכת הבריאות כולה".
זה הזמן לקחת יוזמה, להקשיב לגוף ולשים את הבריאות במקום הראשון.